![]() |
Pomoć oko HotSpota
Htio bih napraviti Hotspot koji bi radio na principu korisnik zateaži voucher sa kodom i kad se pokuša spojiti na moju mrežu ga redirekta na captive portal gdje on upiše kod i može na net.
Sad mene zanima da li je to izvedivo bez korištenja pc-a, znači samo uz korištenje routera? Koliko sam ja shvatio to je moguće ali samo preko nekog online captive portala a koji se plaćaju. Znači da li je moguće izvesti to bez pc-a i bez da se treba plaćati taj online portal? |
Nabaviš / složiš AP baziran na MikroTiku ili DD-WRT - u sa HotSpot i captive funkcijama.
|
Citiraj:
Ovdje su mi neki preporučili router wrt-54gl pa kako bi se to izvelo sa njim i dd-wrt? I što bi se captive portal vrtio izravno na routeru ili je potreban pc uz router, a to bih htio izbjeći. |
Pa za početak otvori forum od DD-WRT i vidi mogućnosti, savjete, preporuke kako generalno tako i za captiva portal.
Onda to ponoviš za MikroTik hw i sw. Kad ti neke stvari postanu jasnije onda možeš nastavit. |
Citiraj:
|
Nemoze ti tu nitko pomoci i tko zna, jel jednostavno Mikrotik je nesta sta moras nauciti sam za sebe, nema tu ucenja napamet.
Moras prokuziti njegove funkcije i kako on radi da bi mogao iskoristiti maximalno od njega. Pogledaj na njihovom forumu, ima nekih ljudi koji cak ostavljaju sykpe tako, imas youtube videja za tutorial ;) |
Citiraj:
Hvala obojici, lp |
Vidim često po internet cafeima Airlive wireless routere koji imaju mogućnost izdavanja tih jednokratnih kodova, ide i neki mali printer na njih pa ti izbaci nešto kao bon za mobitel, ali limitiran na vrijeme, ne na promet. Ovakvo nešto : http://www.airlive.com/products/WIAS...as_1200g.shtml
|
Dobro ti je kolega Sniper rekao, uopće se ne radi ovdje da li netko zna ili nezna / želi ili ne želi pomoći. Trebaš sam utvrdit (barem okvirno) šta su mogućnosti / ograničenja predloženih rješenja (AP sa DD-WRT, MikroTik platforma, nešto treće).
Predloženo od kolege Night - a izgleda kao skoro gotovo rješenje ali i za njega treba PC (barem za povremeni managment) ili neka konzola (treba detaljnije istražit). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:39. |