![]() |
(riješeno) Driver instaliran normalno, ali svejedno nema zvuka
:wtf2:
Konfa: Abit NF8 nVidia nForce3 512 rama zvuk realtek ALC658 Athlon 2800+ itd. prvo sam instalirao XP i sve drivere koji su se normalno instalirali među njima i zvučna. Znači u device menageru nije bilo nikakvih upitnika/uskličnika u taskbaru se vidio mali sivi zvučnik i aplikacija od zvučne ali zvuka nije bilo. Zatim sam stavio windows 7 ultimate koji je sam našao driver za zvuk i opet sve zgleda normalno instalirano ali zvuka svejedno nema. Jel moguće da je riknuo zvuk na ploči? ili što? Molim pomoć!! |
skurio si zvucnu na ploci! meni se to dogodilo kad sam spojio izlaz sa ploce krivo na mixetu i skurio sam izlaz! sve normalno instalirano i pokazuje da radi,ali nema zvuka...samo optika je radila kak spada! izlazni chip je riknuo vjerojatno....
|
ili negdje postoji jumper kojim se prebacuje zvuk naprijed/straga na ploci. ili driveri nisu "sjeli" kako treba, instalirani su ali ne funkcioniraju..........
uglavnom, osobno bi probao XP, nasao drivere preko deviceID-a, pregledao plocu za front audio jumpere i tek onda vidio sto je. |
Citiraj:
:fala: Puno hvala korisniče Burko na savjetu. Nakon podužeg kopanja po webu naletio sam na text: Most front Panel audio headers conform to the Intel standard this has 10 positions in two blocks of 5. These blocks are numbered 1,3,5,7 and 9 and 2,4,6,8 and 10. Each of these positions has a pin on it except for position 8 which is empty. Your diagram is upside down. Pin 1 is your MIC2 and Pin 2 is your AGND. One thing on the list of connectors you have two RETURN Rs. One of these should be RETURN L. Your connectors should be attached as follows: Pin 1 - MIC IN PIN 2 - GND PIN 3 - MIC PWR PIN 4 - No connector Pin 5 - SPKOUT R PIN 6 - RETURN R Pin 7 - Not used Pin 8 - No Pin Pin 9 -SPKOUT L Pin 10 - RETURN L The jumpers on pins 5 & 6 and 9 & 10 are required if front panel audio is not connected. The jumpers are required for the signal output to be sent to the rear audio ports. Otherwise the rear Line Out connection will not work. If your connecting front panel audio you remove the jumpers Hope this helps Na mojoj ploči nije bilo nikakvih jumpera na FP_audio pa sam stavio dva jumpera na 5-6 i na 9-10 pinove. Uglavnom zvuk je proradio. :chears: |
:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |