|
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Sverc komerc je jos uvijek najisplatljiviji
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ukupno 32% 10 carina i 22 PDV
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
|
ako se ne varam na informaticku opremu nema carine, jedino pdv tako je bilo sve do nedavno, mozda su nesto prominili ali cisto sumnjam - pricalo bi se o tome na veliko a i da je 10% onda se ne zbraja postotak pdv-a i carine nego se na iznos najprije nadoda carina pa onda pdv, a to ispadne nesto vise od 32%
![]() |
![]() |
#5 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Carina se naplaćuje 10 % na netto vrijednost robe, pa na sve to zbrojeno 22% pdv. To vrijedi za uvoz koji obavljaju fizičke osobe tj. građani. Ako uvozi pravna osoba tj. firma, carine nema.
![]() |
#6 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
jesu li to nedavno promjenili? Prosle godine (ili je to bilo pretprosle:confused: ) sam "uvozio" popravljenog maxtora iz nizozemske, i naplatili su "samo" pdv, i to na vrijednost diska+cijena postarine, plus jos neke troskove 40kn.
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
|
meni su takodjer za neke stvari iz slovenije naplatili samo pdv pocetkom prosle godine
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
E sad,bilo je puno price da IMA/NEMA carine i na TV-u i u NOVINAMA. E sad bilo je price da nema carine na informaticku opremu iz EU. Mene zanima da li na opremu PROIZVEDENU u EU ili UVEZENU iz EU. Razlika je velika jer vecina informatickih proizvoda je iz Azije tj. Tajvan/Kina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||||
Premium
|
mislim da nema veze odakle ti uvozis, iz eu ili iz neke druge zemlje pa shodno tome nije ni bitna zemlja porijekla ali mozemo mi ovde govorit sta ocemo, zadnje je ono sto carinik kaze da bi bija siguran jednostavno uzmi telefon i nazovi neku carinarnicu i raspitaj se. ako znas nekog tko radi u nekoj spediciji i on bi moga bit kvalificiran da ti da savjet ali s kim god budes razgovara budi siguran da zna sta govori da se posli ne bi opeka ja san svojevremeno nesto narucija iz slovenije kostalo je ispod 300 kn ali posto je posiljatelj bija pravna osoba, carinik mi je uz pdv napisa da mi paket spedicija mora uvest, a to je minimalno 200kn - duplo vise od vrijednosti paketa zva san carinu u zagreb i oni su mi govorili da je to glupo i da ne bi trebalo bit tako. mozda je glupo ali spedicija mora posredovat u ovakvom slucaju sto znaci da ne znaju svi u carini sta govore. sve ovo pricam zato da pripazis s kim razgovaras
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@Tooma Hvala na savjetu. To cu i napraviti. |