PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Odjednom svi dokumenti i glazba veličine 0 byte-ova (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=199435)

Dr. Kec 01.10.2010. 23:02

Odjednom svi dokumenti i glazba veličine 0 byte-ova

Pozdrav!
Imam jedan problem s kojim se još nikad nisam susreo pa vas molim za pomoć.

Kao što naslov kaže, svi dokumenti (doc,ppt i sl.), glazba i neki programi su odjednom postali veliki 0 byte-ova. Reinstalirao sam OS (Windowse 7) i problem je ostao. Nove datoteke koje zapisujem na disk su normalne veličine. Ima li ikakve šanse da povratim te datoteke u normalno stanje?

Molim vas pomozite, ima nekih vrlo bitnih dokumenata, a backup naravno nemam :hitthewal:

tux-scooby 01.10.2010. 23:06

Jesi li isprobao mozda nekid drugi OS osim Win7?

Dr. Kec 01.10.2010. 23:09

Nisam, ali skidam Ubuntu pa ću probat sa CDa pokrenut i vidjet šta se događa.
Hvala na prijedlogu. Ima li još netko možda kakav savjet?

tux-scooby 01.10.2010. 23:11

Hiren's boot CD pa mozda samo u jednom od onih programa provjeriti kako ih on ocitava?

Dr. Kec 01.10.2010. 23:49

S Hiren's boot CDom ista stvar.

borny 01.10.2010. 23:55

Neki virus ili slično možda? Skeniraj Malwarebytesom.
Možda da staviš OS na drugi disk, a ovaj spojiš kao sekundarni ili eksterni?

Dr. Kec 01.10.2010. 23:59

Može bit, ali s obzirom da sam reinstaliro winse ne bi valjda više trebao bit upaljen taj proces ili šta bi već taj virus mogao biti. Provrtio sam s Kaspersky 2011 AVom i ne nalazi ništa.

tux-scooby 02.10.2010. 00:00

E, a da probas instalirati open office i pomocu njega probas otvoriti neke od tih dokumenata?

Dr. Kec 02.10.2010. 00:25

Mogu probati, ali iskreno sumnjam da će uspjeti jer ne rade ni mp3-ice ni slike pa ne bi reko da je do Worda ili do Officea općenito

mujica 02.10.2010. 07:40

e bas nemas srece, to se meni jednom dogodilo isto s mp3-cama, dobro prije jedno 10 godina:) ali nikad nisam otkrio kako ni zasto...
nego probaj chkdisk da vidis jel disk ok, zatim neki data recovery mozda izvuce stare podatke neovisno o formatiranju (jedino ak nisi bas write zeros radio), ja obicno za takve stvari koristim Acronis i do sad je uspjevalo...
sretno

edit: evo neki glupavi link, ali i problem je glupav pa probaj mada sumnjam

http://answers.google.com/answers/threadview?id=576522

Dr. Kec 02.10.2010. 14:20

Naišo sam na tu stranicu i u notepadu stvarno nema nikakvih informacija. I isprobavo sam sa svakakvim recovery alatima, ali ništa od toga. CHKDISK sam isto provrtio i nije našo nikakve greške, a i sumnjam da je do diska jer imam dva i na oba je ista situacija.

A ništa, odustajem. Ali hvala svima na pomoći

E-mil 02.10.2010. 14:36

Samo za informaciju.
Ja sam jednom, prije nekih 5-6 godina, skupio neki virus, koji je sve multimedijalne datoteka (slike,video,muzika...) preimenovao i dodijelio istu veličinu (mislim da nije bilo 0 KB nego nešto više)

Ovo tvoje mi liči na takav slučaj.

Uglavnom, ako te to može utješiti, nije bilo nikakve pomoći, sav multimedijalni sadržaj je bio nepovratno izgubljen. :nono:

Dr. Kec 02.10.2010. 17:18

Hvala, E-mil, stvarno znaš utješit čovjeka. Hehe :)

mujica 02.10.2010. 21:32

ako ti je jako bitno probaj recover s acronisom ili necim drugim... ak nije pregrizi drek i skini ponovo:)

domy_os 03.10.2010. 17:49

Uključi prikaz skrivenih datoteka, uvjeri se da je to stvarno uključeno (potvrdi i ponovo pogledaj) i onda vidi ima li što. Postoje virusi koji sakriju prave dokumente i naprave lažne koji naravno ne rade. Ako to ne pomogne, otvori properties foldera i vidi da li se veličina podudara s onim što je unutra. Javi što si napravio.

Neo2001 03.10.2010. 18:17

...

hm, ali meni i dalje nešto nije jasno, imaš ti 1 ili 2 diska? isto ovo kaj veliš da si reinstalirao windowse, ne bi htel biti zločest ali si ti siguran da nisi sam sve 'sredio'??

Dr. Kec 03.10.2010. 18:55

Probao sam sa Recuvom, Tuneup utilitiesom i RecoverMyFiles. I to sve skoro čim mi se to dogodilo tako da su male šanse da se već neš prepisalo preko tih datoteka u međuvremenu.

Probao sam uključit i "hidden files and folders" i "protected operating system files", ali ne pomaže. U propertiesima foldera piše također 0 kb.

Imam 2 diska i tri particije. Možda i jesam ja neš "sredio", ali sigurno nisam reinstalacijom, jer se to dogodilo prije. Ipak mislim da je neki virus

driftwood 03.10.2010. 23:54

I meni se to dogodilo prije nekoliko godina. Sa xp-om. Reinstalirao sam OS i sve sa logičkog diska mi je, kao i tebi "izbrisao" na 0 byte-a.
Totalno iritantno. Nije bilo nikakvih virusa. Nisam uspio riješiti problem.

tor 04.10.2010. 07:24

Obrati pažnju na ovo što je domy_os napisao - jesi ti siguran da su te stvari stvarno nestale? Koliko ti je free prostor na tom disku? Par slučajeva je bilo u kojima su se svi dokumenti i ostale datoteke iz my documentsa premjestile u neki folder kriptičnog naziva, a na originalnoj lokaciji ostale samo prazne datoteke.

Charmed 04.10.2010. 08:04

Probaj File scavenger, taj vraća sve živo, samo namjesti na long search i pričekaj par sati, ja sam s tim spašavala svašta (od formatiranih diskova do slučajno izbrisanih datoteka) i ako nije pregaženo fizički, sve nađe!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:48.