|
![]() |
#2 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ja sam koristio ovo kada sam morao spajati stranice u diplomskom i odlicno mi je posluzio. http://www.pdfill.com/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Pišem diplomski rad u Word-u a literatura mi je u PDF-u. U gornjoj slici bi trebao opis slike (masna kuglica) i nazive stupaca i redaka tablice prevesti sa engleskoga na hrvatski . Probao sam konvrziju PDF-a u DOCX sa ABBYY Finerider 10 ali rezultat je vrlo loš. Tablica se razleti a slike nestanu.Da li postoji program u kojemu se već u PDF formatu može promjeni tekst , pa onda tako promjenjenu sliku izrezati (i tablicu) i zalijepiti je u Word? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Iskreno, dok tako tražiš odgovarajući software, prije ćeš biti gotov kreiranjem tablice u samom Wordu, upisati text koji treba i dodatno je urediti po svom ukusu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Slažem se. Ali mislio sam da mnogi razvikani PDF editori mogu nešto više, ali u biti su dobri samo za čitanje ili eventualno stavljanje nekih oznaka i zabilješki. Ispitao sam iz znatiželje nekoliko PDF editora i najbolji mi se pokazao PDF-Xchange 4. Za moje potrebe idealan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Acrobat Professional sigurno može to što tražiš, da mijenja tekst i da eksportira slike (to možeš i u osnovnom (Acrobat Reader) sa Snapshop toolom. Ne znam zašto uopće konvertiraš u Word format, nema šanse da to ispadne kako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Budući da diplomski pišem u Word-u , najjednostavnije bi mi bilo da mi pravilno konverira u taj format. Snapshot koristim kad insertiram sliku ili dijagram iz hrvatske literature koja je u PDF-u. Tada je to idealno riješenje jer ne treba ništa mijenjati u opisu slike, tablice ili dijagrama. Tu funkciju koristim u PDF-Xchange Vieweru. Ali ako je snapshot insertiran iz engleske literature onda moram izmijeniti npr. naziv apscise i ordinate i to ide teže sa snapshotom, jer ga Word prepoznaje kao sliku. Našao sam program Smart PDF Converter koji to radi elegantno. Samo treba konvertirati u RTF format i onda se u Wordu izbriše višak teksta, opis slike ili dijagrama se promjeni sa engleskoga u hrvatski i to je to. Ovim programom se takođe može izvući samo jedna stranica koju je potrebno editirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
export to eps ubacis u adobe illustrator ili corel draw...imas sav tekst i slike copy/paste i gotov si za par minuta
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znaju PDF konverteri nomenklaturu organske kemije ![]() Ne znam što točno studiraš pa pretpostavljam da ti najveći problem predstavlja prevođenje imena kiselina kad si već rekao da si probao sa Abbyem, ove ostale stupce samo prevedeš i prepišeš. Nabrzaka sam preveo u trivijalna, a neka i IUPAC-ovu nomenklaturu (za zasićene masne kiseline), za nezasićene je IUPAC-ova nomenklatura nezgrapna: Zasićene masne kiseline: Butyric acid – butanska kiselinaCaproic acid – kapronska kiselina tj. heksanska Caprylic acid – kaprilna kiselina tj. oktanska kiselina Capric acid – kaprinska kiselina tj. dekanska Lauric acid – laurinska kiselina tj. dodekkanska Myristic acid – miristinska tj. tetradekanska Pamitic acid – palmitinska tj. heksadekanska Stearic Acid – stearinska kiselina tj. oktadekanska kliselina Nezasićene masne kiseline: Oleic acid – oleinska Linoleic acid - linolna Linolenic acid - linolenska Arachidonic acid - arahidonska kiselina Provjeriš ovo što sam napisao, ubaciš u tablicu i riješiš se muke.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 17.07.2011. u 14:22. Razlog: vidio sam jedan mali tipfeler :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala vam na savjetima. Završio sam Kemijsko - tehnološki fakultet (1981. godine). Sada radim kao sanitarni inspektor. Ovaj diplomski piše moja nećakinja a ja joj pomažem. Tema je: Proizvodnja sira škripavca u mini mljekari.Ja se najbolje snalazim u Excel-u a ove PDF editore koristim samo za čitanje. Ovaj Smart PDF editor je dosta dobar pa ću zasad koristiti njega. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|