PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ošo PSU ili matična? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=191330)

yedwy 17.06.2010. 12:20

Ošo PSU ili matična?

Jutros kliknem prekidač na caseu (jučer normalni shutdown tj danas oko 2 ujutro :D) - na tren zasvjetli sve normalno i onda ventovi potamne (ne ugase se skroz), neke ledice na ploči se pogase i komp ne boota (ne cvili ništa), nakon toga se opet pokrene jače kao da će bootat, pa opet potamni - i tako ljepo u krug... :wtf2:

Probam palit/gasit na caseu par puta - naravno ostaje sve isto... :kafa:

Idem ja rastavit PSU (modao sam ga drugim ventom, a i tak nema gare) mislim si - ziher pun smeća pa je crko od pregrijavanja, ali banana - sve čisto, brikam na konektoru žice za paljenje i vrti svoj vent... :stoopid:

Ok - idem ja probat uštekat u ploču (još je rastavljeno bilo) čisto za svaki slučaj (ploča + grafa prvo same) i ghovno POSTa (normalno kad nema harda ne diže winse) mislim si... :wtf2: :stoopid:

Misaoni proces dalje - ok, ili neki od hardova ili dvd su u šlusu i bacaju PSU u kvar, idem prikapčat jedan po jedan pa ću vidjet koji prca sistem i bacit ga van... :kafa:

Složim PSU natrag u cjelinu, pošetekam ploča + grafa - boota do POSTa ko i prije...
Prikopčam sistemski hard - boota...
Prikopčam DVD - ne boota, mislim si - AHA :goood: sad ću gada bacit kroz van...
Otpojim ga i idem opet ploča + grafa + hard da budem 100% ziher i naravno - ne boota... :wtf2:
Probam opet ploča + grafa - opet neće... :stoopid:
Nenadhebivo... :fuming:

Zaključak - mora biti ili PSU ili mobo u banani, nema baš izgleda da nešto treće može bit, slika na ekranu (kad je bootao) bila normalna i POST je normalno dugo trajao...
Istestirat ću naknadno PSU iz druge mašine (kad mi se bude dalo otići po drugi komp doma u zagroje) ne kupuje mi se baš novi PSU napamet ali eto ak neko ima još kakvu ideju... :kafa:

Nikky 17.06.2010. 12:30

Sam si rekao, bez probe u svim kombinacijama nećeš naći krivca. U Zg si, probaj "alarmirat" kolege forumaše da ti posude potrebno za test (za početak psu).

yedwy 17.06.2010. 13:40

Ma netreba, nije hića (imam laptop a i plejku za igranje ak me spopadne :D) imam u zagorju cjeli drugi komp, kad budem išao gore ću ga pobrat ili ću odnjet gore ovaj iz zagreba i istestirat ću što je na stvari...

yedwy 19.06.2010. 00:58

Danas (tj sad već jučer) sam s posla otišao po drugi PC, donio ga u ZG i istestirao stvar... :kafa:

Ukratko...

Sm(a)trbox SMB-500 (star 7g) - boota bez pardona, čak i 3d igre rade... :fiju:
Corsair VX 450 (star ni 3g) - otego lagano papke... :fuming:

A corsa sam kao uzeo jer je "uber kvaliteta" i da traje malo dulje... :hitthewal:

Što reći nego - im not impressed... :puke:

BTW - od 3 PSUa koji su mi krepali od kad imam kompove - ovo je već DRUGI Seasonic (ili "seasonic" u slučaju Corsaira) i mislim da ih lagano križam s liste komponenti koje želim imati u svom kompu, uopće me nije briga što su "mercedes među napajanjima" meni su ispali krama... :fuming:

Edit:
Kupio drugi PSU (Chieftec Smart Series od 550w) i stvar je rješena - može lokot na temu što se mene tiče... :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49.