Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.01.2010., 18:09   #1
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Dlink g684t problem sa portovima

u virtual serveru manualno unesem neki prilagođeni port. (ide se na add, unese se port)
nakon toga kliknem apply, zatim se otvori novi prozor te ispod piše You must save settings and reboot to take effect.

nakon svega odem opet na tools/system pa ima tamo Save Settings and Reboot the System, kliknem na to, router se resetira, resetiram kompjuter.

nakon sve toga odem opet u virtual server i isto mi opet govori (You must save settings and reboot to take effect. )

PITanje: kako unijeti port na dlink g684t ili je li normalno da mi stalno nudi reset.
očito je da ti portovi ne rade nakon svega učinjenog. odem na web stranicu http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ i tamo testiram port koji sam prethodno unio u router i ne radi, a ne rade mi ni neki programi na kompu (Realvnc itd...)

molim savjet, da li je router sjeban ili nešto nisam dobro napravio pri unosu manualno tih portova.
catroot je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2010., 19:49   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
S kojim browserom, ako je IE probaj FF i obrnuto.
Ponekad routeri (čak nevažno koja firma / tip) "polude" i ne prihvaćaju promjene unesene kroz web konfig. Rješenje je factory reset routera i kompletni konfig iz početka.
Pri ponovnom konfigu po unesenoj promjeni na odr. tabu pritisni Applay + Save and Reboot na Tools tabu (ovo traje duže ali su postavke sigurno prihvaćene).
Također postavi fiksne mrežne postavke na kompu sa kojeg podešavaš uređaj i to žično (lan) spojen na router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.01.2010., 00:00   #3
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

kolko sam skužio nakon dodavanja portova ovo (You must save settings and reboot to take effect.) mora biti uvijek. uglavnom sa http://portforward.com/help/portcheck.htm sam provjerio neke portove te su otvoreni, dok sa one web stanice nisu bili otvoreni.

inače internet veza mi preko dana se stalno prekida, jedino riješenje je isključiti router iz struje i ponovno ga uključiti. inače taj router nije bio upotrebljavan te on nije od tcoma nego je kupljen posebno. dosad sam koristio speedtouch (Thomson ST 780) od tcoma.
da li postoji firmware za taj router s obzirom da sam tražio na službenim stranicama i nisam ga pronašao.

kad bi updejtovao firmware da li bi router ispravno radio
Staro 27.01.2010., 10:02   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Misliš za D-Link DSL-G684T ?
Koji je sada fw u uređaju ?
Jasno da postoji, potraži malo, Orginal Firmware za D-link DSL-G684T.
Ako ne koristiš MaxTv, nećeš ni ubacivat njegove postavke.
Staro 27.01.2010., 15:28   #5
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

sada je Firmware Version : V3.00B01T02.EU-A.20060208
ne koristim maxtv i da mislim na D-Link DSL-G684T
uglavnom na routeru mi se stalno internet veza prekida, jedino riješenje je isključiti/uključiti router iz struje. probao sam ga resetirat, ima tamo iza tipka, držeći ju 10-tak sekundi ali problem je i dalje prisutan.

nisam ga dosad koristio, ali da li ima razlog zašto se internet veza sama od sebe izgubi. kad se to desi ne mogu mu ni pristupiti putem web sučelja, znači malo malo zašteka iako normalno radi.

btw: tamo na onoj stranici koju si naveo, nema nikakav firmware, otvori se neka stranica od dlinka.
Staro 27.01.2010., 21:58   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Bemu miša, snađi se malo (mjenjali su raspored na webu). Evo:
http://www.dlink.de/cs/Satellite?c=T...DE%2FDLWrapper
Staro 27.01.2010., 22:11   #7
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

nikky de ti meni nešto reci, vidim ja po tvojim prijašnjim postovima da se ti razumiješ u mrežne stvari.

ok koliko vidimo ima firmware koji je noviji od mog na ovoj stranici http://www.dlink.de/cs/Satellite?c=T...DE%2FDLWrapper 13.4.2007, e a mene zanima sljedeće.
pošto je ta stranica na njemačkom, kad napravim update firmware da li če mi sučelje routera biti na njemačkom ili je to eng kao što tamo i piše EU.
zatim ako nešto bude pošlo po zlu da li se može vratiti stari firmware.

edit: ovdje san ftp://ftp.dlink.de/ našao još noviji firmware za routere nego na službenim stranicama. i koja im je to fora da firmware ima samo na njemačkoj stranici.
Staro 27.01.2010., 22:53   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Koliko se sjećam web konfig i te verzije je na engleskom, ako slućajno nije snaći ćeš se jer je sve na istom mjestu samo (možda) piše na njemačkom (davno je bilo, zaboravio sam taj detalj).

