|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Nakon overclocka nema više zvuka, ni nakon vraćanja backupa Acronisom
Pozdrav, dizao sam takt procesora i memorije u biosu i sva je islo ok, dok nisam dosao do takta 240 (to je stara ddr 400 Mhz memorija i vise izgleda ne ide). Napravio sam test sa onim memsetom i bilo je puno gresaka, vratio se natrag na 230 i sve je bilo ok. Problem je nastao kad sam sa easytune5 pro pokusao dici takt procesora neovisno od takta memorije, sto nemogu u biosu. Idu samo skupa. Kad sam dignuo takt sa et5 i stisno go, pojavio mi se plavi ekran sa dosta teksta, u biti poruka da su se windowsi ugasili tako da se izbjegne steta... Tad sam ugasio komp i upalio ga za minutu i vise nisam imao zvuka. Bar mislim da je zvuk tad otisao. Nisam ni sto posto siguran. Malo sam googlao i vidim da se mozda radi o taktu prema zvucnoj, ali moja zvucna je na maticnoj i mislim da to nije to. Vratio sam backup koji sam napravio sa acronisom prije par dana, ali sad isto nemam zvuka iako je tad sve radilo savrseno. Zna tko o cemu se tu radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
Evo sve sam provjerio i nema nikakvih naznaka da nesto nije u redu. Driveri su svi novi, a i nije ni bitno jer sam vracao backup od prije par dana kad je sve radilo 100%, tako da sve vise mislim da je ovo problem sa hardwerom ![]() Molim moderatora da prebaci ovo na probleme sa hardwerom. Thanks |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Usput: "....iz pravila" Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Budem to napravio, ali evo rijesio zvuk ![]() Vec sam mislio da sam nes skurio. Nigdje u biosu ne vidim opciju (i kad upalim napredne opcije) da zakljucam onaj agp/pci, jer vidim da to ljudi navode kao moguc zajeb kad se overclocka. Jeli se moze to van biosa zakljucat tako da se ne dize pri oveclocku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
|
Najcesce se locka u biosu, jer taj OC preko softa nisam nikad volio. Pa opisi konfu da znamo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Gigabyte GA-8i915p Duo sa zadnjim f6 biosom P4 prescott 530 3 Ghz dosao do oko 3.5, ali memorija mi izgleda ne ide dalje. Ionako trazim memoriju 2gb + 1 gb, jer je procesor 32 bit 1 gb ddr pc-3200 gf 6600 Zanima me jeli mogu zakljucat agp i pci i ako treba sta drugo, tako da ne skurim nesto? Nigdje u biosu nisam vidio opciju za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
Nisam dugo imao điđabajticu, ali zar nema "skrivenih" opcija u biosu? Dignes ih sa alt+f1 ili takonesto, koliko se sjecam.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Jedino sto vidim je pci-e frequency for cpu - sad je na auto, a moze se promijenit ans asyc, sto znaci fixirana na 100 Mhz Dali da to prebacim na asyc? Kako da uopce provjerim jeli to pase mojoj grafickoj, ili je svaka pci-e graficka radena za tu frekvenciju? I sto je sa pci i agp lockom i dali uopce moram to kljucat, jer ni ne znam sta mi radi na pci i agp-u? Ista stvar koju vidim da ljudi spominju je frekvencija prema sata, da ako se ne zakljuca moze doc do problema sa hardom. Kako da to zakljucam? EDIT: na pci slotu imam samo wireless karticu. Jeli ima opasnosti po nju ako dignem frekvenciju procesora? Kartica je ona canyon cf-wf511. agp ni nemam samo ostaje prema sata. Jeli zna tko kao da to zakljucam? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|