|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
nanother, arctic silver
jel ima ko kakva iskustva s tim nanotherm pastama, bolesna cijena, oko 85 kn., imas dojam da ce sama hladiti cpu :burn: da 99,9999 % srebra i ostalog sranja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Razlika bi ti bila možda 1C, i čuo sam da nanotherm zna "izgristi" cooler, kolko je to točno, ne znam. Drži se ti AS-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
trebam pitati tea valica, koji zna ponekad dobro srati. malo veli ono, malo ovo.U pravu si AS je legenda, ne rafo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
za te pare kupis i cooler ![]() a cuj,nemam neka iskustva niti sa AS-om jer ista mi je temp sa pastom i bez nje na mobilcu tak da ja uopce nevidim razliku,imao sam i titan pastu i opet isti vrag...a bolesno mi je bilo dat 50kn il 45kn za AS a sad jos bolesnije bi bilo dat za tu pastu 85kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
ja koristim titanovu pastu koja mi se samo stvorila doma u ladici, nemam pojma od kud... ![]() ali davati tolike pare za pastu, to stvarno nema smisla... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
|
da paste tolko snizavaju temperaturu onda bi samo trebalo metnut pastu na probc i bio bi hladan,ako imas dobar cooler mislim da mu pasta nikaj ne znaci,jedino mozda ako je los pa mozda ali mozda smanji koji stupanj,velim ja to nisam dozivio |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ja samo znam, da su mi one bijele paste koje sam dobio uz Alpha cooler kad sam nakon par mjeseci skinuo cooler jednostavno kao isparile odnosno slabo se vidla. arctic silver ipak ima nekog smisla na duze koristenje. ali se slazem da je nanotherm xtc ipak bolesna cijena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Bijele silikonske - to odmah u smeće. Silver Grease - izvaditi silikonsku i baciti SG u smeće. Bijela AS Ceramique - jako dobra i za malu cijenu. AS5 - pasta šampiona. Nanotherm XTC - ista stvar kao AS5, drugo pakiranje, isto s***e. Nanotherm PCM (+) - obična nagriza bakar, + kao je poboljšana, ali još uvijek izgleda da ima problema. Iako je po testovima najbolja od svega ostalog, ne vjerujem joj. RAK je jednom pričao o pastama za elektroniku, koje dolaze u pakiranjima od valjda pol kile, da je to najbolje. Neprovjereno. Bottom line : Drži se Ceramique-a (lakše se razmazuje, jeftinija) ili AS5 (vjerojatno najbolja na tržištu, nije preskupa, isprobana i dokazana nebrojeno puta). Razliku između silikonske i AS5 ćeš vidjeti posebice na procovima bez IHS-a. Razlike između svih ostalih osim prve dvije - nećeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
inace vec imam ja doma AS3, valjda nije neka velika razlika od AS5 ![]() hvala sky na iscrpnom odgovoru :clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
as5 fan forever ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovako Valjaju: Zalman pasta dobra Arctic ceramique vrlo odbra Arctic silver odlična Coolermaster Shin etsu čuo d aje vrlo odbra Nanotherm dobra al PUUUNO preskupa čuo da je izvrsna Pasta za elektoniku čuo da je dobra.Dobije se ko kalodonta. Nevaljau: Titan aka Silver grease TT "paste" uz kulere razne već nanesene na kulere žvake na kulerima - čak je Silver grease bolji od toga! Inače Titan=Silver grease jako teško ju je skinut s obleke i ruku gdje obavezno završi, kad je se skida s proca ima je posvuda osim tam di treba bit, na jezgri! smeće! Pasta ne služi za hlađenje kao što neki tvrde nego zato da makne zrak između jezgre i kulera. paste za elektroniku OK al ne za visoke temp, to se isplati ak pastu mjenaš svakih 5 min jer inače ti se stvrdne i đenja. Meni je osobno draži AS5 od Cermaiquea jer cermiquea treba stavit više i niej toliko stabilna ko AS5, skidao sam u zadnjih 14 dana bar 10 puta zalmana s grafe, i Silver grease sa stcok sapphire kulera potrošio dve tube paste, AS5 i Certamique po jenda i vidio sam razliku, AS5 se drži dok cermique nestane tek s većom količinom ostane. Cermique je dobra ak ju stavljaš na neki TSOP čip. jer nema opasnosti da će provodit struju. Kaj se tiče mostova na A XP-u, meni niej janso koliki panj trebš bit da ti pasta tam završi osim ak ju ne nanosiš i razmazuješ lopatom. :confused: Za shin etsu sam čuo d aje dobra kolko neznam. Zalman je solidan ali dobijega se jako malo u tubi uz kuler aka tuba zraka
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sad trenutno imam zalmanovu (dobio uz zm80c-hp) i mogu reči nema razlike od one "na kile" koju mi stari donese sa posla. Pasta ko pasta, sve isti šit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
A jel? Ajd probaj Silver grease i AS5 pa mi onda reci da je sve isti šit.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
izleda da ja imam titan silver grease, tek sam sad skuzio... ![]() ali evo sta je bilo, stavio sam malo te pase na proc i na njega blok i na 3.75GHz u full loadu mi javlja cca 66-68 stupnjeva!!! ![]() nakon toga, ocistim blok sa alkoholom i stavim titana na njega, na proc nista i na istim postavkama temp mi padne na cca 55-57 stupnjeva full load...kak... jel moguce da mi temp toliko padne samo zato sto sam ocistio blok i stavio postu nanovo?? i koliko bi mi stupnjeva neka bolja pasta skinula temp, ako bi uopce skinula...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
|
Meni je u odnosu na suho AS5 skinuo točno 5C. One šit paste nisam stavljao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
gle silver grease ti jako brzo nestane Imao sm mto smeće. I po meni je isti efekt s njom ko da korisitiš margo. AS5 za razliku je gušća i ostaje na procu puno duže treba je se manje stavit i jednostavno je bolja. I btw. kaj misliš isporbavat to bez kulera? Slobodno na SVOM procu. Inače drgai fleks temp P4 je manja kad skineš HS.Ak meni ne vjeruješ pitaj nam lorda Lemilicu
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 13.04.2005. u 20:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Bijela AS Ceramique - jako dobra i za malu cijenu. meni super pasta imo sam onaj silver shit na grafi a na procu neki no name shit ![]() ![]() Eto moj doprinos ![]()
![]() |
#25 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
a kaj znači HS?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() HeatSink ili po naški hladnjak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
JDM
|
HS = heat spreader (imaju intelovi p4 i amd novi procovi) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Eto što se događa kad vidiš samo pitanje, a ne i na što se odnosilo. Inače, ako idemo baš točno, to nije HS, nego IHS (Integrated Heat Spreader) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |