|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
![]() Jedno interesantno pitanje: Kada kopiramo neki fajl i u dijalog prozoru, u toku kopiranja, kliknemo na Cancel, onaj fajl nestaje sa mjesta gdje se pojavio kada smo kliknuli na Copy. Da li se mozda taj fajl koji se kopira smijesta u Temp folder, u toku procesa kopiranja? Pojasnite mi taj proces, znaci koji se tu sve fajlovi stvaraju i gdje se nalaze.... Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nesprema se u temp jer je naredba odkazana. kad nesto extraktas iz win rara ili nekih archive programa onda se fajl spremi u temp folder.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nisam dobro formulisao pitanje.... Sta recimo ako kopiram 650 MB fajl sa C: na D: i u toku 300 MB kopiranih ja otkazem? Ikonica fajla se pojavila na D: a kad sam uradio cancel, ona nestane sa D-a. Znaci tih 300 MB je bilo prebaceno na D: a onda po pritisku cancel-a, za sekund nestaje 300 MB? Kako to? Pa evo...i da sam 5 GB kopirao, umjesto 650 MB, opet bi prilikom cancela onih kopiranih 4GB nestalo u sekundi.... A Bogami, kad bi brisao "rucno" tih 5 GB, nebi to tako brzo islo. A ovo za raspakivanje... Smijesta se u temp, ako je tako podeseno u SFX arhivi (ako je u pitanju SFX), a ako je obicna arhiva, onda se smijesta gdje mi hocemo. Sad mi dodje jos jedno pitanje u glavu..Cemu Recycle Bin folder i na C: i na D: particiji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Tesko pitanje, a? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
ak se ne varam to ti se sprema u clipboard i taj folder mislim da se nalazi u system32.proguglaj malo sigurno ćeš naći ono što te zanima
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
A zasto recycle bin folder i na C i na D. Pa zato jer ako nesto "pobrišeš" sa D, otici ce u recycle na D, a ako sa C, na C. Što bi ti radje da kada "pobrišeš" nešto na D na ti windoze skopiraju fajl na C u recycle bin? ![]() Koristi shift-delete i ciao djaci. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Zasto u clipboard? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa nigdje ne nestanu megabajti...ostanu oni na disku ali je prostor na kojem su prijavljen kao prazan... kada klasično brišeš onda kopira u recycle bin, a ovako samo zabilježi da na tim sektorima "nema ništa" i vozi dalje...isto kao kad bi brisao sa shift+delete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Eto uze mi rijec sa tipkovnice ![]() Dakle samo izbrise adrese podataka (LBA) i dovidjorno, nema vise "registriranih" podataka, tj. "punih" adresa. Iduci podaci jednostavno pregaze ove "neregistrirane/prazne" blokove. BTW to nije nista tesko ... to su osnove rada racunala (upravljanje memorijskim adresama)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|