|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Komp se gasi
Sinoć sam igrao CoD4 multiplayer, i nakon pola sata igranja mi je igra i cijeli kom samo stala, sve se smrznulo. Nakon restarta kompa, komp se više nije palio, već bi se svakih 10 sec ugasio sam i opet upalio. Nakon pola sata sam resetirao CMOS i komp je proradio, danas ujutro mi se smrznuo tokom surfanja, nakon restarta opet ista stvar. Probao sam odspojit sve diskove, no i dalje se nije palio, sada sam izvadio 2 pločice rama (od 4) i za sada radi, jel ima netko ideju što bi moglo biti na stvari? Konf je sljedeca: E8200 CPU Gigabyte GA-X48-DS4 4x1 GB ddr2 kingmax 800 MHz Grafa je HD3870 ulatimate Kako testirati pojedine komponente i pronaći uzrok problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako radi bez problema sa samo 2 keksa rama, onda j eon prvi sumnjivac. Skini MemTest i udri po ramu. Prvo svaki keks posebno, a onda zajedno. Obzirom da radi sa 2 keksa, možda bi bilo najbolje prvo istestirati one koje si izvadio. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Opiši detaljnije konfiguraciju...koji je hladnjak na procesoru?...onaj koji dolazi s njim ili neki drugi?...napajanje (brand i model)?...kućište (proizvođač i model)?...dal su montirani kakvi ventilatori na kućište koji upuhuju i ispuhuju zrak (airflow)?...grafa je Sapphire Ultimate? Računalo je klokano ili radi na stock vrijednostima? Dolaze topliji dani, pa po potrebi očisti prašinu u kućištu. Kakve su temperature komponenata? Temperatura chipseta? Probaj prstom. Ova pasivna 3870 se može popravo zagrijati, pa samim time i zagrijati ostatak komponenata u kućištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Vjerojatno ti je bio loš spoj u utoru za ram. Ubaci ram, promrdaj malko i vidi onda. Pogledaj elektrolite okolo. Vidi da li su napuhani. Radi njih može doći do nestabilnosti u radu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Rastavio sam komp do kraja, vratio sve nazad, ispuhao kompresorom i za sad radi, vidjet cemo kak ce biti ![]() Edit: odmah usputno pitanje, dal bi dobio što na performansama kada bi ubacio još jednu hd3870 u crossfire? Iako i sada igram dovoljno dobro, neke novije igre ne mogu igrati na jacim detaljima pa bi ubacio jos jednu identicnu grafu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Ako imaš negdje posuditi grafu, pa probati dal se isplati, bilo bi dobro. Da ne ulaziš u trošak bez veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
To ti ne možemo reći bez da navedeš monitor koji imaš i napajanje obavezno.
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 16.05.2012. u 23:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
Oglas
|
|