![]() |
misljenje kasda vs. dlink 584T
imao sam kasdu jedino moje iskustvo radi u router modu tu i tamo se mora restartat (katastrofa) , zamijenio sa de linkom 584T , dal je to dobar izbor, vasa misljenja ??
pozz ! |
Sa Kasdom se "druzim" vec tri godine... jedan od najgorih komada hardvera koji ne zasluzuje da se nazove routerom. Na kraju su mi otisli zivci i potrosio sam tjedan dana na instalaciju i podesavanje m0n0wall-a router OS-a koji se instalira na obican pc, nasao neku kantu od kompa koja sad glumi router, vecih mogucnosti nego routeri i po 1000kn... od onda veza je stabilna, uptime i po 40 dana bez restarta - jedino down vrijeme je kad nestane struje ili se kod njih na centrali nesto zblesira. Kasda glumi modem sada, i to radi ok. Preporucam ti isto rjesenje ako imas mogucnosti. dlink je bolji od kasde.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
BOlje ne. Imas specijaliziranih firewall/router OS-ova kao naprimjer:
http://m0n0.ch/wall/ m0n0wall zahtijeva samo 20ak mb prostora, 64mb rama, i nakon paljenja se premjesta u RAM i ne koristi ise disk/cf karticu za upis podataka.. Ako budes odlucio da krenes u tu avanturu, na raspolaganju sam ti jer m0n0wall ima par specificnosti koje nisu vidljive na prvi pogled. |
Citiraj:
|
da, bez problema.. nikakve funkciju routera nisu aktivne, koristi se samo kao modem.
|
za sad ovaj dlink radi izvrsno u route modu, imam 2 kompa spojena, tako da nece biti potrebe za ovim, ali u buducnosti me zanimaju ovakve stvari tako da bih se pozabavio i time
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ne koristim iptv i brijem da necu, iskreno prebrz je ovaj zivot da bih gledao televiziju, imas mozda link za firmware? |
oba su sranje. zvat cesh ti cesto SZK da ti se resetira port :D
|
upravo tako... kasda je ultra-drek, ali ga i ovaj šugavi dlink prati u stopu.
inače imam tog dlinka doma čisto u službi modema ispred canyon wlan routera i stvar šljaka već duže vrijeme, tako da je po meni to domet njegove funkcionalnosti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Poznato je također i koja vrsta prometa takve uređaje "ubija"… Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dosad mi je kroz ruke prošlo 5-6 komada i d-link je među boljima. Od "boljeg" prema lošijem. 1. Dlink 584T 2. Linksys WAG54GX2 3. Zyxel 660 4. Thomson 780 5. Neki Edimax od optime :fiju: Dlink je bio jedini koji nije pravio nikakve probleme i radi kako spada. |
hmmm, bash me zanima zasto ima toliko poziva u CC vezanih uz blesavi dlink kojemu treba reset porta svako malo.
|
Citiraj:
Od najgorih u mom radu su definitivno Kasda, te onaj od Optime (ono malo narančasto smeće) :puke: |
mislim da mi ne mislimo na isti port :D
dlink definitivno ima taj problem dok ST i ako ga ima toliko je rijedak da nije vrijedan spominjanja. cim dobijem poziv i veli dlink, odmah opalim reset porta i to rijeshava problem u 90% slucajeva, ostalo je konfiguracija ili krivo spojen uredjaj. (ovdje izuzimam prave probleme - tipa pad dslama i sl.) |
Citiraj:
|
da pojednostavimo... znači imam u firmi bezbroj adsl lokacija po hrvackoj (tipa 150-200) i kad netko ima problema sa ruterom to je obavezno kasda ili dlink sa identičnim problemom nepamćenja podataka nakon nestanka struje, o pucanju veze neću ni pričati. imali smo akciju mijenjanja dlinkova za zyxele maltene na razini države, tako da toliko o kvaliteti dlinka.
@mar... dlink govnarija ispred linksysa? budi ozbiljan na sekundu :D |
Citiraj:
Svaka čast Linksys routerima (sa DD-WRT FW), ali ovi combo uređaji nisu nešto specijalno. |
ma oke za taj i taj linksys... kažem čista low-level funcionalnost dlinka i kasde je drek.
nije to na vrhu popisa da yebe jež ježa :D p.s. nakon zamjene dlinkova (ako se ne varam to je bila direktna preporuka tcoma) nikad ni jedan problem sa pucanjem veze na problematičnim lokacijama. |
Mene dlink služi ok.
Cijelo vrijeme je u bridge modu, tu-i-tamo se zna zblesat ali rijetko...najčešće kad tcomovci drkare nešto:) |
Preparirao sam i pootvarao portove na više od 100 različitih routera.....ubacivao Dyndns u njih itd,kad vidim kodnekog D-Link....zlo mi dođe. Možda ko modem ovak ok,neš više od toga.....smeće. SE555 car :)
|
Meni dyndns radi dobro na dlinku, a portovima se ne zezam previse. DMZ FTW :D
|
Citiraj:
niti resetiranja! |
evo nabavio zyxela, maknuo d-link radi wirelessa, radi prehebeno ! e sad dal zna netko kako otkljucat ona dva porta za max tv za lan ??
|
Citiraj:
:google: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:09. |