PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Lozinka za BIOS (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168318)

Mihotir 29.11.2009. 13:28

(riješeno) Lozinka za BIOS

Ljudi pozdrav,

Imam jedan problem. Ovako: sestra mi ima Fujitsu Siemens Lifebook,
kojeg je kupila od nekog lika. Laptop radi uredno i sve je ok, ali jedino
joj je smetala lozinka koju je imao postavljenu za BIOS. Svaki put kada
bi ga isla paliti, morala bi upisivati lozinku. I onda je isla u BIOSU promijeniti lozinku, ali joj nigdje nije bilo ponudjeno da je onemoguci vec je ona polje za novu lozinku i za potvrdu nove lozinke ostavila prazno. Kada je to spremila sustav joj je prikazao da je lozinka CLEAR (tj. nista). Ali sad kada pokusa upaliti laptop ponovno trazi lozinku i ne prihvaca nista (ni onu staru, ni prazno polje da stisne Enter). Cak je pokusavala upisati i Clear ali ne prihvaca.
Nakon tri krive lozinke upali se onaj iritirajuci alarm i treba resetirati komp.

Pa je moje pitanje:
Postoji li kakav nacina da se ta lozinka resetira i kako to napraviti?
Molim Vas za pomoc. :care:

Hvala unaprijed

Joke 29.11.2009. 20:24

Clear CMOS? Jedino rjesenje, samo ne znam jesi bas na "ti" sa rastavljanjem laptopa i vadenjem baterije itd.

Mihotir 30.11.2009. 00:23

Pa onako, vec sam ga jednom rastavio tako da mislim da mi to nece biti problem.
Znaci, ako sam dobro shvatio samo treba izvaditi baterijicu i ponovno je umetnuti?

Hvala na odgovoru. :respekt:

AlexM 30.11.2009. 03:31

Tako je vrijedi isto kao i za desktop računala, dovoljno je na kratko izvaditi baterijicu sa ploče

tor 30.11.2009. 07:53

Neće upaliti ako je šifra upucana u BIOS od strane proizvođača, što je često slučaj s nekim lapovima. A zna i baterija biti zalemljena, pa se ne može vaditi.
Potraži po netu defalutne šifre za BIOS od Fujitsu Siemens Lifebook.

walbandon 30.11.2009. 08:32

ja sam na jednom lapu prosli tjedan imao problem sifre na biosu...i, nasao sam bateriju, bez pretjeranog raskopavanja lapa, bila je ispod poklopca di su rami, tako nesto..

tor 30.11.2009. 08:35

na nekima nije problem, no nisu svi isti naravno.

Mihotir 09.12.2009. 23:27

Hvala svima na odgovorima.

Malo sam trazio po netu ali nisam nista uspio naci od spomenutih
defaultnih sifri za Lifebook E2000 Series.:stoopid:

Tako da nema mi druge nego prionuti rastavljanju laptopa.:hitthewal:

thopok 10.12.2009. 02:27

What to do if you have forgotten the BIOS password

Mihotir 04.05.2010. 14:20

Evo ovako samo da obavijestim svekoliko pucanstvo kako bi moglo koristiti i buducim narastajima ukoliko se sretnu sa ovakvim problemom.

Nakon pokusavanja svega i svacega, rastavljanja laptopa preko nekoliko puta i slicnih poduzetih akcija shvatio sam da ima zalemljenu baterijicu i da sam necu nikako moci otkloniti problem.:wtf2:
Poslao sam upit na nekoliko ovlastenih servisera i svi su mi dali odgovor tipa donesite ga kod nas da napravimo dijagnostiku (230 kn) pa cemo vidjet sto dalje, osim BCC servisa u Kranjcevicevoj koji su me kontaktirali telefonski i pokazali inicijativu da problem rijesimo na taj nacin. Ali, nakon razgovora sa gospodinom i pokusavanja nekih "trikova" predlozio mi je da ga donesem kod njega sto sam i ucinio.

Gospodin je pokusavao neke svoje nacine i nije islo. Cak smo i upali u WIN i probali skinuti aplikaciju za clear cmos ali nije dalo nikakvog ucinka.

Onda je uzeo neku knjigu u kojoj su za taj model laptopa navedene tri lozinke koje treba unjeti za redom. Nakon toga se na ekranu prikaze neki broj tipa xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx kojeg je potrebno slati u Fujitsu kako bi nam oni poslali master pass (ali oni to masno naplate:D). Kako bi to izbjegli, dok sam ja putovao prema servisu gospodin je sa neta skinuo neki generator tih master passeva. Ubacili smo dobiveni kod u njega i dobili pass s kojim smo rijesili stvar.

Problem smo zajedno uspjeli otkloniti za sat vremena.

Na kraju me izaslo 200 kn + 23%pdv

Malo sam se raspisao, ali zelio bih pohvaliti gospodina iz servisa koji je zapravo potrosio i vise od 3 sata na moj problem a naplatio samo 1.

Eto, problem je rijesen pa valjda moze lock.:goood:

summus 06.05.2010. 00:36

Šteta što nisam prije pročitao ovaj tvoj problem...ne bi trebao ništa plaćati!
Al' evo ako netko drugi bude imao isti problem:

Te tri lizinke koje trebate unijeti jednu za drugom su:
3hqgo3
jqw534
0qww294e

zatim sa ovim generirate Master Password. - i to je sve.

P.S. Ako nekome treba jos koji generator za Master Password, može mi se javiti na PM (jer bas i ne zalazim puno u ovaj dio foruma) pa cu mu poslati.

summus 13.06.2010. 09:02

Za sve koji su tražili Master pass generator za HP evo ovdje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:24.