FW uzimaš sa DE stranica (ima još na par mirrora) zbog podrške za ADSL Annex B kojeg koristi T-Com (i njemački i naš, isti gazda, ista tehnologija).

Točno je da ima i novija verzija (21.12.2007.) na ftp - u, bilo koja od te dvije bi trebala biti bolja od ove iz T-Koma edicije.
Staro 28.01.2010., 01:11   #9
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

uh sad si me naveo na razmišljanje da li da ubacim novi firmware, a ne znamo da li će GUI iliti sučelje biti na engleskom.
uglavnom napraviti ću update firmware radi toga jel se internet veza dnevno prekine samo od sebe jedno 10-tak, mada ne znam kolko tu promjena firmwarea može pomoć
reko sam već router je kupljen u slobodnoj prodaji nije od tcoma, ali opet to nema nikakve veze, barem ovo o čemu pričamo.

da li update firmware ide laganini kroz sučelje browse pa apply ili ima još nekig caka na koje moram pripaziti.

Zadnje izmijenjeno od: catroot. 14.05.2010. u 01:58.
Staro 28.01.2010., 08:50   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Znaš onu staru, sve je laganini kad znaš.
Standardna update procedura ide kroz web konfig, a "rezervna" preko TFTP - a ili update aplikacije.
Update obavezno radiš sa kompa koji je žično (Lan) spojen na uređaj i sa fiksno postavljenim mrežnim postavkama (TCP/IP) i to:
- IP = 192.168.1.10 (ako je ip uređaja 192.168.1.1, prva tri broja se moraju poklapati)
- Subnet = 255.255.255.0
- Gateway = 192.168.1.1 (ip uređaja)
Prije samog postupka pročitaj prateće upute ako ih ima, najčešće neki readme ili pdf.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.01.2010., 16:51   #11
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

http://www.lost.hr/novi/d-link/uputstvo_firmware.pdf

zašto fiksno postavljanje mrežnih postavki (TCP/IP). kod mene je sve to trenutno automatski dhcp dodijeljuje i trenutna adresa je 192.168.1.2.
pitam to zato što gore po onom tutorijalu ne treba fiksno postavljat (TCP/IP) te sam sad zbunjen u smislu da ne sjeben router i onda nemam neta koji malo malo se gasi sam od sebe.

Zadnje izmijenjeno od: catroot. 28.01.2010. u 17:30.
Staro 28.01.2010., 21:06   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Za normalno korištenje i nije toliko bitno, mada manualne postavke imaju x prednosti (od otvaranja portova za pojedine app. do bržeg "izlaska" na net, . . .).
Kod ubacivanja fw je važno / korisno postavit manualno jer često prilikom te procedure ne radi / resetira se DHCP server u uređaju i na automatic zna doći do prekida komunikacije / uploada što svakako treba izbjeći jer ako se to desi dobiješ nefunkcionalni uređaj (ciglu).

Rezime, manualnim postavkama ne gubiš ništa a sigurniji si da će postupak sigurnije proći. Zato pogledaš prateće napomene da znaš na kojoj ip adresi je uređaj po defaultu.
Staro 29.01.2010., 01:32   #13
catroot
Premium
Moj komp

catroot's Avatar

a sory što sam dosadan, ali da li baš mora biti 192.168.1.10 ako već postavljam manualno tcp/ip ili može biti manulano i 192.168.1.2 pošto je ta adresa već prisutna, a i manualno sam je postavio u mrežnim postavkama (TCP/IP). dns sam trenutno stavio ručno tak da imam internet.
znači kad se manualno postave adrese na TCP/IP da li onda na routeru treba biti na ovaj sistem postavljeno http://i49.tinypic.com/2wri1ig.png ili je svejedno
u mrežnim postavkama na windowsima imam još mrežnih kartica, to su u biti virtualne od wmvare, da li da ih disable prije upgrade firmwarea da nešto ne pođe po zlu ili to nema veze, ako sam već postavio manualno local ip na tcp/ip (192.168.1.2)

readme ima, u biti isti je kao i ovaj (http://www.lost.hr/novi/d-link/uputstvo_firmware.pdf) samo što je na njemačkom.

Zadnje izmijenjeno od: catroot. 29.01.2010. u 02:16.
Staro 29.01.2010., 08:57   #14
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Nemora biti baš 1.10, može i 1.2, bitno je da su prva tri broja ista (192.168.1.) pa na kompu može biti 192.168.1.2 - 192.168.1.254,
i da je Gateway = ip uređaja.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno