![]() |
Vodena Hladenja
Evo za sve koji su si zeljeli nabavit vodeno...a nemaju love,evo nesto jako korisnoga
http://www.webx.dk/oz2cpu/pcmod/water.htm pa ko voli nek izvoli:beer: |
Pa sam te tokarenje izade da zaboli glava
|
nije tokarenje neg rezbaranje....inace nije tesko vec sam nes slicnoga radio vec:beer: mos sa obicnom busilicom i nastavkom napravit:D
|
Misliš na glodanje (frezanje), a ne tokarenje.
Imam tokarski stroj i na njemu se to ne može. Mogao bi napraviti samo one ulaze i izlaze u blokove jer su okrugli |
Ma opet dok oblikujes onaj blok onako namucis se ko majka i ostanes tankih zivaca ako nesto krene ukrivo
|
da mislio sam na glodanje(rezbarenje)
inace ti se da radit duplo?:D edit: meni samo da je tokarski stroj...to je sve...ili nastavak za rezbarenje svoj sam nekom posudio i nikad vise vidio:( |
Daj mi molimte objasni kak bi to tocno napravio tokarilicom, posto je tokarenje obrada materijala skidanjem cestica za vrijeme kruzne rotacije. Ne rotira se alat nego materijal koji se obraduje.:smoke:
Sa glodalicom za napraviti te udubine na nacinu A ti treba svega 3 minute glodanja, a povrsina ce cak i izunutra biti dobro spolirana. Osim toga na podnozju bloka moras napraviti onaj utor da moze sjesti na socet:D To je u planu vec duze vrijeme, samo nikako da se nade slobodnoga vremena. Biti ce gotovo krajem 9 mjeseca, jer prije toga nemrem doci do nikakve tokarilice, a onda ce se raditi vodeno hladenje za sve komponente na kompu:clap: |
pricaj dalje:) imas stroj?nastavak bilosta...ja nemam trenutno nis...a bas bi mi pasalo da si sredim konacno vodeno..:beer:
|
link je ok,
sto mislite koji cpu blok je efikasniji A ili B? posebno mi se svidja ideja hdd hladnjaka... di nabavit bakra u karlovcu??? |
neznam al u zg-u dode par kuna...e neda mi se na pm...kolko su jaki artifakti:smoke:
ako nisu jako uzimam od tebe i dam ti 400:beer: |
Citiraj:
Nikakve nastavke nemam niti nista, al imam 1. tehnicku skolu TESLA di to mogu napraviti, al zato tek u 9. mjesecu. Kada cu raditi, ti posaljem PM pa se lagano dogovorimo:D:beer: @FERRYS RIjesenje A je puno efikasnije, jer u rijesenju B prebrzo struji voda i ne stigne se ugrijati, pa da ju kiler hladi, a ovak ti se zagrijana tekucina zagrije i onda otide u kiler, dakle odvodi vise topline:clap: |
@ riba, tolki da se taman neda igrat a i moze se
@dudek; thanks |
Koliko mora biti jaka pumpa za vodeno.
edit Ja imam pumpu 400L/h, je li to dovoljno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ti "vrtlozi" odnosno turbulencije omogućuju da voda ne teče ravnomjerno nego se mješa (ako nema turbulencija onda je voda najtoplija uz stijenku bloka a nešto hladnija je u samom središtu) Tako da je poželjno da blok ima što više neravnina kako bi se bolje izvršila izmjena topline. Uz turbulenciju vode teče ovako: ~~~ a bez turbulenciju vode teče: === |
1 privitaka
pitanje za ove iskusnije
sta mislite s cim i kako izvesti ovo |
Citiraj:
Pretpostavljam da je to crtano u Catia-i;) |
Citiraj:
|
odes u teslu i nek ti tam izrade na cnc stroju
|
Citiraj:
|
1 privitaka
ljudi sto mislite o ovakvom bloku:
:beer: |
Citiraj:
s druge strane omogucava velik protok, mada po meni nije prvi izbor |
1 privitaka
Citiraj:
to nemora biti toliko bitno jer razlika moze biti 2-3 stupnja ja sam izveo sa labirintom(na slici) koji se pokazao najboljim |
Evo je moj blok .. napravljen u 3maju
sam sam napravio dizajn i mogu reci da je ispao odlican... samo je vrlo bitno da ulaz vode ide direktno u centar tj tamo dije proc a ne kao kod labirinta jer se onda voda postepeno grije http://img15.echo.cx/my.php?image=p10100275bb.jpg Temp se krece od 37 idle do 42 load sa 1.95V i to sada u ljetnim danima Eda za sve buduce vodenase koristite cijevi promjera barem 9 mm(nutarnji) ja sam se zajebo pa imam 8/6 cijevi opet dobro al jako ubija protok Sto se pumpi tice ne gledajte protok bitan je HEAD ili Hmax tj pritisak jer ako pumpa ima mali Hmax moze imati i 3000l/hr ali pri bilo kakvom opterecenju protok padne drasticno .. |
Jeli mi ko moze dat tocne dimenzije i udaljenost rupa na maticnoj IC7-max3 di se pricvrsti blok za proc i triba mi za cipset. skicu bilo sta. neda mi se rastavljat
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Citiraj:
tu sam se i ja zajeb.. malo al ako ces stavi recimo sirini nutarnjih stijenki minimum 9 mm doc ce ti vrtlog manji=veci protok=voda brze izadje van |
E Dodo jel mozes molim te fotkati nacin na koji hladis vodu jer prema tvojim temperaturama ocito je da je vrlo hladna.
Ja imam mystijev blok s sroteks killerom i voda mi dode na nekih 35-37C tako da...nist ne hladi.. Ajd fala ako mogu vidit na fotki killer. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=21759 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50. |