PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   toshiba 40lv833g - problem s TV signalom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=250425)

biker66 11.08.2013. 22:56

toshiba 40lv833g - problem s TV signalom

Televizor je stajao obješen na zidni stalak i sve bilo OK, kad sam ga morao skinuti sa zida i postaviti na njegovo postolje nakon paljenja sam imao užasne smetnje, kockice po ekranu i zamrzavanje slike! TV je antenskim kablom (cca 1,20 m ) spojen u antensku utičnicu u zidu i vanjsku antenu. Nakon malo pomicanja i okretanja konektora antenskog kabla slika se pojavil i stabilizirala i taj dan TV radio bez problema. Sljedeči dan ista priča i opet barem 5 minuta "igranja" s konektorom dok se nije dobila dobra slika. Već sam pomislio na hladan lem antenskog konektora na pločici, ali sljedeči put nije pomoglo niti igranje s konektorom ni zamjena antenskog kabla, napokon dobio signal namještanjem konektora između kabla i zidne utičnice!

Zanima me koji bi mogao biti uzrok ovim gubitcima signala i kako da to otklonim? Inače na istu vanjsku antenu su spojena još 3 TV-a u kući i nijedan nema poteškoča s prijemom.

smirnoff 12.08.2013. 09:15

Citiraj:

Autor biker66 (Post 2442577)
Televizor je stajao obješen na zidni stalak i sve bilo OK, kad sam ga morao skinuti sa zida i postaviti na njegovo postolje nakon paljenja sam imao užasne smetnje, kockice po ekranu i zamrzavanje slike! TV je antenskim kablom (cca 1,20 m ) spojen u antensku utičnicu u zidu i vanjsku antenu. Nakon malo pomicanja i okretanja konektora antenskog kabla slika se pojavil i stabilizirala i taj dan TV radio bez problema. Sljedeči dan ista priča i opet barem 5 minuta "igranja" s konektorom dok se nije dobila dobra slika. Već sam pomislio na hladan lem antenskog konektora na pločici, ali sljedeči put nije pomoglo niti igranje s konektorom ni zamjena antenskog kabla, napokon dobio signal namještanjem konektora između kabla i zidne utičnice!

Zanima me koji bi mogao biti uzrok ovim gubitcima signala i kako da to otklonim? Inače na istu vanjsku antenu su spojena još 3 TV-a u kući i nijedan nema poteškoča s prijemom.

možda ta zidna utičnica zeza. Iako one nikako nisu najsretnije rješenje, za zgrade mi je jasno, ali nikad neću shvatit ljude koji to svojevoljno instaliraju u kuće. valjda neki "fenski luk"...
što manje prekida kabla od antene do TVa to bolje.

biker66 12.08.2013. 18:28

Utičnica je stavljena radi razdvajanje DVB-T i DVB-S signala koji se s krova spuštao kroz isti kabl jer nije bilo mogučnosti za povlačenje dodatnog kabla za satelit ( koji se više ne koristi ).
Neznam jel ima smisla uzimati neki kvalitetniji antenski kabl, ili da pokušam izvadit utičnicu pa F konektorima "nadoštukat" kabl do TV-a.

Svaki prijedlog dobrodošao!

smirnoff 12.08.2013. 18:36

Citiraj:

Autor biker66 (Post 2442890)
Utičnica je stavljena radi razdvajanje DVB-T i DVB-S signala koji se s krova spuštao kroz isti kabl jer nije bilo mogučnosti za povlačenje dodatnog kabla za satelit ( koji se više ne koristi ).
Neznam jel ima smisla uzimati neki kvalitetniji antenski kabl, ili da pokušam izvadit utičnicu pa F konektorima "nadoštukat" kabl do TV-a.

Svaki prijedlog dobrodošao!

probaj tako sa F konektorom ali i probaj taj TV u drugoj sobi.

biker66 12.08.2013. 20:24

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2442892)
probaj tako sa F konektorom ali i probaj taj TV u drugoj sobi.

:fala:

chrom 20.08.2013. 08:40

Ja sam imao isti takav problem, s toshibom 32''lv833g, isto mi je nestajalo signala, mislim da je problem s konektorom na tv-u, promjenio sam 3 kucne antene dok nisam riješio problem, i dan danas mi se zna ako pritisnem kabel ili ga pomaknem malo jace, gubi se signal

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57.