|
![]() |
#1 | |||
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
HP 6730b - VGA izlaz problem
Prvotno sam svoj problem objasnio u podforumu Monitori, no nakon malo istraživanja zaključio sam da bi problem mogao ležati u samom laptopu/ njegovom VGA izlazu/ grafičkoj kartici (4500MHD). Dakle, copy-paste iz teme: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Evo u ovom trenu je slika potpuno čista. Ne shvaćam zbilja..
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 06.11.2011. u 14:31. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Sad sam otkrio još jednu karakteristiku: kad su linije međusobno paralelne, no "deblje" i pod kutem od cca 5-10 stupnjeva --> desni klik na desktopu (otvaranje onog izbornika opcija), bilo na samom monitoru ili na monitoru laptopa (dual screen sam namjestio), uzrokuje promjenu u "tanje" i horizontalne linije (podnošljivije za gledanje). Uzastopno klikanje alternira pojavu iz jedne u drugu. Sve to skupa liči na pojavu interferencije nekakvih valova. No ne znam što se događa. Izgleda da se nitko nije susreo s ovim problemom, niti guglanje ne nalazi ništa pametno. Probat ću posuditi kolegin docking station, pa spojiti preko DVI outputa, da vidim je li problem u grafici ili u samom VGA output laptopa.
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 06.11.2011. u 14:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ti nesretni hp-ovi imaju jako loše riješeno hlađenje i skuplja prašinu ko sauger, pa nerijetko da i intel i amd verzije imaju cpu na 70-80c idle... uzevši to u obzir skupa sa činjenicom da isti heatpajp dijeli i grafa/čipset, može biti da je vga pod napadom temperature dala svoje. temeljno očišćeni finovi i vent sa zamijenjenom pastom ne bi trebalo ni paliti vent na sobnoj temperaturi u office radu, tj. cpu temp se skidaju i za 40-50c. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Probat ću ga otvoriti i očistiti, pa vidjeti ima li promjene. Ali prema ovom što si napisao, zvuči mi kao trajno "oštećenje". Ako je tako, misliš li da bi dock uopće pomogao? Laptop je star 3+ godine, i prilično sam ga pazio (nisam ga držao po dekama i sl. ![]() Evo pogledao sam baš u Everest, trenutna temp (browser + winamp samo; Balanced battery mode) iznosi 44-47C, na obje jezgre (sam CPU je na 39C).
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
grafa nije problem, evo preko docka frendovog smo spojili, i VGA i DVI rade bez mane dakle neki vrag sa VGA izlazom/odvodom/ očito ne valja nakon "zagrijavanja" laptopa (10-15min rada), slika je čista - evo već par sati bez linije na ekranu evo naletio sam i na ovo, možda ima veze s tim također - ovo zvuči kao sličan problem mojem driveri su updateani, i nisam overclocko GPU (integruša ![]() sad idem isprobat ovaj artifact tester koji spominju edit: ništa od toga smrdi na neku interferenciju (tu bi feritni kabel trebao pomoći? no to već imam) - ovdje kaže da je stvar u tome što je strujni priključak preblizu VGA priključku - kao i kod mene. drugi problem može biti ground loop sad ne mogu testirati jer je slika ok, moram čekati sutra ujutro ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 00:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Po mom skromnom iskustvu nisam niti jedan slučaj imao s neispravnom intelovom grafikom Činjenica je da imaš smetnje logično na analognom izlazu jer je jasno podložniji tome Probaj malo bez punjača sutra pa će bit puno toga jasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Uf, ništa, i bez punjača su linije tu, kao i ranije. ![]() Udaljio sam koliko god sam mogao VGA kabel od svih ostalih (pa tako i napajanja samog monitora), no ništa.. "Zagrijavanje" opet popravlja situaciju (manje vidljive linije, s vremenom i nestanu) --> možda bi se dalo zaključiti da je neki spoj grafička-VGA slab, pa se radi topline re-balla? Je li tako nešto uopće moguće? ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj spojiti neki kvalitetniji D-SUB kabel, možda pomogne...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
a ne znam baš što trebam tražiti (pozlaćeni? ![]() jest da su nešto manji no što sam inače viđao, no ne znam koliko veličina igra ulogu (u ovom slučaju ![]() nov je, došao s monitorom.
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 07.11.2011. u 17:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|