|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Mpeg-2 >>> Avi
Imam hrpu Voyagerovih epizoda, snimanih s TV tunerom velikih oko 2GB u MPEG-2 formatu... I sad sam ja njih htio prebacit u Divx... to sam radio i prije nego sam nedavno instalirao friske windowse i nikada nije bilo problema... ali sada nikako ne uspijevam... Prvo sam probao s Dr.Divx 1.0.6... uz njega dolazi Divx Pro 5.2.1... I sta se desi? Svaka epizoda koju kompresiram s time trza svake sekunde... i slika i zvuk... Onda idem probat s Dr.Divx 1.0.2... s njime dodje Divx Pro 5.0.5... I zavrsi on posao... ali naravno, opet nevalja... sada zvuk kasni za slikom! Idem probat to napravit s VirtualDubMod-om... Otvorim .mpg file, postelam Divx Pro 5.0.5. kompresiju i odem na Save as... radi on lijepo sat i pol... i koji je rezultat? Nema slike... samo zvuk... Instaliram Divx Pro 5.2.1. i probam opet s VirtualDubom... opet crna slika... Instaliram Divx Pro 5.1.1. iz K-lite codec packa... ali evo ga opet... CRNA SLIKA!!! Prije sam koristio Dr.Divx i uvijek je sve bilo super... a zasto me sad zajebava? Zastoo?! Sve ideje i prijedlozi su dobrodosli... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
a da probas xvidom ![]() cisto da vidis jel problem u instaliram codecima ili nesto drugo ..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
u onom divx prozoru di namistas postavke codeca pod encode mode namisti 1-pass
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Isao sam probat i sa xvidom, ali on nije htio ni pocet kompresirat file... kad sam otiso na save as, xvid je javio neku gresku... Probavao sam i s 1-pass... i bilo je isto kao i sa 2-pass... A sto se tice audia... ovaj VirtualDubMod uopce nema nikakvih audio opcija... samo video... a obicni VirtualDub nema MPEG-2 podrsku... Sada sam nasao mpeg-2 plugin za virtual dub... i sada imam VirtualDub-MPEG2... on ima i sve audio opcije... tak da mogu odabrat Lame mp3 codec... i s njime sam upravo uspjesno kompresirao jednu epizodu... niti zvuk kasni, niti ista trza... ma mrak... ![]() Nego... u ovim divx opcijama nemam 1-pass i 2-pass nego imam slijedece: 1-pass Multipass, 1st pass Multipass, nth pass Koje od toga je onaj 2-pass? Multipass, 1st pass ili Multipass, nth pass? Odnosno, koje od toga ce dat bolju sliku... jer cini mi se da nema bas neke velike razlike u trajanju kompresije kod koristenja jednog ili drugog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pa nevjerojatno... evo sta se sad desava... kompresira neko vrijeme i sam stane... U logu pise slijedece: [!] Dub: Processing thread has not cycled for ten seconds -- possible livelock. (Thread location: 004AC9EB) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Mpeg-2 >>> Avi
Citiraj:
http://www.autogk.me.uk/
![]() |
![]() |
#8 |
VirtualDub je ZAKON!!!
Datum registracije: Jan 2010
|
![]() prvo treba ti program VirtualDubMod Mpeg2 K lite codec Pack, Media Player Classic i to je to imao sam i ja iste muke, pa sam dobro proucio VD evo ti moj tutorial na hr live http://www.youtube.com/themrtitler#p/a/u/0/xGy135_H_9w malo sam los govornik, ali ces odmah sve shvatiti, ugodan pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|