Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.08.2013., 22:56   #1
biker66
Premium

Datum registracije: Jan 2009
toshiba 40lv833g - problem s TV signalom

Televizor je stajao obješen na zidni stalak i sve bilo OK, kad sam ga morao skinuti sa zida i postaviti na njegovo postolje nakon paljenja sam imao užasne smetnje, kockice po ekranu i zamrzavanje slike! TV je antenskim kablom (cca 1,20 m ) spojen u antensku utičnicu u zidu i vanjsku antenu. Nakon malo pomicanja i okretanja konektora antenskog kabla slika se pojavil i stabilizirala i taj dan TV radio bez problema. Sljedeči dan ista priča i opet barem 5 minuta "igranja" s konektorom dok se nije dobila dobra slika. Već sam pomislio na hladan lem antenskog konektora na pločici, ali sljedeči put nije pomoglo niti igranje s konektorom ni zamjena antenskog kabla, napokon dobio signal namještanjem konektora između kabla i zidne utičnice!

Zanima me koji bi mogao biti uzrok ovim gubitcima signala i kako da to otklonim? Inače na istu vanjsku antenu su spojena još 3 TV-a u kući i nijedan nema poteškoča s prijemom.
biker66 je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2013., 09:15   #2
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor biker66 Pregled postova
Televizor je stajao obješen na zidni stalak i sve bilo OK, kad sam ga morao skinuti sa zida i postaviti na njegovo postolje nakon paljenja sam imao užasne smetnje, kockice po ekranu i zamrzavanje slike! TV je antenskim kablom (cca 1,20 m ) spojen u antensku utičnicu u zidu i vanjsku antenu. Nakon malo pomicanja i okretanja konektora antenskog kabla slika se pojavil i stabilizirala i taj dan TV radio bez problema. Sljedeči dan ista priča i opet barem 5 minuta "igranja" s konektorom dok se nije dobila dobra slika. Već sam pomislio na hladan lem antenskog konektora na pločici, ali sljedeči put nije pomoglo niti igranje s konektorom ni zamjena antenskog kabla, napokon dobio signal namještanjem konektora između kabla i zidne utičnice!

Zanima me koji bi mogao biti uzrok ovim gubitcima signala i kako da to otklonim? Inače na istu vanjsku antenu su spojena još 3 TV-a u kući i nijedan nema poteškoča s prijemom.
možda ta zidna utičnica zeza. Iako one nikako nisu najsretnije rješenje, za zgrade mi je jasno, ali nikad neću shvatit ljude koji to svojevoljno instaliraju u kuće. valjda neki "fenski luk"...
što manje prekida kabla od antene do TVa to bolje.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.08.2013., 18:28   #3
biker66
Premium

Utičnica je stavljena radi razdvajanje DVB-T i DVB-S signala koji se s krova spuštao kroz isti kabl jer nije bilo mogučnosti za povlačenje dodatnog kabla za satelit ( koji se više ne koristi ).
Neznam jel ima smisla uzimati neki kvalitetniji antenski kabl, ili da pokušam izvadit utičnicu pa F konektorima "nadoštukat" kabl do TV-a.

Svaki prijedlog dobrodošao!
Staro 12.08.2013., 18:36   #4
smirnoff
Premium
Moj komp

smirnoff's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor biker66 Pregled postova
Utičnica je stavljena radi razdvajanje DVB-T i DVB-S signala koji se s krova spuštao kroz isti kabl jer nije bilo mogučnosti za povlačenje dodatnog kabla za satelit ( koji se više ne koristi ).
Neznam jel ima smisla uzimati neki kvalitetniji antenski kabl, ili da pokušam izvadit utičnicu pa F konektorima "nadoštukat" kabl do TV-a.

Svaki prijedlog dobrodošao!
probaj tako sa F konektorom ali i probaj taj TV u drugoj sobi.
smirnoff je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2013., 20:24   #5
biker66
Premium

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
probaj tako sa F konektorom ali i probaj taj TV u drugoj sobi.

Staro 20.08.2013., 08:40   #6
chrom
Šljaker

Datum registracije: Jun 2013
Ja sam imao isti takav problem, s toshibom 32''lv833g, isto mi je nestajalo signala, mislim da je problem s konektorom na tv-u, promjenio sam 3 kucne antene dok nisam riješio problem, i dan danas mi se zna ako pritisnem kabel ili ga pomaknem malo jace, gubi se signal
chrom je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno