|
![]() |
#1 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Dvorak tipkovnica
Daklen, zanima me ima li tko tipkovnicu s dvorak rasporedom tipki, gdje je u 'rvata ima (ako ima) za kupiti, ima li zainteresiranih da se skupimo pa naručimo više komada izvana ili preko neke firme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
a sta je dvorak raspored i cemu sluzi :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
|
dvorak je raspored tipki na tipkovnici.... baš kao i QWERTZ. eh sad... bolji je zato kaj su bolje raspoređene (to je činjenica) i taj raspored postoji desetljećima samo su ljudi lijeni i jadni i ne žele bolje ako im ovo sad radi. uglavnom, s dvorak rasporedom radiš 5 puta manju kilometražu, puno brže tipkaš, najčešće korištene tipke su uvijek pod prstom itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ovo ti je dvorak raspored ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Dvorak tipkovnica
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
(°_°)
|
Citiraj:
sad, dok se naviknem na dvorak trebalo bi mi recimo godinu dana da dodjem do odredjene brzine. a onda dodjem u internet cafe, skolu, fax ili nesto trece, pa na qwertz-u pisem 3 slova u minuti ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
2) costa... rekel si da buš došel oko 8 - pol 9 ... pogle kolko mi je sati. buš videl kaj sam sinoć delal do 1 u noći :-) 3) ovo za razmještaj tipki... ne može se (probao sa svojom)... različiti redovi imaju različit nagib i nikak se ne može tipkat po tome |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
(°_°)
|
Citiraj:
bas bi me zanimalo kako se tipka na to... a ovo da je pogresno, nebi se slozio. imao sam svojedobno malog Casia, neko sranje za memoriranje kojekakvih pizdarija, 60ak kb memorije. na njemu je bio abcdefgh raspored tipki... da slozim jednu normalnu recenicu trebalo mi je minuta. a koristio sam ga dosta dugo, nekih pola godine, svakodnevno...
![]() |
![]() |
#13 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma .. da ne idem sad u povijest i prve pisače mašine ..... QWERZ je s nama preko 80 godina i kao takav je zastario. Dvorak je daleko bolje to složio - to je fakat. Dali mi se da učiti novu tipkovnicu :confused: - ma niti za sve pare ovoga svijeta ![]() ![]() DA bi bilo lakše tipkati bi - da se kod nas prodaje - nikada čuo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Podržavam Horzu u entuzijazmu ![]() Evo ako cifra ne bude preko 100 Kn, kupujem ja jednu... (a možda i dvije - tri; zamislite da to poklonite profesionalnoj daktilografkinji za 37 rođendan, HAHAHAHAHA......) Nego da... Horza ak' nađeš nekog dilera i ne traži više od 100 ćuna javi mi - uzimam! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Nakon godinu dana
Evo ja nisam imao pametnijeg posla i jednu tipkovnicu viska, pa preslozio ja TO..... Ali imam problem - u Win mogu postelati samo US left ili right hand, a taj je raspored bitno razlicit od izvornog DVORAK-a, malo sam Googlao,ali nema nista za skinut, (o HR znakovima da i ne govorim...) Kak namjestiti da tipke daju izvorni odziv po DVORAK rasporedu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|