Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2011., 17:31   #1
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Question (riješeno) My Computer ne vidi particije, Disk Manager vidi

Uvod:
Zdravo, sinoc nakon sto sam instalirao Partition magic 8 prilikom prve inicijalizacije programa javio se error 110, i yes/no ponudjene tipke. Posto se ne sjecam od sinoc o cemu se radi najbolje da stavim link o tom erroru (error 110)
Ja sam kliknuo yes i jos me 2-3 puta pitao to isto pitanje/error. Nakon toga se pojavio error 117 i bila je samo tipka OK koju sam kliknuo i nakon toga je odmah zatvorio inicijalizaciju programa. Kada sam opet pokrenuo PM8 nije vise bilo errora 110 vec samo ovaj 117. Deinstalirao sam program nakon sto sam googlao error 117 i vidio da je problem sa kompatibilnosti sa win7. Te me zatrazio da restartam kompj. Sto sam i ucinio.

Odavdje nastaju problemi:
Nakon sto sam upalio kompj. poslije restarta u my computeru su nedostajale 2 particije, inace imam 5 particija/3 diska. Ostala je C: ali ne i D: sa prvog diska itd.. evo i slika my computera
U dsk mgr-u su bile prikazane sve particije ali nisu imale svoj letter ni naziv diska, evo i slika.

Probao sam sljedece:
  • Desni klik i change drive letter na prvoj i drugoj particiji ali nisam uspio. Na drugoj particiji sam imao tu opciju ali mi je izbacio ovaj ključni error s kojim sam i pretrazivao google ali nijedan savjet nije uspio jer je većinom ovaj error za prenosive diskove i uredjaje pa su većinom ljudi preporucavali e device manageru uninstall disk i onda ga ustekati i pricekati da Win. sam instalira. Naravno bilo je i drugih savjeta vezanih za moj slucaj ili slucaj ali nijedan bio uspjesan.
  • Pomocu Western Digital programa otkriti je li disk pokvaren, ali to nije bio slucaj, sve je bilo uredu.
  • Te pomocu drugih programa probati uci u disk i .. pa ako nista provjeriti jesu li mi podaci na sigurnom. Ovo je bilo i kljucno jer te podatke (bar na jednoj od ove 2 nevidljive particije) moram sacuvati. Podaci su i dalje na disku a evo i slike tih programa (na jednoj od slika bit ce particija Filmovi i to je druga particija koja se ne vidi u my computeru), slika 1, slika 2, slika 3 te slika 4. Na slici 2 sam mogao odabrati drive letter ali ga nisam mogao "apply", a na slici 3 nisam mogao provjeriti particiju sa tim njegovim checkerom, kao sto se vidi.

Probao sam sljedece:
Napisao bih i solucije koje sam vec probao ali se ne sjecam jer sam sve to radio sinoc, mogu samo reci da sam probao ove 4 stvari:
  • ubaciti dvd windows 7 i otici na repair ali bezuspjesno
  • pokrenuti disk checker prilikom bootanja ali je sve prikazano kao ispravno
  • reinstalirati windows 7 ali s onom prvom opcijom da se sacuvaju podaci i tu mi je javio sljedeci error (iz desktopa te ako me sjecanje dobro sluzi isti error prilikom bootanja s dvd-a): Windows Setup experienced an unexpected error. To install Windows, restart the installation. Ovo se pojavi 10-tak sec. nakon sto kliknem Install Now.
  • s total commanderom probat vidjeti particije ali takodjer bezuspjesno

Pitanje je ima li mi spasa Unaprijed bih zahvalio svima koji ce procitati moj iscrpni post a jos vise onima koji odgovore te eventualno pomognu. Hvala
Flake je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 20:20   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa šta koristiš app koji je problematičan i nekompatibilan sa W7 ?
Nađi boot verziju Acronis Disk Director ili Paragon Partition Manager i probaj spasit šta se da.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2011., 20:38   #3
Flake
Premium
Moj komp

neću više xD

nego ja mogu spasiti podatke, koristim dobar program za to "GetDataBack (for NTFS)" ali me zanima ima li lijeka da "otkljucam" particije
Staro 06.10.2011., 21:11   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ako gore navedeni alati ne poprave stvar ništa neće.
Mislim da je najbrža varijanta:
- ako nemaš hdd "viška" onda posudi negdje
- sa GetDataBack izvadi podatke na taj dodatni hdd
- iz winsa formatiraj particiju, dodjeli slovo
- vrati podatke na formatiranu particiju
- iz opisa jasno, rješavaš jednu po jednu particiju
Staro 06.10.2011., 21:56   #5
Flake
Premium
Moj komp

toga sam se i bojao, onda cu tako i uraditi kako si napisao, hvala na vremenu
Staro 07.10.2011., 12:40   #6
Flake
Premium
Moj komp

izvinite za dupli post ali samo da kazem da sam napravio i sada vidim sve particije i podatke. Napravio sam sa Hiren Boot CD v14 (ili v14.1) s alatom Acronis Disk Director 11. Ukratko nije mi javio nijedan error prilikom dodjele disk lettera i ono sto sam jos uradio je da sam promijenio disk iz primary u logical, tu mi takodjer nije javio error sto nije bio slucaj iz desktopa.
Ako se nekome dogodi nesto ovako i ne bude znao napraviti sa Hiren cd-om nek mi se javi na pp ili na email.

Novo pitanje:
Samo imam jedan problem, nešto sam isprobavao sa nekim alatom jutros i uglavnom smanjio sam jednu particiju koja je imala 50tak GB slobodnog prostora i napravio novu particiju od nje. Kada sam maloprije napravio iz dos-a da se vide particije ostala mi je ta particija viska koju sam pobrisao ali sada je ne mogu "dodati" nijednoj particiji. Evo i slike. Na slici se ne vidi, zaboravio sam to uslikati ali kad kliknem na particiju E: (s koje sam i uzeo/skinuo taj prostor) nema opcije Extend volume.. tj. zatamljena je. Dok na particiji C: ima ali nemam sta odabrati, sve je prazno.

I kratko pitanje.
Sta znaci ovo extended partition sa zelenim okvirom oko particija, prvi put to vidim?
Staro 07.10.2011., 13:11   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Opet uzmi alat a ne iz win šroteksa, prvo proširi Extended particiju (zeleno) tako da uključuje sada slobodan prostor (unallocated), pazi samo Extended ne i sadašnji E:,
u drugom koraku napravi particiju u slobodnom prostoru.
Za tipove i vrste particija vidi Wiki, neda mi se sad pisat.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno