![]() |
AirDuct,sta s tim
imam na bocnoj strani kucist taj tzv. AirDuct onak prilicno posirok koji se da "razvuc" , sta sad s tim,jel to sta pomaze i jel to treba razvuc d o skoro do CPU venta?proc je AMD
il je to bolje skinut? Edit.: na prijasnjim kucistima su bili neako mali,nisu bili na razvlacenje,i nisu uopce vodili do cpu-a tako da sam to odmah ubio.zato mi je sad ovaj cudan,ogroman i ide skoro pa direktno na cpu) |
Pa, isprobaj ga..
Ja to redovno skidam i stavim neki vent na stranicu.. ali, ako su s njim manje temp naravno da ćeš ga ostavit.. :) |
Mislim da je to bolje skinuti i nabaciti neki vent da ti baca sparinu van, više koristi tako imaš. Možeš stavit fotku kako to čudo izgleda, o kojem se kućištu radi uopće?
|
Ne bi reka da je bas bolje staviti cooler na misto tog air-ducta, pogotovo ne da izvlaci zrak vani. Mislim da se moze stvoriti counter-effect takvim nacinom... Ako mu vec to cudo ide do samog coolera, ne moze pogorsati hladjenje da ga je*es.. (jer dobiva hladni zrak iz vana)
|
Citiraj:
|
Upravo to sam i ja mislija... Nema logike :)
IMHO bolje ostaviti air-duct pa napraviti par testova, te usporediti sa rezovima bez istog... |
Citiraj:
|
Ma ventilator na tom mjestu je apsolutno nepotreban, ako postoji airduct. Em ce stvarati nepotrebnu buku prenoseci vibracije na cijelu bocnu stranicu, em razlike u temperaturama nece biti jer si ventilator na procesoru moze i sam povuci optimalnu kolicinu zraka kroz duct.
|
Najidealnija bi bila kombinacija vent u airductu koji puše prema procu i tako da dodatno hladi. Pitanj je može li se u taj airduct staviti vent.
|
Pa ako priblizis airduct doboljno ventilatoru na procu vec imas ventilator "u airductu"... fakat ne vidim smisla stavljanja jos jednog ventilatora i povecavanja buke za nikakav dobitak. Uostalom, neka lik proba pa sam vidi.
|
Citiraj:
|
Jesi probao ikad ikakav airduct za procesor?
|
Ako ce vec i stavljati neki cooler, ne mora on biti "u" air-ductu, moze se montirati s vanjske strane kucista, tocno na ulaz air-ducta.. Iako se slazem sa SuperUnknown-om, nije toliko ni bitno stavljati cooler, koliko je pribliziti sam air-duct cpu-cooleru tako da sam vuce hladni zrak iz vana..
|
Dobio sam jedan kvazi duct sa Šrotegen kućištem svojedobno i razlika u temperaturama samo s njim i samo s ventom je bila osjetna. Mislim da je zaheb kod tog ''ducta'' bila njegova pozicija u odnosu na mjesto CPU hladnjaka na ploči i nikako se to nije dalo namjestiti malo bliže.
|
Citiraj:
Ovako: http://www.imagesforme.com/out.php/t669425_23.jpg Obično je airduct 80mm, ali izmjeri prije kupnje venta ako se na to odlučiš. Živjeli. :beer: Edit: Onaj čvrsti plastični air duct u 90% slučajeva mi je samo smetao jer nije bio iznad procesora (čini mi se da bolje pašu na intelove ploče..), al je zato ovakav prava stvar za stock hladnjak: http://www.imagesforme.com/out.php/i...3e393133343335 |
eto nasao sam vremena da se malo poigram sa tim Airductom
kad je airduct skroz gore (uvucen) onda je temp u loadu CPU 53-54 Core 55-56 al se ventilator na Loadu vrti 4500 RPM,cuje se ko avion kad je na spusten na 1,5-2 cm od CPU vent onda su temperature iste samo se u Loadu ventilator vrti na 3900 RPM maksimalno e sad sam ga spustio na oko pola cm do ventilatora od cpu-a (ne smijem vise jer ne vidim,a i airduct nije bas 100% iznad ventilatora,samo malecki cosak viri temperature su iste ali se ventilator u loadu vrti na 3400 RPM ajd ocito da i nije lose kaj sam to cudo ostavio e da sve to mjereno everestom |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:32. |