|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sa čime testirate audio-hardware?
Baš me zanima ![]() Kad upiknete novu zvučnu, novu matičnu, neku "linijsku" komponentu...kaj prvo poslušate??? Meni nekak već godinama kao glavni "soft" za testiranje služi Claptonov unplugged ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
S onim što najviše slušamo naravno. Ja konkretno sa elektronskom glazbom, počevši od visoke produkcije Mole-a, Elektrolux-a ili Good Looking Organizationa. Ovo kasnije mi je manje-više nebitno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
hm... za baseve prodigy ili uvodna pjesma iz soprana (alabama 3 je grupa ako se ne varam). gitare balašević laso vadački instrumental sa ranog mraza ili satriani. prostornost bubnjeva moonspell (hehe). dire straitsi private investigation za udaraljke i one fine detaljčiće... to mi prvo pada na pamet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Guns n' Roses-November Rain. Samo zato što mi je najbolja pjesma pa mora zvučati dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Sa čime testirate audio-hardware?
Citiraj:
Mozart - Sinfonie Nr. 40 in G-moll - Molto Allegro Smetana - Die Moldau Strauss - Radetzky Marsch Pavarotti, obicno Verdijeva "La Donna E Mobile" iz Rigoletta ili samo Verdijeva "Vedi! Le Fosche..." iz Trubadura.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raindrops keep fallin'...
|
Za ovakve je stvari najbolje ne koristiti one pjesme koje su nam drage srcu. Takve pjesme mogu slušati i na zvučnicima od PC-ja i neće mi smetati. ![]() Moj izbor: "Phil Collins - In the air tonight" - onaj ulet s bubnjevima mora da me ostavi paf. "AL Jarreau - Accentuate the positive" - savršeno za testiranje kako uređaj reagira na vokalne izvedbe. Kakav čovjek ima glas. :clap: "Parni valjak - Live in ZeKaeM" - Odlično snimljeni akustični instrumenti. Za basove apsolutno nešto od Prodigyja (dođe ti žao membrane zvučnika). I nešto od Pink Floyda. Imaju odlične zvučne efekte.
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja koristim domaći test CD časopisa "Hi-Fi" (ne reklamiram ga, ne,ne). Sastoji se od: - prvih 13 trackova su audiofilske snimke raznih žanrova glazbe, - trackovi 14 - 25 su testni tonovi, - zadnja dva su specijalni tonovi Test tonovi su zbilja iskušenje za svaki audio sustav, a cijeli CD je po meni dosta objektivno mjerilo što nečiji sustav može reproducirati. Evo sadržaja: Zadnje izmijenjeno od: Caligula. 30.07.2009. u 22:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
![]() Hebeš ga ali je ne mogu mirno sjediti i slušati npr. AC/DC - Thunderstruck. Ono, ponese me. Čim krene stvar odmah se hvata metla u ruke i udri solažu ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
|
Citiraj:
Jel' bi se mogli dogovoriti da mi spržiš ovaj CD. Valjda će i na kopiji funkcionirati ove testne snimke. Spržit ti i ja nešto svoga za uzvrat. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() E moj prika, neće ići - copyrighted CD, sorry!:clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas