|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Problem sa bukom ventilatora nakon ciscenja
PC mi je zakovao krenuo bi i ostajao na prvom screen-u ali nije dopustao ni DEL ni F8 komandu, svakako mu je bilo vrijeme za proljetno ciscenje i nakon ciscenja, nije mi prvi put da ga cistim, ovaj put ne usisivacem i mekanom cetkicom vec kompresorom i cetkicom jer je bio u prostoriji u kojoj se lozi i prilicno se nalijepilo, je "otkovao" tj digao sistem bez problema ali sada jedan od 3 ventilatora pravi buku koja me blago reci iritira ali nisam sigurna o kojem se radi. Procesor je DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+; matična Asus M2N-MX SE Plus (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN); Cipset na MB nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammer; Graficka NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB). Koliko me znanje sluzi, a to je malo, jedan je u napajanju, jedan na grafici i jedan na maticnoj. Kako da dokucim koji pravi buku? I naravno kako mogu rjesiti problem? Hvala svima unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Zaustavi ga prstom.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala Nino ali lakse reci no izvesti, onaj u napojnoj ima mrezu a onaj na grafickoj je okrenut prema dole, zasticen alu krilcima i imam audio kartu ispod njega tako da je manevarski prostor jednak nuli. Pomogao komad plastike. Dernja se onaj sa grafike, sta mu jos mogu uraditi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
skinut ga ispuhat i ako mos odljepiti naljepnicu sa njega i staviti finomehanickog ulja
![]() |
#5 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
osim ako kompresorom nisi utjerala prasinu u lezajeve ili sami "propeler" nekako savila odnosno izbacila iz balansa... trebalo bi definirati tu buku, odnosno zvuk... jel se cuje da mrvi nesto, radi dubok zvuk vibracije, itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ispuhivanje radjeno sa pristojne ualjenosti i ne direktno odozgo vec sa strane, podmazivala nisam ali hvala na savjetu bit ce uradjeno. Sto se tice tipa buke nije ni mrvljenje ni krckanje nego vise hucanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Dlaka moze prouzrociti takodjer buku prilikom rada ukoliko je ostala zaglavljena, Meni je jednom prilikom ciscenja sa cetkicom ostala dlaka od cetkice zaljepljena ispod naljepnice ventilatora, i mogu reci da se dosta cula, a i tesko ju je bilo primjetiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala decki, problem rijesen. Vent razmontiran, ponovno ociscen, podmazan i sada radi kao sat. Divni ste, hvala jos jednom! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|