Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2009., 11:52   #1
Carlinov duh
Banned

Datum registracije: Feb 2009
(riješeno) Nakon overclocka nema više zvuka, ni nakon vraćanja backupa Acronisom

Pozdrav,

dizao sam takt procesora i memorije u biosu i sva je islo ok, dok nisam dosao do takta 240 (to je stara ddr 400 Mhz memorija i vise izgleda ne ide). Napravio sam test sa onim memsetom i bilo je puno gresaka, vratio se natrag na 230 i sve je bilo ok.

Problem je nastao kad sam sa easytune5 pro pokusao dici takt procesora neovisno od takta memorije, sto nemogu u biosu. Idu samo skupa. Kad sam dignuo takt sa et5 i stisno go, pojavio mi se plavi ekran sa dosta teksta, u biti poruka da su se windowsi ugasili tako da se izbjegne steta... Tad sam ugasio komp i upalio ga za minutu i vise nisam imao zvuka. Bar mislim da je zvuk tad otisao. Nisam ni sto posto siguran.

Malo sam googlao i vidim da se mozda radi o taktu prema zvucnoj, ali moja zvucna je na maticnoj i mislim da to nije to.

Vratio sam backup koji sam napravio sa acronisom prije par dana, ali sad isto nemam zvuka iako je tad sve radilo savrseno.

Zna tko o cemu se tu radi?
Carlinov duh je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2009., 12:51   #2
Carlinov duh
Banned

Evo sve sam provjerio i nema nikakvih naznaka da nesto nije u redu. Driveri su svi novi, a i nije ni bitno jer sam vracao backup od prije par dana kad je sve radilo 100%, tako da sve vise mislim da je ovo problem sa hardwerom

Molim moderatora da prebaci ovo na probleme sa hardwerom.

Thanks
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.12.2009., 13:01   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Usput: "....iz pravila"

Citiraj:
Savjetujemo svim članovima koji namjeravaju koristiti forum "Problemi" da imaju potpis (signature) koji u sebi sadržava detaljan opis Vaše konfiguracije. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molimo da to istaknete prilikom opisivanja problema. Na taj način sebi olakšavamo i ubrzavamo rješavanje problema, a ostalim članovima čuvamo vrijeme i živce.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2009., 13:17   #4
Carlinov duh
Banned

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Usput: "....iz pravila"
Budem to napravio,

ali evo rijesio zvuk Ne znam zasto, ali u control panel/other control options/cmi audio config mi se sa sivog prikljucka aktivirao zeleni za zvucnike. Ne znam kak se nisam prije sjetio tu pogledat, jer sam probao na rear panelu ustekat zvucnike u sve priklucke pa valjda sam to otpisao kao moguc uzrok.
Vec sam mislio da sam nes skurio. Nigdje u biosu ne vidim opciju (i kad upalim napredne opcije) da zakljucam onaj agp/pci, jer vidim da to ljudi navode kao moguc zajeb kad se overclocka. Jeli se moze to van biosa zakljucat tako da se ne dize pri oveclocku?
Staro 05.12.2009., 13:48   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Najcesce se locka u biosu, jer taj OC preko softa nisam nikad volio. Pa opisi konfu da znamo.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 05.12.2009., 14:02   #6
Carlinov duh
Banned

Gigabyte GA-8i915p Duo sa zadnjim f6 biosom

P4 prescott 530 3 Ghz

dosao do oko 3.5, ali memorija mi izgleda ne ide dalje. Ionako trazim memoriju 2gb + 1 gb, jer je procesor 32 bit

1 gb ddr pc-3200

gf 6600

Zanima me jeli mogu zakljucat agp i pci i ako treba sta drugo, tako da ne skurim nesto? Nigdje u biosu nisam vidio opciju za to.
Staro 05.12.2009., 14:09   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Nisam dugo imao điđabajticu, ali zar nema "skrivenih" opcija u biosu? Dignes ih sa alt+f1 ili takonesto, koliko se sjecam.

Staro 05.12.2009., 14:25   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nisam dugo imao điđabajticu, ali zar nema "skrivenih" opcija u biosu? Dignes ih sa alt+f1 ili takonesto, koliko se sjecam.
ctrl+F1
Staro 05.12.2009., 14:28   #9
Carlinov duh
Banned

Jedino sto vidim je

pci-e frequency for cpu - sad je na auto, a moze se promijenit ans asyc, sto znaci fixirana na 100 Mhz

Dali da to prebacim na asyc? Kako da uopce provjerim jeli to pase mojoj grafickoj, ili je svaka pci-e graficka radena za tu frekvenciju?

I sto je sa pci i agp lockom i dali uopce moram to kljucat, jer ni ne znam sta mi radi na pci i agp-u? Ista stvar koju vidim da ljudi spominju je frekvencija prema sata, da ako se ne zakljuca moze doc do problema sa hardom. Kako da to zakljucam?

EDIT: na pci slotu imam samo wireless karticu. Jeli ima opasnosti po nju ako dignem frekvenciju procesora? Kartica je ona canyon cf-wf511.

agp ni nemam

samo ostaje prema sata. Jeli zna tko kao da to zakljucam?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno