![]() |
Sa čime testirate audio-hardware?
Baš me zanima:)
Kad upiknete novu zvučnu, novu matičnu, neku "linijsku" komponentu...kaj prvo poslušate??? Meni nekak već godinama kao glavni "soft" za testiranje služi Claptonov unplugged:) |
S onim što najviše slušamo naravno.
Ja konkretno sa elektronskom glazbom, počevši od visoke produkcije Mole-a, Elektrolux-a ili Good Looking Organizationa. Ovo kasnije mi je manje-više nebitno... |
hm... za baseve prodigy ili uvodna pjesma iz soprana (alabama 3 je grupa ako se ne varam). gitare balašević laso vadački instrumental sa ranog mraza ili satriani. prostornost bubnjeva moonspell (hehe). dire straitsi private investigation za udaraljke i one fine detaljčiće... to mi prvo pada na pamet.
|
Chemical Brothers - Under the influence
|
DJ Sequenza - Dark Horizon (A Mix)
i DJ Sequenza - Dark Horizon (B Mix) :D |
Guns n' Roses-November Rain. Samo zato što mi je najbolja pjesma pa mora zvučati dobro.
|
Re: Sa čime testirate audio-hardware?
Citiraj:
Mozart - Sinfonie Nr. 40 in G-moll - Molto Allegro Smetana - Die Moldau Strauss - Radetzky Marsch Pavarotti, obicno Verdijeva "La Donna E Mobile" iz Rigoletta ili samo Verdijeva "Vedi! Le Fosche..." iz Trubadura. |
Citiraj:
|
Za ovakve je stvari najbolje ne koristiti one pjesme koje su nam drage srcu. Takve pjesme mogu slušati i na zvučnicima od PC-ja i neće mi smetati.;)
Moj izbor: "Phil Collins - In the air tonight" - onaj ulet s bubnjevima mora da me ostavi paf. "AL Jarreau - Accentuate the positive" - savršeno za testiranje kako uređaj reagira na vokalne izvedbe. Kakav čovjek ima glas. :clap: "Parni valjak - Live in ZeKaeM" - Odlično snimljeni akustični instrumenti. Za basove apsolutno nešto od Prodigyja (dođe ti žao membrane zvučnika). I nešto od Pink Floyda. Imaju odlične zvučne efekte. |
Citiraj:
|
Ja koristim domaći test CD časopisa "Hi-Fi" (ne reklamiram ga, ne,ne).
Sastoji se od: - prvih 13 trackova su audiofilske snimke raznih žanrova glazbe, - trackovi 14 - 25 su testni tonovi, - zadnja dva su specijalni tonovi Test tonovi su zbilja iskušenje za svaki audio sustav, a cijeli CD je po meni dosta objektivno mjerilo što nečiji sustav može reproducirati. Evo sadržaja: |
... A evo i objašnjenja testnih tonova:
|
Citiraj:
Hebeš ga ali je ne mogu mirno sjediti i slušati npr. AC/DC - Thunderstruck. Ono, ponese me. Čim krene stvar odmah se hvata metla u ruke i udri solažu :rambo: |
Citiraj:
Jel' bi se mogli dogovoriti da mi spržiš ovaj CD. Valjda će i na kopiji funkcionirati ove testne snimke. Spržit ti i ja nešto svoga za uzvrat. :beer: |
:eek: uuups!!!
E moj prika, neće ići - copyrighted CD, sorry!:clap: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17. |