|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() imao sam kasdu jedino moje iskustvo radi u router modu tu i tamo se mora restartat (katastrofa) , zamijenio sa de linkom 584T , dal je to dobar izbor, vasa misljenja ?? pozz ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Sa Kasdom se "druzim" vec tri godine... jedan od najgorih komada hardvera koji ne zasluzuje da se nazove routerom. Na kraju su mi otisli zivci i potrosio sam tjedan dana na instalaciju i podesavanje m0n0wall-a router OS-a koji se instalira na obican pc, nasao neku kantu od kompa koja sad glumi router, vecih mogucnosti nego routeri i po 1000kn... od onda veza je stabilna, uptime i po 40 dana bez restarta - jedino down vrijeme je kad nestane struje ili se kod njih na centrali nesto zblesira. Kasda glumi modem sada, i to radi ok. Preporucam ti isto rjesenje ako imas mogucnosti. dlink je bolji od kasde. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
BOlje ne. Imas specijaliziranih firewall/router OS-ova kao naprimjer: http://m0n0.ch/wall/ m0n0wall zahtijeva samo 20ak mb prostora, 64mb rama, i nakon paljenja se premjesta u RAM i ne koristi ise disk/cf karticu za upis podataka.. Ako budes odlucio da krenes u tu avanturu, na raspolaganju sam ti jer m0n0wall ima par specificnosti koje nisu vidljive na prvi pogled. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
oba su sranje. zvat cesh ti cesto SZK da ti se resetira port ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
upravo tako... kasda je ultra-drek, ali ga i ovaj šugavi dlink prati u stopu. inače imam tog dlinka doma čisto u službi modema ispred canyon wlan routera i stvar šljaka već duže vrijeme, tako da je po meni to domet njegove funkcionalnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Poznato je također i koja vrsta prometa takve uređaje "ubija"… Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() kasda je shit to sam se uvjerio , a evo dlink vec oko 4 dana radi bez greske nema restartanja i niti onog iskljuci ga na par minuta da dodje sebi, da pokuca od drvo sve super |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne bih se složio ![]() Dosad mi je kroz ruke prošlo 5-6 komada i d-link je među boljima. Od "boljeg" prema lošijem. 1. Dlink 584T 2. Linksys WAG54GX2 3. Zyxel 660 4. Thomson 780 5. Neki Edimax od optime ![]() Dlink je bio jedini koji nije pravio nikakve probleme i radi kako spada.
![]() |
#18 |
Premium
|
hmmm, bash me zanima zasto ima toliko poziva u CC vezanih uz blesavi dlink kojemu treba reset porta svako malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
Od najgorih u mom radu su definitivno Kasda, te onaj od Optime (ono malo narančasto smeće) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
mislim da mi ne mislimo na isti port ![]() dlink definitivno ima taj problem dok ST i ako ga ima toliko je rijedak da nije vrijedan spominjanja. cim dobijem poziv i veli dlink, odmah opalim reset porta i to rijeshava problem u 90% slucajeva, ostalo je konfiguracija ili krivo spojen uredjaj. (ovdje izuzimam prave probleme - tipa pad dslama i sl.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
da pojednostavimo... znači imam u firmi bezbroj adsl lokacija po hrvackoj (tipa 150-200) i kad netko ima problema sa ruterom to je obavezno kasda ili dlink sa identičnim problemom nepamćenja podataka nakon nestanka struje, o pucanju veze neću ni pričati. imali smo akciju mijenjanja dlinkova za zyxele maltene na razini države, tako da toliko o kvaliteti dlinka. @mar... dlink govnarija ispred linksysa? budi ozbiljan na sekundu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#24 |
Moderator
|
ma oke za taj i taj linksys... kažem čista low-level funcionalnost dlinka i kasde je drek. nije to na vrhu popisa da yebe jež ježa ![]() p.s. nakon zamjene dlinkova (ako se ne varam to je bila direktna preporuka tcoma) nikad ni jedan problem sa pucanjem veze na problematičnim lokacijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mene dlink služi ok. Cijelo vrijeme je u bridge modu, tu-i-tamo se zna zblesat ali rijetko...najčešće kad tcomovci drkare nešto ![]()
![]() |
#26 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Preparirao sam i pootvarao portove na više od 100 različitih routera.....ubacivao Dyndns u njih itd,kad vidim kodnekog D-Link....zlo mi dođe. Možda ko modem ovak ok,neš više od toga.....smeće. SE555 car ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|