|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Wordpress i stavljanje logotipa u header
Pokušavam u wordpressu staviti neki logo u header određene teme. Header već imabackgraund image pa bih htio na njega zaljepiti logo? Ne znam kako, da li moram ići u php što mi je teži put jer ga ne znam ili u css? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Mos na 2 nacina: - editirat pozadinsku sliku u photoshopu i naljepit logo - dodat novi element (slika ili novi div sa pozadinom) unutar tog header containera i pozicionirat ga kako oces
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
- dodat novi element (slika ili novi div sa pozadinom) unutar tog header containera i pozicionirat ga - ali ovdje se radi o Wordpressu koji ima php. Kako to u kodu napraviti, može primjer neki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
1- Otvori header.php (jedan od gro WP fajlova u glavnom folderu) 2- Ubaci DIV tag (manje više svejedno di), tag nazovi kako želiš a može biti i ID ili class, nebitno. 3- U CSS-u oderi fiksne dimenzije tog DIV-a (nije obavezno ali poželjno) stavi da mu je background ta slika (logo) koji želiš, i pozicioniraj ga adekvatno. Ovdje ako uletiš u probleme s pozicioniranjem (a vjerojatno hoćeš) stavi position:absolute i onda od ruba (gore, dole, L, D) kojeg hoćeš kolko pixela bi se htio pomaknut. 4- Po potrebi (ako se vidi samo dio DIV-a jer je "iza" drugih elemenata) stavi mu Z index na 9. (ovo sve zahtjeva minimalno poznavanje CSS-a, al ono dno) PS Zwer onoj vucibatini si išo pomagat a ovom pristojnom 0 bodova ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Uber Gosu puno hvala, riješio si mi problem u detalje koji su me mučili! Nadam se da ćeš mi moći u buduće ponuditi još ovakvih odgovora kad mi negdje zapne, vidim da kužiš web dizajn! Hvala puno! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|