|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Stalna IP adresa
Bila je neka fora da se moze slozit stalna IP adresa preko nekih www stranica za ADSL. Zvao sam HT kazu da nemoze stalna IP adresa za net, a ja znam da moze. Pa ako netko zna bilo koji nacin bio bih zahvalan odnosno adresu te stranice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
stalnu IP adresu NEmozes imati zbog toga sto PPPoE session najduze moze trajati 24h onda te T-Com ili Iskon disconnecta pa se mozes opet spojiti pa dobijes novi IP ALI postoji neki bug u cijeloj toj PPPoE ludnici, mislim da MikroTik ima nacin da iskoristi taj bug... tj da jednom kada se spojis ADSLom na net, da te neodspaja... ali sigurno kad-tad ce biti neki radovi na centrali ili resetiras komp, pa izgubis tu "stalnu" IP adresu napisi za sta ti treba stalni IP, mozda se moze odraditi preko DYNDNS-a ili NOIP-a inace FEDEX ima stalne IP adrese na DSLu preko T-Coma (5 fixnih IPova) toliko o tome, za velike postoji ono sto mali nemogu dobiti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
do you speak it?
|
stalna IP adresa - moze sluziti za bilo sto ali najbitnija stvar je to da se ta IP adresa NE mijenja... recimo imas Terminal Server na koji se ljudi spajaju iz vana... nemozes svojim klijentima mjenjati adresu ili hostname svaki dan, vec moras imati fixnu IP adresu koja je "bindana" uz neki hostname da ne duljim i da ne objasnjavam sta je to DNS i sta je to DNS resolution, recimo adresa pcekspert.com je 69.93.122.162 ali je ljudima lakse zapamtiti pcekspert.com nego 69.93.122.162 zato postoji DNS ako te interesira vise o tome citaj tu: http://computer.howstuffworks.com/dns.htm
![]() |
#7 |
do you speak it?
|
pa DNS baze se svakodnevno update-aju! recimo dnevno otvorim 50tak stranica na webu... to je znaci 50 DNS request-ova... sada zamislite par milijuna takvih user-a DNS je baza podataka koja ima najvecu uporabu na svijetu, koristi je najveci broj ljudi (surfera) a da toga nisu niti svjesni ![]() inace to je redudantna baza, tako da se NEnalazi samo na jednom kompu, nego se salje i dopunjava sa ostalim DNS serverima na net-u procitaj onaj link koji sam postao iznad, pa ce ti biti jasno!
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Pa IP se ne mjenja kod recimo PCE, on je stalno isti.Tooma je mislio na IP koji se mjenja, recimo kako bi te ljudi zvali da ti se broj svaki dan mijenja?Zato služe fiksne IP adrese, da imaš jedan IP stalno, i da te ljudi mogu zvati uvjek na taj broj. Sada sam i sam sebe zbunio. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
ali ce ti server bit nedostupan dok se ne updatea zapis u dns tablici, tj. slovna oznaka bit ce ti povezana sa starim ip-om, a to nije ono sto ti zelis to opet mozes usporedit s telefonskim brojem s tim da je tvoje ime dns promine ti broj i to se ne azurira u bazi neko zove 988 i oni mu iz baze procitaju stari broj
Zadnje izmijenjeno od: Tooma. 23.07.2005. u 01:59. |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Citiraj:
|
|