PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Nakon overclocka nema više zvuka, ni nakon vraćanja backupa Acronisom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=169117)

Carlinov duh 05.12.2009. 11:52

(riješeno) Nakon overclocka nema više zvuka, ni nakon vraćanja backupa Acronisom

Pozdrav,

dizao sam takt procesora i memorije u biosu i sva je islo ok, dok nisam dosao do takta 240 (to je stara ddr 400 Mhz memorija i vise izgleda ne ide). Napravio sam test sa onim memsetom i bilo je puno gresaka, vratio se natrag na 230 i sve je bilo ok.

Problem je nastao kad sam sa easytune5 pro pokusao dici takt procesora neovisno od takta memorije, sto nemogu u biosu. Idu samo skupa. Kad sam dignuo takt sa et5 i stisno go, pojavio mi se plavi ekran sa dosta teksta, u biti poruka da su se windowsi ugasili tako da se izbjegne steta... Tad sam ugasio komp i upalio ga za minutu i vise nisam imao zvuka. Bar mislim da je zvuk tad otisao. Nisam ni sto posto siguran.

Malo sam googlao i vidim da se mozda radi o taktu prema zvucnoj, ali moja zvucna je na maticnoj i mislim da to nije to.

Vratio sam backup koji sam napravio sa acronisom prije par dana, ali sad isto nemam zvuka iako je tad sve radilo savrseno.

Zna tko o cemu se tu radi?

Carlinov duh 05.12.2009. 12:51

Evo sve sam provjerio i nema nikakvih naznaka da nesto nije u redu. Driveri su svi novi, a i nije ni bitno jer sam vracao backup od prije par dana kad je sve radilo 100%, tako da sve vise mislim da je ovo problem sa hardwerom :fuming:

Molim moderatora da prebaci ovo na probleme sa hardwerom.

Thanks

nino 05.12.2009. 13:01

Usput: "....iz pravila"

Citiraj:

Savjetujemo svim članovima koji namjeravaju koristiti forum "Problemi" da imaju potpis (signature) koji u sebi sadržava detaljan opis Vaše konfiguracije. Ako se radi o nekoj drugoj konfiguraciji, molimo da to istaknete prilikom opisivanja problema. Na taj način sebi olakšavamo i ubrzavamo rješavanje problema, a ostalim članovima čuvamo vrijeme i živce.

Carlinov duh 05.12.2009. 13:17

Citiraj:

Autor nino (Post 1503271)
Usput: "....iz pravila"

Budem to napravio,

ali evo rijesio zvuk :D Ne znam zasto, ali u control panel/other control options/cmi audio config mi se sa sivog prikljucka aktivirao zeleni za zvucnike. Ne znam kak se nisam prije sjetio tu pogledat, jer sam probao na rear panelu ustekat zvucnike u sve priklucke pa valjda sam to otpisao kao moguc uzrok.
Vec sam mislio da sam nes skurio. Nigdje u biosu ne vidim opciju (i kad upalim napredne opcije) da zakljucam onaj agp/pci, jer vidim da to ljudi navode kao moguc zajeb kad se overclocka. Jeli se moze to van biosa zakljucat tako da se ne dize pri oveclocku?

nino 05.12.2009. 13:48

Najcesce se locka u biosu, jer taj OC preko softa nisam nikad volio. Pa opisi konfu da znamo.

Carlinov duh 05.12.2009. 14:02

Gigabyte GA-8i915p Duo sa zadnjim f6 biosom

P4 prescott 530 3 Ghz

dosao do oko 3.5, ali memorija mi izgleda ne ide dalje. Ionako trazim memoriju 2gb + 1 gb, jer je procesor 32 bit

1 gb ddr pc-3200

gf 6600

Zanima me jeli mogu zakljucat agp i pci i ako treba sta drugo, tako da ne skurim nesto? Nigdje u biosu nisam vidio opciju za to.

nino 05.12.2009. 14:09

Nisam dugo imao điđabajticu, ali zar nema "skrivenih" opcija u biosu? Dignes ih sa alt+f1 ili takonesto, koliko se sjecam.

Joke 05.12.2009. 14:25

Citiraj:

Autor nino (Post 1503338)
Nisam dugo imao điđabajticu, ali zar nema "skrivenih" opcija u biosu? Dignes ih sa alt+f1 ili takonesto, koliko se sjecam.

ctrl+F1 ;)

Carlinov duh 05.12.2009. 14:28

Jedino sto vidim je

pci-e frequency for cpu - sad je na auto, a moze se promijenit ans asyc, sto znaci fixirana na 100 Mhz

Dali da to prebacim na asyc? Kako da uopce provjerim jeli to pase mojoj grafickoj, ili je svaka pci-e graficka radena za tu frekvenciju?

I sto je sa pci i agp lockom i dali uopce moram to kljucat, jer ni ne znam sta mi radi na pci i agp-u? Ista stvar koju vidim da ljudi spominju je frekvencija prema sata, da ako se ne zakljuca moze doc do problema sa hardom. Kako da to zakljucam?

EDIT: na pci slotu imam samo wireless karticu. Jeli ima opasnosti po nju ako dignem frekvenciju procesora? Kartica je ona canyon cf-wf511.

agp ni nemam

samo ostaje prema sata. Jeli zna tko kao da to zakljucam?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:08.