Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2010., 12:20   #1
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ošo PSU ili matična?

Jutros kliknem prekidač na caseu (jučer normalni shutdown tj danas oko 2 ujutro ) - na tren zasvjetli sve normalno i onda ventovi potamne (ne ugase se skroz), neke ledice na ploči se pogase i komp ne boota (ne cvili ništa), nakon toga se opet pokrene jače kao da će bootat, pa opet potamni - i tako ljepo u krug...

Probam palit/gasit na caseu par puta - naravno ostaje sve isto...

Idem ja rastavit PSU (modao sam ga drugim ventom, a i tak nema gare) mislim si - ziher pun smeća pa je crko od pregrijavanja, ali banana - sve čisto, brikam na konektoru žice za paljenje i vrti svoj vent...

Ok - idem ja probat uštekat u ploču (još je rastavljeno bilo) čisto za svaki slučaj (ploča + grafa prvo same) i ghovno POSTa (normalno kad nema harda ne diže winse) mislim si...

Misaoni proces dalje - ok, ili neki od hardova ili dvd su u šlusu i bacaju PSU u kvar, idem prikapčat jedan po jedan pa ću vidjet koji prca sistem i bacit ga van...

Složim PSU natrag u cjelinu, pošetekam ploča + grafa - boota do POSTa ko i prije...
Prikopčam sistemski hard - boota...
Prikopčam DVD - ne boota, mislim si - AHA sad ću gada bacit kroz van...
Otpojim ga i idem opet ploča + grafa + hard da budem 100% ziher i naravno - ne boota...
Probam opet ploča + grafa - opet neće...
Nenadhebivo...

Zaključak - mora biti ili PSU ili mobo u banani, nema baš izgleda da nešto treće može bit, slika na ekranu (kad je bootao) bila normalna i POST je normalno dugo trajao...
Istestirat ću naknadno PSU iz druge mašine (kad mi se bude dalo otići po drugi komp doma u zagroje) ne kupuje mi se baš novi PSU napamet ali eto ak neko ima još kakvu ideju...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 19.06.2010. u 16:05.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2010., 12:30   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sam si rekao, bez probe u svim kombinacijama nećeš naći krivca. U Zg si, probaj "alarmirat" kolege forumaše da ti posude potrebno za test (za početak psu).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2010., 13:40   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ma netreba, nije hića (imam laptop a i plejku za igranje ak me spopadne ) imam u zagorju cjeli drugi komp, kad budem išao gore ću ga pobrat ili ću odnjet gore ovaj iz zagreba i istestirat ću što je na stvari...
Staro 19.06.2010., 00:58   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Danas (tj sad već jučer) sam s posla otišao po drugi PC, donio ga u ZG i istestirao stvar...

Ukratko...

Sm(a)trbox SMB-500 (star 7g) - boota bez pardona, čak i 3d igre rade...
Corsair VX 450 (star ni 3g) - otego lagano papke...

A corsa sam kao uzeo jer je "uber kvaliteta" i da traje malo dulje...

Što reći nego - im not impressed...

BTW - od 3 PSUa koji su mi krepali od kad imam kompove - ovo je već DRUGI Seasonic (ili "seasonic" u slučaju Corsaira) i mislim da ih lagano križam s liste komponenti koje želim imati u svom kompu, uopće me nije briga što su "mercedes među napajanjima" meni su ispali krama...

Edit:
Kupio drugi PSU (Chieftec Smart Series od 550w) i stvar je rješena - može lokot na temu što se mene tiče...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 19.06.2010. u 16:13.
yedwy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno