|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
AOpen H600A mod
Eto, dosta dugo sam obećavao slike svog kompa, pa eto, sad sam se napokon dočepao digitalca na par minuta. Primjetite da u kompu nema grafičke sa Zalmanom D i ThermalRighta NB1-C koji su prodani, te da su umjesto 3 sticka Corsaira 3500C2 stavljeni Isusovi 3200XL, komada dva. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eto, kad kupim grafičku staviti ću kako izgleda u akciji (bočni ventovi i napajanje svijetle blago plavo). Sve kritike su dobrodošle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Nema sta, jako lijepo! :clap:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Jedino ću sad morati micati onu "Fueled by Sapphire" naljepnicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ludddd ![]() ![]() ![]() idle: Cpu: 32 Case: 27-28 Vga: 45 diskovi:32 load cpu:48 case:30 vga:55 diskovi kad ih mucim:37 sa time da ventovi rade ova - straznji 12 cm antec non stop @12V jer je tih jako, prednji papst @6V non stop, proc do 45 @5V poslje 45*C @11V psuov fan je smece i sad ce ga zamjenit fortron i jos vga silncer @1200 rpm... na procu je zalman 7000alcu...
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ovo bučno? Kod sky-a? Si ti lud ![]() A čemu služe potenciometri... Kod njega sve radi tiho, naravno, lako se pretvore i u opasne zvijerke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Podnošljiv je na 7V.
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Primjetite one kip prekidače kraj potenciometara ![]() Naime, ti ventovi su ostavština prijašnjih modanja. Prvo trebam objasniti kratku povijest ovog case-a. Kupljen je prije dvije godine i došao je sa stražnjim ventom. Mlad i lud kakav bijah, imao sam TT Volcano 9. temperature nisu bile sjajne, a ja sam za to okrivio nedostatan propuh. Nepoučen iskustvom (a u Klaićevoj rekli da kao imam IQ 167, moš mislit ![]() Tada su mi se glavom motale ideje o vodenom hlađenju, ali i to me je prošlo. Zašto? ThermalRight, Papst i Zalman, eto zašto ![]() U prvoj rundi zamjenjen je Volcano 9 sa SK7 + 80mm Papst (kasnije je došao i SP97 + 92 mm papst) i 9800 stock cooler sa Zalmanom C + ZM-OP1 te skinuti SCF II te zamjenjeni sa Papstovima. TIŠINA...ili mi se bar tako činilo. Kako AOpen ima prilično restriktivne mrežice, a Papstovi i na 12 V nemju tako velik protok zraka (a tek kad ih se stiša...), temperature su to ljeto bile previsoke za moj ukus (najbolji dio je što sam to ljeto zadnji vrući dan napokon dobio klimu, ali to je druga priča...). Zato sam odlučio modati case. Round 2! Dakle, mrežice su morali ići, a i blowhole na vrhu mi se motao po glavi. Naravno, tu je bila i prva verzija potenciometar panela (Pohani Picek by Nicholas ![]() ![]() ![]() Round 3! Počinje dolaskom Zalmana D. Prodao sam Zalmana C i ZM OP1 (s kojim nisam bio zadovoljan), čak sam dobio i dobru lovu i kupio Zalman D. Koja mrcina...ali kako riješiti puhanje zraka? Inspiriran isusovim Ye monsterom, kupio sam još jedan papst 120 mm i stavio ga na potenciometar unutar case-a...dok je case bio otvoren, sve je bilo za 5. ali zatvaranjem case-a bi jako brzo došlo do artefaktiranja kartice na pro frekvama...naravno, izolacija je bila preblizu ventu i dolazilo je do zračnog shortcuta, da ne govorimo da je izolacija napravila odličan posao zatvaranja otvora za usis svježeg zraka. Tada mi je palo na pamet zašto ne bi ubio dvije muhe jednim udarcem. uzeo sam par velikih komada kartona i rolu duct trake kojima sam simulirao bočne stranice. na njima sam izbušio rupe za ventove i te simulirao razne položaje i veličine ventova...mukotrpno, ali se osnovna ideja evoluirala i dokazala. Sad je došao i novi control panel sa 4 potenciometra (tnx to Nicholas) Enters ubodna pila again! Tada su pali blowholi na bočnim stranicama, Spire ventovi su ponovo postavljeni da pušu po hardu, ali je side effect bio da se više nije mogla otvoriti desna stranica case jer su šarafi koji su držali ventove prolazili kroz nju. tu su došli i gumeni O-Ringovi na sve ventove, kao i Sharkoon podloga za vent na 120 mm blowhole. U to doba sam prešao na A64 (zbogom, SP97, šmrc), i vidio sam da je generalno ideja dobra, ali da treba šlifanja. Round 5! Nicholas je kriv za sve! Donio mi je jedno 3 kvadrata izolacije, ali kakve izolacije! Industrial grade izolacije kojoj je purpose-of-being zvučna izolacija. Uglavnom, dijeli šamare Akasi uzduž i poprijeko ![]() Odlučio sam to malo dotjerati komp sa tom izolacijom i posložiti kablove (sve je bilo navrat nanos jer sam tada testirao napajanja), no na kraju je to ispalo daleko opsežnije od početno zamišljenoga. Nakon testiranja jedno 15-ak napajanja, napokon je izbor pao na Tagana. Hitachi je dobio Sharkoon Vibe Fixer 1 (leti, a ne leti disk...LOL, RAK ![]() Sve je rastavljeno da najsitnijih detalja, Dragutin je posudio dremel /tnx ![]() Tada sam odlučio prodati grafu (s njom i zalmana, a onda sam skužio da ako kupim Silencera da će mi smetati NB1C, pa sam i njega prodao). Razmišljao sam i prodaji ostatka konfe i kućišta, ali vidim da nema smisla. Što se tiče puno ventova, većinu vremna ili ne rade ili su na minimumu. Pri surfanju/pisanju/slušanju muzike rade samo 120 mm na minimumu ili na 1/3 potenciometra, kad se igram, pojačam 120-tke i uključim 80-tke da hlade disk. Jedino kod isprobavanja i OCanja rade svi ventovi na maksimumu...e, to je buka ![]() Sigurno, prošao bi jeftinije da sam to radio u jednoj rundi, da sam odmah izabrao neko drugo kućište ili da sam odmah napravio vodeno, ali je gušt kad nešto isprobavaš i sam napraviš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
Govorio sma kako je TT bučan i ne hladi. Nitko me nije slušao. Govorio sam kako se čisti kanta, smijali ste mi se. Govorio sam kako se uklanja pasta sa proca. E, tu ste me i ignorirali. I još koješta, Nekako na kraju uvijek ispadnem u pravu. Neki to prije skuže, neki kasnije. Neki nikada i cijeli život cvile kak nemaju sreće. Sada postoji samo jedna kanta koju Noise Freek must have. Antec SLK 3700. Antec 12cm na prednjoj strani@7V, Papst 12cm@5V iza hardova da malo pojača onog Anteca. Papst 12cm@7V odostraga da ispuhuje zrak. I onda 520W se može smanjiti jer ne vuće vruči zrak iz kante. CPU cooler po izboru. Može bilo koji koji se ne dere ko sumanut jer je u kanti teška hladovina. Lampice na kanti pažljivo pospajati da ne bi bilo napotrebnih paljenja kompa. I to je to. Bez bušenja, šarafanja, lakiranja, brušenja, rezanja i piljenja. Sve gotovo za manje od pola sata. Ostalo vrijeme se posveti WoW-u, Colinu, Excelu, VmWare-u, ... Malo je OT ali sam morao. Ipak sam ja bio i ostao Noise Freek prije bilo kog drugog. Jedino što sam strahovito lijen da nešto radim pa sam se zadovoljavao osnovnim sredstvima.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
|
I da se prisjetite kako je to nekako počelo. Mislim, počelo je prije ali u trenucima kada to zaista smeta. http://forum.pcekspert.com/showthrea...ght=dr.thermal
![]() |
#12 |
Guest
|
Zaboravio si napisati SLK3700BQE . AMB verzija nije toliko luda za tišinu, iako nije loša. Što se tiče šarafanja, već mi je postalo zabavno igrati se sa tim kompom...God, I need a life ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
rak, ja taj antec @12V poklanjam frendu i kupujem jos jedan papst ili noiseblocker koj ce biti na istoj voltazi ko prednji al u ovom trenu ga necujem od napajanja koje je preglasno...
