PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) My Computer ne vidi particije, Disk Manager vidi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221607)

Flake 06.10.2011. 17:31

(riješeno) My Computer ne vidi particije, Disk Manager vidi

Uvod:
Zdravo, sinoc nakon sto sam instalirao Partition magic 8 prilikom prve inicijalizacije programa javio se error 110, i yes/no ponudjene tipke. Posto se ne sjecam od sinoc o cemu se radi najbolje da stavim link o tom erroru (error 110)
Ja sam kliknuo yes i jos me 2-3 puta pitao to isto pitanje/error. Nakon toga se pojavio error 117 i bila je samo tipka OK koju sam kliknuo i nakon toga je odmah zatvorio inicijalizaciju programa. Kada sam opet pokrenuo PM8 nije vise bilo errora 110 vec samo ovaj 117. Deinstalirao sam program nakon sto sam googlao error 117 i vidio da je problem sa kompatibilnosti sa win7. Te me zatrazio da restartam kompj. Sto sam i ucinio.

Odavdje nastaju problemi:
Nakon sto sam upalio kompj. poslije restarta u my computeru su nedostajale 2 particije, inace imam 5 particija/3 diska. Ostala je C: ali ne i D: sa prvog diska itd.. evo i slika my computera
U dsk mgr-u su bile prikazane sve particije ali nisu imale svoj letter ni naziv diska, evo i slika.

Probao sam sljedece:
  • Desni klik i change drive letter na prvoj i drugoj particiji ali nisam uspio. Na drugoj particiji sam imao tu opciju ali mi je izbacio ovaj ključni error s kojim sam i pretrazivao google ali nijedan savjet nije uspio jer je većinom ovaj error za prenosive diskove i uredjaje pa su većinom ljudi preporucavali e device manageru uninstall disk i onda ga ustekati i pricekati da Win. sam instalira. Naravno bilo je i drugih savjeta vezanih za moj slucaj ili slucaj ali nijedan bio uspjesan.
  • Pomocu Western Digital programa otkriti je li disk pokvaren, ali to nije bio slucaj, sve je bilo uredu.
  • Te pomocu drugih programa probati uci u disk i .. pa ako nista provjeriti jesu li mi podaci na sigurnom. Ovo je bilo i kljucno jer te podatke (bar na jednoj od ove 2 nevidljive particije) moram sacuvati. Podaci su i dalje na disku a evo i slike tih programa (na jednoj od slika bit ce particija Filmovi i to je druga particija koja se ne vidi u my computeru), slika 1, slika 2, slika 3 te slika 4. Na slici 2 sam mogao odabrati drive letter ali ga nisam mogao "apply", a na slici 3 nisam mogao provjeriti particiju sa tim njegovim checkerom, kao sto se vidi.

Probao sam sljedece:
Napisao bih i solucije koje sam vec probao ali se ne sjecam jer sam sve to radio sinoc, mogu samo reci da sam probao ove 4 stvari:
  • ubaciti dvd windows 7 i otici na repair ali bezuspjesno
  • pokrenuti disk checker prilikom bootanja ali je sve prikazano kao ispravno
  • reinstalirati windows 7 ali s onom prvom opcijom da se sacuvaju podaci i tu mi je javio sljedeci error (iz desktopa te ako me sjecanje dobro sluzi isti error prilikom bootanja s dvd-a): Windows Setup experienced an unexpected error. To install Windows, restart the installation. Ovo se pojavi 10-tak sec. nakon sto kliknem Install Now.
  • s total commanderom probat vidjeti particije ali takodjer bezuspjesno

Pitanje je ima li mi spasa :) Unaprijed bih zahvalio svima koji ce procitati moj iscrpni post a jos vise onima koji odgovore te eventualno pomognu. Hvala

Nikky 06.10.2011. 20:20

Pa šta koristiš app koji je problematičan i nekompatibilan sa W7 ?
Nađi boot verziju Acronis Disk Director ili Paragon Partition Manager i probaj spasit šta se da.

Flake 06.10.2011. 20:38

neću više xD

nego ja mogu spasiti podatke, koristim dobar program za to "GetDataBack (for NTFS)" ali me zanima ima li lijeka da "otkljucam" particije

Nikky 06.10.2011. 21:11

Ako gore navedeni alati ne poprave stvar ništa neće.
Mislim da je najbrža varijanta:
- ako nemaš hdd "viška" onda posudi negdje
- sa GetDataBack izvadi podatke na taj dodatni hdd
- iz winsa formatiraj particiju, dodjeli slovo
- vrati podatke na formatiranu particiju
- iz opisa jasno, rješavaš jednu po jednu particiju

Flake 06.10.2011. 21:56

toga sam se i bojao, onda cu tako i uraditi kako si napisao, hvala na vremenu

Flake 07.10.2011. 12:40

izvinite za dupli post ali samo da kazem da sam napravio i sada vidim sve particije i podatke. Napravio sam sa Hiren Boot CD v14 (ili v14.1) s alatom Acronis Disk Director 11. Ukratko nije mi javio nijedan error prilikom dodjele disk lettera i ono sto sam jos uradio je da sam promijenio disk iz primary u logical, tu mi takodjer nije javio error sto nije bio slucaj iz desktopa.
Ako se nekome dogodi nesto ovako i ne bude znao napraviti sa Hiren cd-om nek mi se javi na pp ili na email.

Novo pitanje:
Samo imam jedan problem, nešto sam isprobavao sa nekim alatom jutros i uglavnom smanjio sam jednu particiju koja je imala 50tak GB slobodnog prostora i napravio novu particiju od nje. Kada sam maloprije napravio iz dos-a da se vide particije ostala mi je ta particija viska koju sam pobrisao ali sada je ne mogu "dodati" nijednoj particiji. Evo i slike. Na slici se ne vidi, zaboravio sam to uslikati ali kad kliknem na particiju E: (s koje sam i uzeo/skinuo taj prostor) nema opcije Extend volume.. tj. zatamljena je. Dok na particiji C: ima ali nemam sta odabrati, sve je prazno.

I kratko pitanje.
Sta znaci ovo extended partition sa zelenim okvirom oko particija, prvi put to vidim?

Nikky 07.10.2011. 13:11

Opet uzmi alat a ne iz win šroteksa, prvo proširi Extended particiju (zeleno) tako da uključuje sada slobodan prostor (unallocated), pazi samo Extended ne i sadašnji E:,
u drugom koraku napravi particiju u slobodnom prostoru.
Za tipove i vrste particija vidi Wiki, neda mi se sad pisat.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:27.