|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
AirDuct,sta s tim
imam na bocnoj strani kucist taj tzv. AirDuct onak prilicno posirok koji se da "razvuc" , sta sad s tim,jel to sta pomaze i jel to treba razvuc d o skoro do CPU venta?proc je AMD il je to bolje skinut? Edit.: na prijasnjim kucistima su bili neako mali,nisu bili na razvlacenje,i nisu uopce vodili do cpu-a tako da sam to odmah ubio.zato mi je sad ovaj cudan,ogroman i ide skoro pa direktno na cpu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
Pa, isprobaj ga.. Ja to redovno skidam i stavim neki vent na stranicu.. ali, ako su s njim manje temp naravno da ćeš ga ostavit.. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da je to bolje skinuti i nabaciti neki vent da ti baca sparinu van, više koristi tako imaš. Možeš stavit fotku kako to čudo izgleda, o kojem se kućištu radi uopće?
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 02.09.2009. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne bi reka da je bas bolje staviti cooler na misto tog air-ducta, pogotovo ne da izvlaci zrak vani. Mislim da se moze stvoriti counter-effect takvim nacinom... Ako mu vec to cudo ide do samog coolera, ne moze pogorsati hladjenje da ga je*es.. (jer dobiva hladni zrak iz vana) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jesi ti siguran u to sto pises ili samo mlatis bezveze? Dakle, po tebi bi imao vise koristi da taj ventilator "krade" zrak ventilatoru na procesoru, nego da si ventilator na procesoru sam uvlaci friski zrak iz vana kroz duct?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
|
Ma ventilator na tom mjestu je apsolutno nepotreban, ako postoji airduct. Em ce stvarati nepotrebnu buku prenoseci vibracije na cijelu bocnu stranicu, em razlike u temperaturama nece biti jer si ventilator na procesoru moze i sam povuci optimalnu kolicinu zraka kroz duct.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Najidealnija bi bila kombinacija vent u airductu koji puše prema procu i tako da dodatno hladi. Pitanj je može li se u taj airduct staviti vent.
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Pa ako priblizis airduct doboljno ventilatoru na procu vec imas ventilator "u airductu"... fakat ne vidim smisla stavljanja jos jednog ventilatora i povecavanja buke za nikakav dobitak. Uostalom, neka lik proba pa sam vidi.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
|
Jesi probao ikad ikakav airduct za procesor?
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako ce vec i stavljati neki cooler, ne mora on biti "u" air-ductu, moze se montirati s vanjske strane kucista, tocno na ulaz air-ducta.. Iako se slazem sa SuperUnknown-om, nije toliko ni bitno stavljati cooler, koliko je pribliziti sam air-duct cpu-cooleru tako da sam vuce hladni zrak iz vana.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
Dobio sam jedan kvazi duct sa Šrotegen kućištem svojedobno i razlika u temperaturama samo s njim i samo s ventom je bila osjetna. Mislim da je zaheb kod tog ''ducta'' bila njegova pozicija u odnosu na mjesto CPU hladnjaka na ploči i nikako se to nije dalo namjestiti malo bliže.
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
Ovako: ![]() Obično je airduct 80mm, ali izmjeri prije kupnje venta ako se na to odlučiš. Živjeli. ![]() Edit: Onaj čvrsti plastični air duct u 90% slučajeva mi je samo smetao jer nije bio iznad procesora (čini mi se da bolje pašu na intelove ploče..), al je zato ovakav prava stvar za stock hladnjak: ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
eto nasao sam vremena da se malo poigram sa tim Airductom kad je airduct skroz gore (uvucen) onda je temp u loadu CPU 53-54 Core 55-56 al se ventilator na Loadu vrti 4500 RPM,cuje se ko avion kad je na spusten na 1,5-2 cm od CPU vent onda su temperature iste samo se u Loadu ventilator vrti na 3900 RPM maksimalno e sad sam ga spustio na oko pola cm do ventilatora od cpu-a (ne smijem vise jer ne vidim,a i airduct nije bas 100% iznad ventilatora,samo malecki cosak viri temperature su iste ali se ventilator u loadu vrti na 3400 RPM ajd ocito da i nije lose kaj sam to cudo ostavio e da sve to mjereno everestom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|