|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Arhitektura jezgre - AMD Bulldozer
O arhitekturi Bulldozera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Dosta će ljude buniti podjela modul/jezgra, 4 ili 8 jezgri itd. Mislim da će sada biti još veća podjela između aplikacija koje preferiraju Intel odnosno AMD. x264 će, čini se, višestruko biti ubrzan sa novim XOP i FMA4 instrucijama. Nadam se da će biti sve više aplikacija koje će iskoristiti te nove instrukcije. Ako su 2MB L2 cache po modulu, šta nije onda i 2MB po jezgri (samo djeljen s drugom jezgrom) ili se dijeli na 1MB za svaku jezgru? Isto i sa L3. Zadnje izmijenjeno od: cccp. 05.10.2011. u 12:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Ja ne znam zašto se ljudi (koji nemaju pojma najčešće) opterećuju sa brojem jezgri, pogotovo kod dvije različite arhitekture. Imaš taj i taj program u kojem proc daje te i te rezultate. Usporediš za istu cijenu koji daje bolje rezultate (amd ili intel) i to je to. Ako je jedan bolji u jednim stvarima, drugi u drugim procjeniš sam što ti je važnije i to je to. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
"DRAM kontrolera su dva po jezgri, podržavaju Unbuffered (UDIMM), Registered (RDIMM) i/ili Load-Reduced (LRDIMM) DDR3 memoriju, napona 1.50V, 1.35V i 1.25V (u ovisnosti o procesoru) maksimalne frekvencije rada do 1866MHz" hm,znaci vise nije 2.1v gornja granica za napon memorije kod AMD-a.....ali stvar je u tome sto ima dosta memorije koje rade na 1.65v pa ce izbor biti malo suzen ako ce se koristit Bulldozer..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Jel stize danas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Krajem drugog tjedna valjda 12.-15.10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Debeli gad
Datum registracije: Jun 2010
|
Znam da tada stize u prodaju samo me zanima da li ga je ekipa dobila ranije na testiranje jer mnogi se vec hvale kako imaju ali ne smiju u javnost sa rezultatima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne smiju u javnost, jer su potpisali NDA, ali (strani) recenzenti su dobili svoje pakete. ![]() AMD Bulldozer FX-8150 Press Kit |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Uh, pakiranje je definitivno eye catching ![]() Nadam se da ce cijene starih procesora past kad bulldozer stigne, mislim si ubost nekog C3 Deneba povoljno ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Zgodno, jedino ne kužim jedino kaj će im taj orden. Da je bar od nečeg plemnitog, al to bi bilo ludo, pa da se da pretopit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo još par fotki: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Administrator
|
Pakiranja za receznte izgledaju odlično, no naša (Hrvatska) stvarnost je sasvim nešto drugo. AMD nam ovaj put nije osigurao nikakav sample ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
|
|