|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Odjednom svi dokumenti i glazba veličine 0 byte-ova
Pozdrav! Imam jedan problem s kojim se još nikad nisam susreo pa vas molim za pomoć. Kao što naslov kaže, svi dokumenti (doc,ppt i sl.), glazba i neki programi su odjednom postali veliki 0 byte-ova. Reinstalirao sam OS (Windowse 7) i problem je ostao. Nove datoteke koje zapisujem na disk su normalne veličine. Ima li ikakve šanse da povratim te datoteke u normalno stanje? Molim vas pomozite, ima nekih vrlo bitnih dokumenata, a backup naravno nemam ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Jesi li isprobao mozda nekid drugi OS osim Win7? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam, ali skidam Ubuntu pa ću probat sa CDa pokrenut i vidjet šta se događa. Hvala na prijedlogu. Ima li još netko možda kakav savjet?
![]() |
#6 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Neki virus ili slično možda? Skeniraj Malwarebytesom. Možda da staviš OS na drugi disk, a ovaj spojiš kao sekundarni ili eksterni?
![]() |
#7 |
Premium
|
Može bit, ali s obzirom da sam reinstaliro winse ne bi valjda više trebao bit upaljen taj proces ili šta bi već taj virus mogao biti. Provrtio sam s Kaspersky 2011 AVom i ne nalazi ništa.
![]() |
#9 |
Premium
|
Mogu probati, ali iskreno sumnjam da će uspjeti jer ne rade ni mp3-ice ni slike pa ne bi reko da je do Worda ili do Officea općenito
![]() |
#10 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
e bas nemas srece, to se meni jednom dogodilo isto s mp3-cama, dobro prije jedno 10 godina ![]() nego probaj chkdisk da vidis jel disk ok, zatim neki data recovery mozda izvuce stare podatke neovisno o formatiranju (jedino ak nisi bas write zeros radio), ja obicno za takve stvari koristim Acronis i do sad je uspjevalo... sretno edit: evo neki glupavi link, ali i problem je glupav pa probaj mada sumnjam http://answers.google.com/answers/threadview?id=576522
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Naišo sam na tu stranicu i u notepadu stvarno nema nikakvih informacija. I isprobavo sam sa svakakvim recovery alatima, ali ništa od toga. CHKDISK sam isto provrtio i nije našo nikakve greške, a i sumnjam da je do diska jer imam dva i na oba je ista situacija. A ništa, odustajem. Ali hvala svima na pomoći
![]() |
#12 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Samo za informaciju. Ja sam jednom, prije nekih 5-6 godina, skupio neki virus, koji je sve multimedijalne datoteka (slike,video,muzika...) preimenovao i dodijelio istu veličinu (mislim da nije bilo 0 KB nego nešto više) Ovo tvoje mi liči na takav slučaj. Uglavnom, ako te to može utješiti, nije bilo nikakve pomoći, sav multimedijalni sadržaj je bio nepovratno izgubljen. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uključi prikaz skrivenih datoteka, uvjeri se da je to stvarno uključeno (potvrdi i ponovo pogledaj) i onda vidi ima li što. Postoje virusi koji sakriju prave dokumente i naprave lažne koji naravno ne rade. Ako to ne pomogne, otvori properties foldera i vidi da li se veličina podudara s onim što je unutra. Javi što si napravio.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
...
hm, ali meni i dalje nešto nije jasno, imaš ti 1 ili 2 diska? isto ovo kaj veliš da si reinstalirao windowse, ne bi htel biti zločest ali si ti siguran da nisi sam sve 'sredio'?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Probao sam sa Recuvom, Tuneup utilitiesom i RecoverMyFiles. I to sve skoro čim mi se to dogodilo tako da su male šanse da se već neš prepisalo preko tih datoteka u međuvremenu. Probao sam uključit i "hidden files and folders" i "protected operating system files", ali ne pomaže. U propertiesima foldera piše također 0 kb. Imam 2 diska i tri particije. Možda i jesam ja neš "sredio", ali sigurno nisam reinstalacijom, jer se to dogodilo prije. Ipak mislim da je neki virus
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
I meni se to dogodilo prije nekoliko godina. Sa xp-om. Reinstalirao sam OS i sve sa logičkog diska mi je, kao i tebi "izbrisao" na 0 byte-a. Totalno iritantno. Nije bilo nikakvih virusa. Nisam uspio riješiti problem.
![]() |
#19 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Obrati pažnju na ovo što je domy_os napisao - jesi ti siguran da su te stvari stvarno nestale? Koliko ti je free prostor na tom disku? Par slučajeva je bilo u kojima su se svi dokumenti i ostale datoteke iz my documentsa premjestile u neki folder kriptičnog naziva, a na originalnoj lokaciji ostale samo prazne datoteke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Foxy lady
Datum registracije: Feb 2009
|
Probaj File scavenger, taj vraća sve živo, samo namjesti na long search i pričekaj par sati, ja sam s tim spašavala svašta (od formatiranih diskova do slučajno izbrisanih datoteka) i ako nije pregaženo fizički, sve nađe!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|