|
![]() |
#1 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Vodena Hladenja
Evo za sve koji su si zeljeli nabavit vodeno...a nemaju love,evo nesto jako korisnoga http://www.webx.dk/oz2cpu/pcmod/water.htm pa ko voli nek izvoli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa sam te tokarenje izade da zaboli glava
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
|
nije tokarenje neg rezbaranje....inace nije tesko vec sam nes slicnoga radio vec ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Misliš na glodanje (frezanje), a ne tokarenje. Imam tokarski stroj i na njemu se to ne može. Mogao bi napraviti samo one ulaze i izlaze u blokove jer su okrugli
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the luda ribetna
|
da mislio sam na glodanje(rezbarenje) inace ti se da radit duplo? ![]() edit: meni samo da je tokarski stroj...to je sve...ili nastavak za rezbarenje svoj sam nekom posudio i nikad vise vidio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Daj mi molimte objasni kak bi to tocno napravio tokarilicom, posto je tokarenje obrada materijala skidanjem cestica za vrijeme kruzne rotacije. Ne rotira se alat nego materijal koji se obraduje. ![]() Sa glodalicom za napraviti te udubine na nacinu A ti treba svega 3 minute glodanja, a povrsina ce cak i izunutra biti dobro spolirana. Osim toga na podnozju bloka moras napraviti onaj utor da moze sjesti na socet ![]() To je u planu vec duze vrijeme, samo nikako da se nade slobodnoga vremena. Biti ce gotovo krajem 9 mjeseca, jer prije toga nemrem doci do nikakve tokarilice, a onda ce se raditi vodeno hladenje za sve komponente na kompu:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the luda ribetna
|
pricaj dalje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the luda ribetna
|
neznam al u zg-u dode par kuna...e neda mi se na pm...kolko su jaki artifakti ![]() ako nisu jako uzimam od tebe i dam ti 400 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Nikakve nastavke nemam niti nista, al imam 1. tehnicku skolu TESLA di to mogu napraviti, al zato tek u 9. mjesecu. Kada cu raditi, ti posaljem PM pa se lagano dogovorimo ![]() ![]() @FERRYS RIjesenje A je puno efikasnije, jer u rijesenju B prebrzo struji voda i ne stigne se ugrijati, pa da ju kiler hladi, a ovak ti se zagrijana tekucina zagrije i onda otide u kiler, dakle odvodi vise topline:clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
Koliko mora biti jaka pumpa za vodeno. edit Ja imam pumpu 400L/h, je li to dovoljno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
DDR RAM1
|
Citiraj:
Ti "vrtlozi" odnosno turbulencije omogućuju da voda ne teče ravnomjerno nego se mješa (ako nema turbulencija onda je voda najtoplija uz stijenku bloka a nešto hladnija je u samom središtu) Tako da je poželjno da blok ima što više neravnina kako bi se bolje izvršila izmjena topline. Uz turbulenciju vode teče ovako: ~~~ a bez turbulenciju vode teče: === |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Pretpostavljam da je to crtano u Catia-i ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
odes u teslu i nek ti tam izrade na cnc stroju
MBO:Asus A8N-SLi, nForce 4 + Zalman ZM47 J CPU:AMD Athlon 64 3000+ @2405 Mhz 283x8,5, Winchester, 512 kb c. | BOX Cooler GPU:Sparkle GeForce 6600 GT, 128 MB, 600/1240 + Zalman VF700 AlCu MEM:1 Gb (2x512) Kingmax SuperRam @ 438 Mhz Dual Channel, 2,5-3-3-6, 1T HDD:80 Gb Maxtor Diamondback 9, ATA PSU:Fortron 350 W, Super Silent, 12 cm Fan MON:Samsung Syncmaster 900 NF |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
ljudi sto mislite o ovakvom bloku: ![]()
MBO:Asus A8N-SLi, nForce 4 + Zalman ZM47 J CPU:AMD Athlon 64 3000+ @2405 Mhz 283x8,5, Winchester, 512 kb c. | BOX Cooler GPU:Sparkle GeForce 6600 GT, 128 MB, 600/1240 + Zalman VF700 AlCu MEM:1 Gb (2x512) Kingmax SuperRam @ 438 Mhz Dual Channel, 2,5-3-3-6, 1T HDD:80 Gb Maxtor Diamondback 9, ATA PSU:Fortron 350 W, Super Silent, 12 cm Fan MON:Samsung Syncmaster 900 NF |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
s druge strane omogucava velik protok, mada po meni nije prvi izbor
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
to nemora biti toliko bitno jer razlika moze biti 2-3 stupnja ja sam izveo sa labirintom(na slici) koji se pokazao najboljim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo je moj blok .. napravljen u 3maju sam sam napravio dizajn i mogu reci da je ispao odlican... samo je vrlo bitno da ulaz vode ide direktno u centar tj tamo dije proc a ne kao kod labirinta jer se onda voda postepeno grije http://img15.echo.cx/my.php?image=p10100275bb.jpg Temp se krece od 37 idle do 42 load sa 1.95V i to sada u ljetnim danima Eda za sve buduce vodenase koristite cijevi promjera barem 9 mm(nutarnji) ja sam se zajebo pa imam 8/6 cijevi opet dobro al jako ubija protok Sto se pumpi tice ne gledajte protok bitan je HEAD ili Hmax tj pritisak jer ako pumpa ima mali Hmax moze imati i 3000l/hr ali pri bilo kakvom opterecenju protok padne drasticno ..
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jeli mi ko moze dat tocne dimenzije i udaljenost rupa na maticnoj IC7-max3 di se pricvrsti blok za proc i triba mi za cipset. skicu bilo sta. neda mi se rastavljat
CPU: E6400 & termaltake ST RAM: 2x1Gb DDR2 super talent 800-CL4 MB: D975XBX2 GRAF: ASUS 8800GT; Dell 2407 wfp-hc HDD:WD raptor 74Gb (10000rpm) & HITACHI Sata II 250Gb(7200 rpm) CASE: chieftec dragon big black;Corsair HX 520W AUDIO: X-Fi Xstreme Music; Logitech 5.1 Z-5500 THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
tu sam se i ja zajeb.. malo al ako ces stavi recimo sirini nutarnjih stijenki minimum 9 mm doc ce ti vrtlog manji=veci protok=voda brze izadje van
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
E Dodo jel mozes molim te fotkati nacin na koji hladis vodu jer prema tvojim temperaturama ocito je da je vrlo hladna. Ja imam mystijev blok s sroteks killerom i voda mi dode na nekih 35-37C tako da...nist ne hladi.. Ajd fala ako mogu vidit na fotki killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=21759
![]() |
|
|