![]() |
Dobil sam s kucistem neki prsten...
onak grafitne boje, promjera 2-3 cm, sad od cega je napravljen ne znam... znam da sam negdje vidio da se kroz to provlace neki kablovi mozda, al ne snam koji i i kako i sta itd...
sta vi mislite? |
...da bi trebao kliknuti gumb "traži" u gornjem desnom kutu foruma i upisati što te zanima
|
To su oni mislili i na one sa curom...pa ako je hoces zaprosit ... vidi vraga...imas prsten :clap: :D
|
Možda te netko zaprosio- ajd se vrati u dućan i traži onoga/onu tko ti je prodao kučište :beer:
|
Kroz njega provuci one žice što ti vode iz kučišta na MBO (power, reset, ledice).
|
da kroz to se provuku oni kablovi od onih power/reset itd, ili neki drugi, da ne levitiraju u zraku nego da ih drzi na podu, ali je to IMO glupo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prsten služi da se s njim sputaju kablovi za ATX i zbog nekih električnih smetnji (ne znam točno). Neka ga napajanja već imaju instalirana. Osobno ga ne koristim nego deponiram te stvari u jednu kutijicu. Nisam našao dobar način da kablove tuda provučem. |
Na ovo zašto nastaju smetnje će nam odgovorit Bubba :D
|
Mogao bi točno reći o čemi se radi. Isto kao i moj buraz da se potrudi.
Zadnji put kada sam ga pitao za savijet, laprdao je sat vremena a razumio sam 3-4 veznika i samoglasnika. Gori je Bubbe. Ali su obojica korisni. |
Citiraj:
to je ferit obicni...isto kao i na gamepadu od plejke i na kabelu od monitora i slicno. tocno je, sluzi otklanjanju eventualnih smetnji, ali po principu da ga stavis u ladicu i veselo se nasmijes! :beer: |
da, može se staviti u ladicu (ja ih imam dvjestotinjak) i sve će super raditi.
ali standardi su standardi. kroz to se provlače kablovi za frontUSB konektore i ledice. ključni su USB vodovi jer svaka žica kroz koju teče struja ima svoje magnetno polje (LED), a kad je nekoliko takvih i uz sve njih neki kabel kroz koji se šalje neki osjetljivi signal (kao za USB), onda se u teoriji može dogoditi da jakost magnetnog polja uzrokuje u vodu od USB-a dovoljnu indukciju struje, a time i interferencije signala. nisam htio ulaziti u dubinu jer bi to zahtijevalo konzultaciju googla.... ipak se nekaj iz škole mora zaboravit :) |
Taj prsten staviš žemskoj na prst i sa velikim magnetom koji ti nosiš sa sobom možeš kontrolirat udaljenost od tebe...
|
kratko i jasno - služi za zašitu raznoraznih kablova od emi-a (emi = elektromagnetska interferencija) i kroz taj prsten bi trebalo progurati sve kablove a pogotovo, kao što kaže horza, za front usb konektore jer su oni više osjetljivi na em šum...
|
Ferrit-ring
"Inside my Chieftec case is a ferrit-ring, what is it for ? The Ferrit-ring is there to help reduce and avoid EMC interference (EMC = Electromagnetic compatibility) from signal cables. The below picture shows you how to use the ring." |
kak se sad svi prave pametni. mislim da je covjek skuzio i nakon prvih 5 objasnjenja! :D :D
|
Citiraj:
nemrem se samo odlucit, dal da provucem kroz to neke kablove zbog EMI, da ih provucem zato da mi drze kablove na dnu casea, da ga ubacim u ladicu i zapocnem skupljanje ili da zaprosim curu s njim? :confused: idr vej, nes cu zmislit :D fala svima na trudu :beer: |
Citiraj:
nemrem se samo odlucit, dal da provucem kroz to neke kablove zbog EMI, da ih provucem zato da mi drze kablove na dnu casea, da ga ubacim u ladicu i zapocnem skupljanje ili da zaprosim curu s njim? :confused: idr vej, nes cu zmislit :D fala svima na trudu :beer: |
Citiraj:
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:44. |