![]() |
Wordpress i stavljanje logotipa u header
Pokušavam u wordpressu staviti neki logo u header određene teme. Header već imabackgraund image pa bih htio na njega zaljepiti logo? Ne znam kako, da li moram ići u php što mi je teži put jer ga ne znam ili u css?
Hvala |
Mos na 2 nacina:
- editirat pozadinsku sliku u photoshopu i naljepit logo - dodat novi element (slika ili novi div sa pozadinom) unutar tog header containera i pozicionirat ga kako oces |
- dodat novi element (slika ili novi div sa pozadinom) unutar tog header containera i pozicionirat ga - ali ovdje se radi o Wordpressu koji ima php. Kako to u kodu napraviti, može primjer neki?
|
Ajmo :google:
"edit wordpress templates tutorial" Primjer mi se ne da izmisljat jer imas pun net toga, od apsolutnog pocetnika do gurua. |
Citiraj:
1- Otvori header.php (jedan od gro WP fajlova u glavnom folderu) 2- Ubaci DIV tag (manje više svejedno di), tag nazovi kako želiš a može biti i ID ili class, nebitno. 3- U CSS-u oderi fiksne dimenzije tog DIV-a (nije obavezno ali poželjno) stavi da mu je background ta slika (logo) koji želiš, i pozicioniraj ga adekvatno. Ovdje ako uletiš u probleme s pozicioniranjem (a vjerojatno hoćeš) stavi position:absolute i onda od ruba (gore, dole, L, D) kojeg hoćeš kolko pixela bi se htio pomaknut. 4- Po potrebi (ako se vidi samo dio DIV-a jer je "iza" drugih elemenata) stavi mu Z index na 9. (ovo sve zahtjeva minimalno poznavanje CSS-a, al ono dno) PS Zwer onoj vucibatini si išo pomagat a ovom pristojnom 0 bodova :wtf2: |
Uber Gosu puno hvala, riješio si mi problem u detalje koji su me mučili!
Nadam se da ćeš mi moći u buduće ponuditi još ovakvih odgovora kad mi negdje zapne, vidim da kužiš web dizajn! Hvala puno! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:13. |