Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.03.2010., 18:55   #1
FilipS
Premium

Datum registracije: Sep 2007
(riješeno) Driver instaliran normalno, ali svejedno nema zvuka

Konfa:

Abit NF8
nVidia nForce3
512 rama
zvuk realtek ALC658
Athlon 2800+
itd.

prvo sam instalirao XP i sve drivere koji su se normalno instalirali među njima i zvučna. Znači u device menageru nije bilo nikakvih upitnika/uskličnika u taskbaru se vidio mali sivi zvučnik i aplikacija od zvučne ali zvuka nije bilo. Zatim sam stavio windows 7 ultimate koji je sam našao driver za zvuk i opet sve zgleda normalno instalirano ali zvuka svejedno nema. Jel moguće da je riknuo zvuk na ploči? ili što? Molim pomoć!!
FilipS je offline   Reply With Quote
Staro 18.03.2010., 19:30   #2
huzo
Zvoni. Kucanje ne radi.
Moj komp

huzo's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
skurio si zvucnu na ploci! meni se to dogodilo kad sam spojio izlaz sa ploce krivo na mixetu i skurio sam izlaz! sve normalno instalirano i pokazuje da radi,ali nema zvuka...samo optika je radila kak spada! izlazni chip je riknuo vjerojatno....
Oglas

Oglas
Staro 18.03.2010., 21:04   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ili negdje postoji jumper kojim se prebacuje zvuk naprijed/straga na ploci. ili driveri nisu "sjeli" kako treba, instalirani su ali ne funkcioniraju..........

uglavnom, osobno bi probao XP, nasao drivere preko deviceID-a, pregledao plocu za front audio jumpere i tek onda vidio sto je.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2010., 18:33   #4
FilipS
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ili negdje postoji jumper kojim se prebacuje zvuk naprijed/straga na ploci. ili driveri nisu "sjeli" kako treba, instalirani su ali ne funkcioniraju..........

uglavnom, osobno bi probao XP, nasao drivere preko deviceID-a, pregledao plocu za front audio jumpere i tek onda vidio sto je.

Puno hvala korisniče Burko na savjetu. Nakon podužeg kopanja po webu naletio sam na text:

Most front Panel audio headers conform to the Intel standard this has 10 positions in two blocks of 5. These blocks are numbered 1,3,5,7 and 9 and 2,4,6,8 and 10. Each of these positions has a pin on it except for position 8 which is empty.
Your diagram is upside down. Pin 1 is your MIC2 and Pin 2 is your AGND. One thing on the list of connectors you have two RETURN Rs. One of these should be RETURN L.
Your connectors should be attached as follows:
Pin 1 - MIC IN PIN 2 - GND
PIN 3 - MIC PWR PIN 4 - No connector
Pin 5 - SPKOUT R PIN 6 - RETURN R
Pin 7 - Not used Pin 8 - No Pin
Pin 9 -SPKOUT L Pin 10 - RETURN L
The jumpers on pins 5 & 6 and 9 & 10 are required if front panel audio is not connected. The jumpers are required for the signal output to be sent to the rear audio ports. Otherwise the rear Line Out connection will not work.
If your connecting front panel audio you remove the jumpers
Hope this helps

Na mojoj ploči nije bilo nikakvih jumpera na FP_audio pa sam stavio dva jumpera na 5-6 i na 9-10 pinove. Uglavnom zvuk je proradio.

FilipS je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2010., 18:53   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori