Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2011., 00:54   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Koji od ova dva LG 2762D vs Samsung 2770Hd

Pozdrav!

dakle treba mi monitor koji će dati dobru i vjernu sliku a istovremeno mi treba i TV, pa sam misli jedan uređaj za sve.
Prvenstvena namjena je za komp.
Najviše bi služio za net i pokoju igricu kad nađem vremena.Isto tako bi služio za povremeno gledanje tv programa.

Bitno je da kut gledanja nije mali (i vertikalni i horizontalni).
Ne bih volio kupiti monitor a da mu boje izgledaju isprano i da kad se odmaknem od centra njegovog displaya za jedan metar da se boje totalno promjene.

Naravno da je bito da sve to bude što povoljnije.
Znam da ne mogu očekivati za malo para savršenstvo ali bih htio dobiti što
bolje za što manje para.

Dali je dijagonala od 27" kad bi glumio monitor za udaljenost od 50-70cm prevelika.

Dali neki drugi monitor da gledam.
Maximum para što sam spreman potrošiti je oko 2300kn.
LG sam našao za 2099kn i to mi paše ali me zanima kakav je u odnosu na
samsunga i kakva je slika kod promjene kuteva jer bih gledao tv program iz
kreveta koji je malo niže od budućeg monitora i sa sa strane.

thx!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2011., 12:58   #2
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ovdje ti se vec raspravljalo o tome Koji 27" monitor kupiti?, ista situacija
veve je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2011., 16:04   #3
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Problem je sto ti sve TN matrice imaju uzasan vertikalni kut gledanja. Cak i kada sjedis kao kip tocno ispred njega ne mozes imati uniformnu sliku a kamoli da se pomices jedan metar od centra. A sto je dijagonala veca, veci je i kut pod kojim gledas rubove ekrana pa se tako i boje vise mijenjaju. No za taj budzet i tu velicinu ionako nemas izbora.

Po meni je 1920x1080 premala rezolucija za 27" tj. pikseli su preveliki za udaljenost od 50-70cm ali to je samo moje misljenje. Za TV bi bilo dobro ali opet, kutevi gledanja iz takve pozicije bi mogli biti problem, ponajprije vertikalno jer TN brzo potamni kad ga gledas odozdo. Jedino da monitor ima dobro postolje pa da ga namjestis prema polozaju iz kojeg gledas TV onda je TN OK, cak i bolji nego kad sjedis 50cm od njega.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 17:26   #4
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Nažalost svi ti hibridi monitora i televizora dolaze isključivo sa tn matricom, a kod većih diagonala tipa 24-27 inča loš vidljivi kut najviše dolazi do izražaja. Moja je preporuka ips/pva monitor + tv kartica. Druga opcija je recimo lg tv 26le5500. Za multimediju vjerovatno bolji od bilo kojeg monitora ali oštrina slike i čitljivost teksta ipak nisu na razini pravih monitora
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2011., 18:04   #5
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Moja je preporuka ips/pva monitor + tv kartica.
Slazem se, tako bih i ja izabrao. Jedino sto za tu cijenu ne ide nista vece od 23". Za rad na PC-u to nije nikakav problem jer je rezolucija ista, cak je prednost jer su pikseli manji i ostrija slika, jedino sto bi ekran mogao biti malo malen ako ce ga se kao TV koristiti iz malo vece udaljenosti. Ali opet bolje i to nego konstantno namjestanje i premjestanje zbog vidljivog kuta.
Rista je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno