|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Pozdrav trebao bi pomoc oko spajanja laptopa na gore navedeni modem... na elcon je momentalno preko usb-a spojen desktop, te radi odlicno no kako sam dobio laptop ovu kantu bi pospremio. na modemu je sve postavljeno i sve radi i sad bi ja u principu samo trebao iskljuciti usb iz kompa i ukljucit ga u laptop te kreirati konekciju ili sam u krivu... mozda treba jos nesto napraviti ??? radi se o windowsima xp, sp2... te jedan detalj... mozda je bitan kad upiknem usb u laptop javi mi se da je novi usb device i to je to... a kad ga upiknem u desktop javi mi da je modem... molio bi vas za pomoc... ocajan sam ??? hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
koristeći dobiveni UTP mrežni kabel spojite se na Vaš modem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto ne spojiš lan kabelom? btw, post #5 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
![]() |
#6 |
Premium
|
modem je podesen i na starom kompu radi normalno i na njega je spojen usbom jer moze i lan kablom i usbom... sad kad hocu samo da ga prebacim na laptop tu nastaje problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ocaaaajan sam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Za spajanje preko USB-a treba instalirati driver. Kao što ti je gore već netko savjetovao, uzmi mrežni UTP (iliti LAN) kabel.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
jesam... i opet 0 bodova... nista se ne desava, izbaci mi gresku... Greška 678 : najčešća greška koja se javlja. Moguće je da su problemi kod ISP-a ili da nema nam DSL linka, a može biti i da se jednostavno modem zblesirao. Svakako prvo trebate resetirati modem te kreireti novu konekciju. Ako to ne pomogne prijavite kvar vašem ISP-u. dok se na desktopu normalno konekta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
čudovište
|
A zaista si se namučio da napišeš što više detalja... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ajmo onda ovako ispocetka: sada koristim elcon 2253EU na desktopu na koji je spojen usbom i radi u bridge modu... znaci nije stalno spojen na net nego treba kliknuti ikonicu... sada sam dobio laptop i htio bi njega zicom povezati na bilo koji nacin sa elconom dali to bilo usb ili utp svejedno mi je... na laptopu sam kreirao konekciju i probao spojiti usbom ali onda se javlja problem drivera koje nemam i nisam ih nasao na netu a kada sam spojio sa utpom nikakva promjena se nije desila, nece se konektat... na elconu se nema kaj petljat jer je do sada koristen i najnormalnije namjesten i sada ga samo treba prebaciti na drugi komp... ali kako to napraviti pitanje je sada ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
čudovište
|
Što se tiče spajanja sa UTP kabelom, provjeri da ti je aktivna mrežna kartica na laptopu. Klikneš na "my network places", zatim u onom izborniku sa lijeve strane odabereš "view network connections" i dalje bi valjda sve trebalo biti jasno...
![]() |
#13 | ||
Guest
|
Citiraj:
Testiranje ADSL veze u premosnom modu (bridge mode) sa jednim spojenim računalom(korak 3...) Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
sve radi... trebalo je u divajs menageru instalirati drivere za mreznu karticu... i sad je preko utpa sve proradilo... ja sam glup, a vama puuno hvala.. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Tz4r. 22.12.2008. u 22:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|