Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2011., 10:49   #1
Janer Nevis
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
Pomoć oko HotSpota

Htio bih napraviti Hotspot koji bi radio na principu korisnik zateaži voucher sa kodom i kad se pokuša spojiti na moju mrežu ga redirekta na captive portal gdje on upiše kod i može na net.
Sad mene zanima da li je to izvedivo bez korištenja pc-a, znači samo uz korištenje routera?
Koliko sam ja shvatio to je moguće ali samo preko nekog online captive portala a koji se plaćaju.

Znači da li je moguće izvesti to bez pc-a i bez da se treba plaćati taj online portal?
Janer Nevis je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 14:07   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nabaviš / složiš AP baziran na MikroTiku ili DD-WRT - u sa HotSpot i captive funkcijama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2011., 14:23   #3
Janer Nevis
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nabaviš / složiš AP baziran na MikroTiku ili DD-WRT - u sa HotSpot i captive funkcijama.
Možeš li mi malo detaljnije objasniti kak obi se to izvelo jer nisam baš stručan na ovome polju.
Ovdje su mi neki preporučili router wrt-54gl pa kako bi se to izvelo sa njim i dd-wrt?
I što bi se captive portal vrtio izravno na routeru ili je potreban pc uz router, a to bih htio izbjeći.
Staro 21.03.2011., 15:09   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa za početak otvori forum od DD-WRT i vidi mogućnosti, savjete, preporuke kako generalno tako i za captiva portal.
Onda to ponoviš za MikroTik hw i sw.
Kad ti neke stvari postanu jasnije onda možeš nastavit.
Staro 21.03.2011., 17:10   #5
Janer Nevis
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa za početak otvori forum od DD-WRT i vidi mogućnosti, savjete, preporuke kako generalno tako i za captiva portal.
Onda to ponoviš za MikroTik hw i sw.
Kad ti neke stvari postanu jasnije onda možeš nastavit.
Znači ti mi ne možeš više pomoći, znaš otprilike koliko i ja, eli tako?
Staro 21.03.2011., 18:19   #6
Sniper
Community Manager
Moj komp

Sniper's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Nemoze ti tu nitko pomoci i tko zna, jel jednostavno Mikrotik je nesta sta moras nauciti sam za sebe, nema tu ucenja napamet.
Moras prokuziti njegove funkcije i kako on radi da bi mogao iskoristiti maximalno od njega.
Pogledaj na njihovom forumu, ima nekih ljudi koji cak ostavljaju sykpe tako, imas youtube videja za tutorial
Sniper je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 18:37   #7
Janer Nevis
Registered User

Citiraj:
Autor Sniper Pregled postova
Nemoze ti tu nitko pomoci i tko zna, jel jednostavno Mikrotik je nesta sta moras nauciti sam za sebe, nema tu ucenja napamet.
Moras prokuziti njegove funkcije i kako on radi da bi mogao iskoristiti maximalno od njega.
Pogledaj na njihovom forumu, ima nekih ljudi koji cak ostavljaju sykpe tako, imas youtube videja za tutorial
Ok, onda moram zavrnut rukave i baciti se u proučavanje.
Hvala obojici, lp
Staro 21.03.2011., 19:59   #8
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Vidim često po internet cafeima Airlive wireless routere koji imaju mogućnost izdavanja tih jednokratnih kodova, ide i neki mali printer na njih pa ti izbaci nešto kao bon za mobitel, ali limitiran na vrijeme, ne na promet. Ovakvo nešto : http://www.airlive.com/products/WIAS...as_1200g.shtml
Night je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2011., 21:01   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Dobro ti je kolega Sniper rekao, uopće se ne radi ovdje da li netko zna ili nezna / želi ili ne želi pomoći. Trebaš sam utvrdit (barem okvirno) šta su mogućnosti / ograničenja predloženih rješenja (AP sa DD-WRT, MikroTik platforma, nešto treće).

Predloženo od kolege Night - a izgleda kao skoro gotovo rješenje ali i za njega treba PC (barem za povremeni managment) ili neka konzola (treba detaljnije istražit).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno