|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ošo PSU ili matična?
Jutros kliknem prekidač na caseu (jučer normalni shutdown tj danas oko 2 ujutro ![]() ![]() Probam palit/gasit na caseu par puta - naravno ostaje sve isto... ![]() Idem ja rastavit PSU (modao sam ga drugim ventom, a i tak nema gare) mislim si - ziher pun smeća pa je crko od pregrijavanja, ali banana - sve čisto, brikam na konektoru žice za paljenje i vrti svoj vent... ![]() Ok - idem ja probat uštekat u ploču (još je rastavljeno bilo) čisto za svaki slučaj (ploča + grafa prvo same) i ghovno POSTa (normalno kad nema harda ne diže winse) mislim si... ![]() ![]() Misaoni proces dalje - ok, ili neki od hardova ili dvd su u šlusu i bacaju PSU u kvar, idem prikapčat jedan po jedan pa ću vidjet koji prca sistem i bacit ga van... ![]() Složim PSU natrag u cjelinu, pošetekam ploča + grafa - boota do POSTa ko i prije... Prikopčam sistemski hard - boota... Prikopčam DVD - ne boota, mislim si - AHA ![]() Otpojim ga i idem opet ploča + grafa + hard da budem 100% ziher i naravno - ne boota... ![]() Probam opet ploča + grafa - opet neće... ![]() Nenadhebivo... ![]() Zaključak - mora biti ili PSU ili mobo u banani, nema baš izgleda da nešto treće može bit, slika na ekranu (kad je bootao) bila normalna i POST je normalno dugo trajao... Istestirat ću naknadno PSU iz druge mašine (kad mi se bude dalo otići po drugi komp doma u zagroje) ne kupuje mi se baš novi PSU napamet ali eto ak neko ima još kakvu ideju... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 19.06.2010. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sam si rekao, bez probe u svim kombinacijama nećeš naći krivca. U Zg si, probaj "alarmirat" kolege forumaše da ti posude potrebno za test (za početak psu). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma netreba, nije hića (imam laptop a i plejku za igranje ak me spopadne ![]()
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Danas (tj sad već jučer) sam s posla otišao po drugi PC, donio ga u ZG i istestirao stvar... ![]() Ukratko... Sm(a)trbox SMB-500 (star 7g) - boota bez pardona, čak i 3d igre rade... ![]() Corsair VX 450 (star ni 3g) - otego lagano papke... ![]() A corsa sam kao uzeo jer je "uber kvaliteta" i da traje malo dulje... ![]() Što reći nego - im not impressed... ![]() BTW - od 3 PSUa koji su mi krepali od kad imam kompove - ovo je već DRUGI Seasonic (ili "seasonic" u slučaju Corsaira) i mislim da ih lagano križam s liste komponenti koje želim imati u svom kompu, uopće me nije briga što su "mercedes među napajanjima" meni su ispali krama... ![]() Edit: Kupio drugi PSU (Chieftec Smart Series od 550w) i stvar je rješena - može lokot na temu što se mene tiče... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 19.06.2010. u 16:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|