|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Dobil sam s kucistem neki prsten...
onak grafitne boje, promjera 2-3 cm, sad od cega je napravljen ne znam... znam da sam negdje vidio da se kroz to provlace neki kablovi mozda, al ne snam koji i i kako i sta itd... sta vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
...da bi trebao kliknuti gumb "traži" u gornjem desnom kutu foruma i upisati što te zanima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Možda te netko zaprosio- ajd se vrati u dućan i traži onoga/onu tko ti je prodao kučište ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Prsten služi da se s njim sputaju kablovi za ATX i zbog nekih električnih smetnji (ne znam točno). Neka ga napajanja već imaju instalirana. Osobno ga ne koristim nego deponiram te stvari u jednu kutijicu. Nisam našao dobar način da kablove tuda provučem.
![]() |
![]() |
#9 |
mmmm,da
Datum registracije: Apr 2004
|
Na ovo zašto nastaju smetnje će nam odgovorit Bubba ![]()
![]() |
#10 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Mogao bi točno reći o čemi se radi. Isto kao i moj buraz da se potrudi. Zadnji put kada sam ga pitao za savijet, laprdao je sat vremena a razumio sam 3-4 veznika i samoglasnika. Gori je Bubbe. Ali su obojica korisni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() to je ferit obicni...isto kao i na gamepadu od plejke i na kabelu od monitora i slicno. tocno je, sluzi otklanjanju eventualnih smetnji, ali po principu da ga stavis u ladicu i veselo se nasmijes! ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
da, može se staviti u ladicu (ja ih imam dvjestotinjak) i sve će super raditi. ali standardi su standardi. kroz to se provlače kablovi za frontUSB konektore i ledice. ključni su USB vodovi jer svaka žica kroz koju teče struja ima svoje magnetno polje (LED), a kad je nekoliko takvih i uz sve njih neki kabel kroz koji se šalje neki osjetljivi signal (kao za USB), onda se u teoriji može dogoditi da jakost magnetnog polja uzrokuje u vodu od USB-a dovoljnu indukciju struje, a time i interferencije signala. nisam htio ulaziti u dubinu jer bi to zahtijevalo konzultaciju googla.... ipak se nekaj iz škole mora zaboravit ![]()
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Taj prsten staviš žemskoj na prst i sa velikim magnetom koji ti nosiš sa sobom možeš kontrolirat udaljenost od tebe...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
kratko i jasno - služi za zašitu raznoraznih kablova od emi-a (emi = elektromagnetska interferencija) i kroz taj prsten bi trebalo progurati sve kablove a pogotovo, kao što kaže horza, za front usb konektore jer su oni više osjetljivi na em šum... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Ferrit-ring "Inside my Chieftec case is a ferrit-ring, what is it for ? The Ferrit-ring is there to help reduce and avoid EMC interference (EMC = Electromagnetic compatibility) from signal cables. The below picture shows you how to use the ring." |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
kak se sad svi prave pametni. mislim da je covjek skuzio i nakon prvih 5 objasnjenja! ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
![]() nemrem se samo odlucit, dal da provucem kroz to neke kablove zbog EMI, da ih provucem zato da mi drze kablove na dnu casea, da ga ubacim u ladicu i zapocnem skupljanje ili da zaprosim curu s njim? :confused: idr vej, nes cu zmislit ![]() fala svima na trudu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
![]() nemrem se samo odlucit, dal da provucem kroz to neke kablove zbog EMI, da ih provucem zato da mi drze kablove na dnu casea, da ga ubacim u ladicu i zapocnem skupljanje ili da zaprosim curu s njim? :confused: idr vej, nes cu zmislit ![]() fala svima na trudu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
I hate mondays..........
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|