![]() |
Arhitektura jezgre - AMD Bulldozer
O arhitekturi Bulldozera.
|
Dosta će ljude buniti podjela modul/jezgra, 4 ili 8 jezgri itd. Mislim da će sada biti još veća podjela između aplikacija koje preferiraju Intel odnosno AMD. x264 će, čini se, višestruko biti ubrzan sa novim XOP i FMA4 instrucijama. Nadam se da će biti sve više aplikacija koje će iskoristiti te nove instrukcije.
Ako su 2MB L2 cache po modulu, šta nije onda i 2MB po jezgri (samo djeljen s drugom jezgrom) ili se dijeli na 1MB za svaku jezgru? Isto i sa L3. |
Ja ne znam zašto se ljudi (koji nemaju pojma najčešće) opterećuju sa brojem jezgri, pogotovo kod dvije različite arhitekture. Imaš taj i taj program u kojem proc daje te i te rezultate. Usporediš za istu cijenu koji daje bolje rezultate (amd ili intel) i to je to. Ako je jedan bolji u jednim stvarima, drugi u drugim procjeniš sam što ti je važnije i to je to.
|
"DRAM kontrolera su dva po jezgri, podržavaju Unbuffered (UDIMM), Registered (RDIMM) i/ili Load-Reduced (LRDIMM) DDR3 memoriju, napona 1.50V, 1.35V i 1.25V (u ovisnosti o procesoru) maksimalne frekvencije rada do 1866MHz"
hm,znaci vise nije 2.1v gornja granica za napon memorije kod AMD-a.....ali stvar je u tome sto ima dosta memorije koje rade na 1.65v pa ce izbor biti malo suzen ako ce se koristit Bulldozer..... |
Jel stize danas?
|
Krajem drugog tjedna valjda 12.-15.10.
|
Znam da tada stize u prodaju samo me zanima da li ga je ekipa dobila ranije na testiranje jer mnogi se vec hvale kako imaju ali ne smiju u javnost sa rezultatima.
|
Ne smiju u javnost, jer su potpisali NDA, ali (strani) recenzenti su dobili svoje pakete.:)
AMD Bulldozer FX-8150 Press Kit |
Uh, pakiranje je definitivno eye catching :)
Nadam se da ce cijene starih procesora past kad bulldozer stigne, mislim si ubost nekog C3 Deneba povoljno :D |
Zgodno, jedino ne kužim jedino kaj će im taj orden. Da je bar od nečeg plemnitog, al to bi bilo ludo, pa da se da pretopit:D. Da se recenzentići mogu malo usput bacit i u metalurgiju dok recenziraju.
|
|
Pakiranja za receznte izgledaju odlično, no naša (Hrvatska) stvarnost je sasvim nešto drugo.
AMD nam ovaj put nije osigurao nikakav sample :(, nego je to napravio Gigabyte i zbog njihove dobre volje će te 12.10 (NDA lift) čitati recenziju na portalu :D |
Kakvo je stanje sa BIOS-om? Jeste li dobili nešto najnovije od Gigabyta?
|
Citiraj:
|
pozdrav
mozete li reci kad mozemo sutra ocekivati clanak, odnosno da li ce biti mozda vec danas u ponoc? Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima li BIOS opciju za uključit/isključit ASLR? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:59. |