![]() |
Ošo PSU ili matična?
Jutros kliknem prekidač na caseu (jučer normalni shutdown tj danas oko 2 ujutro :D) - na tren zasvjetli sve normalno i onda ventovi potamne (ne ugase se skroz), neke ledice na ploči se pogase i komp ne boota (ne cvili ništa), nakon toga se opet pokrene jače kao da će bootat, pa opet potamni - i tako ljepo u krug... :wtf2:
Probam palit/gasit na caseu par puta - naravno ostaje sve isto... :kafa: Idem ja rastavit PSU (modao sam ga drugim ventom, a i tak nema gare) mislim si - ziher pun smeća pa je crko od pregrijavanja, ali banana - sve čisto, brikam na konektoru žice za paljenje i vrti svoj vent... :stoopid: Ok - idem ja probat uštekat u ploču (još je rastavljeno bilo) čisto za svaki slučaj (ploča + grafa prvo same) i ghovno POSTa (normalno kad nema harda ne diže winse) mislim si... :wtf2: :stoopid: Misaoni proces dalje - ok, ili neki od hardova ili dvd su u šlusu i bacaju PSU u kvar, idem prikapčat jedan po jedan pa ću vidjet koji prca sistem i bacit ga van... :kafa: Složim PSU natrag u cjelinu, pošetekam ploča + grafa - boota do POSTa ko i prije... Prikopčam sistemski hard - boota... Prikopčam DVD - ne boota, mislim si - AHA :goood: sad ću gada bacit kroz van... Otpojim ga i idem opet ploča + grafa + hard da budem 100% ziher i naravno - ne boota... :wtf2: Probam opet ploča + grafa - opet neće... :stoopid: Nenadhebivo... :fuming: Zaključak - mora biti ili PSU ili mobo u banani, nema baš izgleda da nešto treće može bit, slika na ekranu (kad je bootao) bila normalna i POST je normalno dugo trajao... Istestirat ću naknadno PSU iz druge mašine (kad mi se bude dalo otići po drugi komp doma u zagroje) ne kupuje mi se baš novi PSU napamet ali eto ak neko ima još kakvu ideju... :kafa: |
Sam si rekao, bez probe u svim kombinacijama nećeš naći krivca. U Zg si, probaj "alarmirat" kolege forumaše da ti posude potrebno za test (za početak psu).
|
Ma netreba, nije hića (imam laptop a i plejku za igranje ak me spopadne :D) imam u zagorju cjeli drugi komp, kad budem išao gore ću ga pobrat ili ću odnjet gore ovaj iz zagreba i istestirat ću što je na stvari...
|
Danas (tj sad već jučer) sam s posla otišao po drugi PC, donio ga u ZG i istestirao stvar... :kafa:
Ukratko... Sm(a)trbox SMB-500 (star 7g) - boota bez pardona, čak i 3d igre rade... :fiju: Corsair VX 450 (star ni 3g) - otego lagano papke... :fuming: A corsa sam kao uzeo jer je "uber kvaliteta" i da traje malo dulje... :hitthewal: Što reći nego - im not impressed... :puke: BTW - od 3 PSUa koji su mi krepali od kad imam kompove - ovo je već DRUGI Seasonic (ili "seasonic" u slučaju Corsaira) i mislim da ih lagano križam s liste komponenti koje želim imati u svom kompu, uopće me nije briga što su "mercedes među napajanjima" meni su ispali krama... :fuming: Edit: Kupio drugi PSU (Chieftec Smart Series od 550w) i stvar je rješena - može lokot na temu što se mene tiče... :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49. |