|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
(riješeno) Lozinka za BIOS
Ljudi pozdrav, Imam jedan problem. Ovako: sestra mi ima Fujitsu Siemens Lifebook, kojeg je kupila od nekog lika. Laptop radi uredno i sve je ok, ali jedino joj je smetala lozinka koju je imao postavljenu za BIOS. Svaki put kada bi ga isla paliti, morala bi upisivati lozinku. I onda je isla u BIOSU promijeniti lozinku, ali joj nigdje nije bilo ponudjeno da je onemoguci vec je ona polje za novu lozinku i za potvrdu nove lozinke ostavila prazno. Kada je to spremila sustav joj je prikazao da je lozinka CLEAR (tj. nista). Ali sad kada pokusa upaliti laptop ponovno trazi lozinku i ne prihvaca nista (ni onu staru, ni prazno polje da stisne Enter). Cak je pokusavala upisati i Clear ali ne prihvaca. Nakon tri krive lozinke upali se onaj iritirajuci alarm i treba resetirati komp. Pa je moje pitanje: Postoji li kakav nacina da se ta lozinka resetira i kako to napraviti? Molim Vas za pomoc. ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Clear CMOS? Jedino rjesenje, samo ne znam jesi bas na "ti" sa rastavljanjem laptopa i vadenjem baterije itd. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pa onako, vec sam ga jednom rastavio tako da mislim da mi to nece biti problem. Znaci, ako sam dobro shvatio samo treba izvaditi baterijicu i ponovno je umetnuti? Hvala na odgovoru. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2009
|
Tako je vrijedi isto kao i za desktop računala, dovoljno je na kratko izvaditi baterijicu sa ploče |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Neće upaliti ako je šifra upucana u BIOS od strane proizvođača, što je često slučaj s nekim lapovima. A zna i baterija biti zalemljena, pa se ne može vaditi. Potraži po netu defalutne šifre za BIOS od Fujitsu Siemens Lifebook. Zadnje izmijenjeno od: tor. 30.11.2009. u 08:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
ja sam na jednom lapu prosli tjedan imao problem sifre na biosu...i, nasao sam bateriju, bez pretjeranog raskopavanja lapa, bila je ispod poklopca di su rami, tako nesto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala svima na odgovorima. Malo sam trazio po netu ali nisam nista uspio naci od spomenutih defaultnih sifri za Lifebook E2000 Series. ![]() Tako da nema mi druge nego prionuti rastavljanju laptopa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
![]() Evo ovako samo da obavijestim svekoliko pucanstvo kako bi moglo koristiti i buducim narastajima ukoliko se sretnu sa ovakvim problemom. Nakon pokusavanja svega i svacega, rastavljanja laptopa preko nekoliko puta i slicnih poduzetih akcija shvatio sam da ima zalemljenu baterijicu i da sam necu nikako moci otkloniti problem. ![]() Poslao sam upit na nekoliko ovlastenih servisera i svi su mi dali odgovor tipa donesite ga kod nas da napravimo dijagnostiku (230 kn) pa cemo vidjet sto dalje, osim BCC servisa u Kranjcevicevoj koji su me kontaktirali telefonski i pokazali inicijativu da problem rijesimo na taj nacin. Ali, nakon razgovora sa gospodinom i pokusavanja nekih "trikova" predlozio mi je da ga donesem kod njega sto sam i ucinio. Gospodin je pokusavao neke svoje nacine i nije islo. Cak smo i upali u WIN i probali skinuti aplikaciju za clear cmos ali nije dalo nikakvog ucinka. Onda je uzeo neku knjigu u kojoj su za taj model laptopa navedene tri lozinke koje treba unjeti za redom. Nakon toga se na ekranu prikaze neki broj tipa xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx kojeg je potrebno slati u Fujitsu kako bi nam oni poslali master pass (ali oni to masno naplate ![]() Problem smo zajedno uspjeli otkloniti za sat vremena. Na kraju me izaslo 200 kn + 23%pdv Malo sam se raspisao, ali zelio bih pohvaliti gospodina iz servisa koji je zapravo potrosio i vise od 3 sata na moj problem a naplatio samo 1. Eto, problem je rijesen pa valjda moze lock. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Šteta što nisam prije pročitao ovaj tvoj problem...ne bi trebao ništa plaćati! Al' evo ako netko drugi bude imao isti problem: Te tri lizinke koje trebate unijeti jednu za drugom su: 3hqgo3 jqw534 0qww294e zatim sa ovim generirate Master Password. - i to je sve. P.S. Ako nekome treba jos koji generator za Master Password, može mi se javiti na PM (jer bas i ne zalazim puno u ovaj dio foruma) pa cu mu poslati. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|