![]() |
#16 |
Premium
|
nego ovo ja zovem IZOLACIJA akasa je pretanka al zgodna kad moras stavit u mali prostor...
![]() |
#17 |
Feldwebel
|
Pokloni ga meni. Imam ja s njim što napraviti. I kakva je to izolacija. koliko, gdje?
![]() |
#18 |
Premium
|
ovak kosta za big tower 251 kn, imas u max modusu izrazito teska i jako dobra, radi nje necujem antec @12 V ![]() ime: Big Evo Noiseblocker debljina 2.5 cm tezina paketa 4.5 kg
![]() |
#19 |
Feldwebel
|
Naravno da hoću viškove. Ak buš se trebal riješiti viškova Akase, budem i participirao. Nego, vent? I koje je to napajanje?
![]() |
#20 |
Premium
|
napajanje je ono kaj dobis sa Slk3700 BQE, sto se venta tice dobijes ga ak frend nece platit, jer je reko dat mi pare jer mu treba 12 cm jedan al ak on odustane dobis ga free jer sam dobio neke pare neki dan pa mi netreba...
![]() |
#21 |
Feldwebel
|
Javi se. Nećeš baš ostati praznih ruku za taj vent. Imam valjda nešto što meni ne znaći puno a tebi da. Nešto ćemo naći.
![]() |
#22 |
Guest
|
Ova trekova Evo izolacija je jedina bolja stvar od ove moje industrijske. Naime, kako mi se čini, ima sloj bitumena (ili neke slične mase). Dušu dalo za umrtvljivanje vibracija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
samo par stvari o antecu 3700...moj je amb i kanta je zakon... ![]() sve kaj ima nutra je jedan antec 12cm vent naprijed na 7V tek toliko da puse po hardu...(ne cuje se uopće ![]() ![]() ![]() ![]() svaka čast sky kak ti se dalo kemijat po kanti sa toliko ventova i svim ti pizdarijama, meni se iskreno to ne bi dalo, ali svako ima svoje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
Čuj, Nicholas i shimpa su bili kod mene i obojica su čuli napajanje kako cvrči, tako da ja nisam jedini. Uglavnom, to je bilo do primjeraka (serija/šarža) koju sam dobio. Inače, činjenica da imam Tagan ponovo govori koliko je tih. ![]() Što se tiče AMB-a, rekoh da nije loš, ali je BQE bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
![]() ![]() nego pitanje Skyu Noiseblocker ili Papst od 12 cm... po specsima noiseblocker ima bolji protok i manju buku... papst je provjeren blocker nije... no nemoze biti gore nego sad pa mislim da cu riskirat sa noiseblockerom... osim ako neko nije vec probo... http://www.maxmodus.com.hr/artikl.php?id_artikl=00777 to je taj modelček, malo proziran al kazu da je dobar...
![]() |
#26 |
Guest
|
Trebalo bi ga isprobati, ni ja nemam iskustava sa tim Noiseblockerom. Isus MOŽDA ima jednog, pitaj njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
lol pa 3000 je samo losija verzija 3700 jedina razlika je rupe i okrenuti diskovi...
![]() |
#30 |
Pun entuzijazma
Datum registracije: Jan 2005
|
Da i ja uletim s pitanjima o izolaciji. Ima tko kakva iskustva sa Be Quietovom??? Ova Noiseblockerova mi se cini malo predebelom (jel stvarno 2,5cm?), a Akasa nema podebljanje izolacije za neiskoristene 5,25" i 3,5" utore i bas nije nes nahvaljena u recenzijama.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|