|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() Uvod: Zdravo, sinoc nakon sto sam instalirao Partition magic 8 prilikom prve inicijalizacije programa javio se error 110, i yes/no ponudjene tipke. Posto se ne sjecam od sinoc o cemu se radi najbolje da stavim link o tom erroru (error 110) Ja sam kliknuo yes i jos me 2-3 puta pitao to isto pitanje/error. Nakon toga se pojavio error 117 i bila je samo tipka OK koju sam kliknuo i nakon toga je odmah zatvorio inicijalizaciju programa. Kada sam opet pokrenuo PM8 nije vise bilo errora 110 vec samo ovaj 117. Deinstalirao sam program nakon sto sam googlao error 117 i vidio da je problem sa kompatibilnosti sa win7. Te me zatrazio da restartam kompj. Sto sam i ucinio. Odavdje nastaju problemi: Nakon sto sam upalio kompj. poslije restarta u my computeru su nedostajale 2 particije, inace imam 5 particija/3 diska. Ostala je C: ali ne i D: sa prvog diska itd.. evo i slika my computera U dsk mgr-u su bile prikazane sve particije ali nisu imale svoj letter ni naziv diska, evo i slika. Probao sam sljedece:
Probao sam sljedece: Napisao bih i solucije koje sam vec probao ali se ne sjecam jer sam sve to radio sinoc, mogu samo reci da sam probao ove 4 stvari:
Pitanje je ima li mi spasa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa šta koristiš app koji je problematičan i nekompatibilan sa W7 ? Nađi boot verziju Acronis Disk Director ili Paragon Partition Manager i probaj spasit šta se da. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ako gore navedeni alati ne poprave stvar ništa neće. Mislim da je najbrža varijanta: - ako nemaš hdd "viška" onda posudi negdje - sa GetDataBack izvadi podatke na taj dodatni hdd - iz winsa formatiraj particiju, dodjeli slovo - vrati podatke na formatiranu particiju - iz opisa jasno, rješavaš jednu po jednu particiju |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
izvinite za dupli post ali samo da kazem da sam napravio i sada vidim sve particije i podatke. Napravio sam sa Hiren Boot CD v14 (ili v14.1) s alatom Acronis Disk Director 11. Ukratko nije mi javio nijedan error prilikom dodjele disk lettera i ono sto sam jos uradio je da sam promijenio disk iz primary u logical, tu mi takodjer nije javio error sto nije bio slucaj iz desktopa. Ako se nekome dogodi nesto ovako i ne bude znao napraviti sa Hiren cd-om nek mi se javi na pp ili na email. Novo pitanje: Samo imam jedan problem, nešto sam isprobavao sa nekim alatom jutros i uglavnom smanjio sam jednu particiju koja je imala 50tak GB slobodnog prostora i napravio novu particiju od nje. Kada sam maloprije napravio iz dos-a da se vide particije ostala mi je ta particija viska koju sam pobrisao ali sada je ne mogu "dodati" nijednoj particiji. Evo i slike. Na slici se ne vidi, zaboravio sam to uslikati ali kad kliknem na particiju E: (s koje sam i uzeo/skinuo taj prostor) nema opcije Extend volume.. tj. zatamljena je. Dok na particiji C: ima ali nemam sta odabrati, sve je prazno. I kratko pitanje. Sta znaci ovo extended partition sa zelenim okvirom oko particija, prvi put to vidim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Opet uzmi alat a ne iz win šroteksa, prvo proširi Extended particiju (zeleno) tako da uključuje sada slobodan prostor (unallocated), pazi samo Extended ne i sadašnji E:, u drugom koraku napravi particiju u slobodnom prostoru. Za tipove i vrste particija vidi Wiki, neda mi se sad pisat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|