|
![]() |
#1 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Amd64 3200+
Zanima me dali netko zna zasto po ducanima se prodaje 3200 754pin s 512kb cache-a, kad bi trebao imati 1Mb cache-a Gledao sam na AMD-eovoj stranici modele i takav ne postoji po njima!!! S obzirom da taj 3200+ s 512kb cachea radi na taktu 2200Mhz, meni se nekako cini da je to 3000 nabrijana na 3200, sta vi mislite o tome!!!! Imam osijecaj da cu morati razmontirati box u ducanu da provjerim brojceke na procesoru??? Dali je netko upucen u to vise???? Isplati li se kupiti taj procesor???? Meni nekako ljepše zvuci 1Mb cache nego +200Mhz
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
1mb cache = +2-3% na performansama...bilo je hrpa testova kako se athlon ponaša sa određenim količinama cachea...pogledaj npr semprona 3100 koji ima 256kb keša, pa je za dlaku sporiji odčistokrvnog athlona. A sad, dali su ti mhz važni ili ne, koliko sam shvatio 1mb procesori (clawhammer) idu do max 2200-2300, dok 512kb (newcastle) ide do 2400-2500. S obzirom kako athlon skalira sa megahercima, radije bi tih 200mhz nego 1mb keša...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
procesori sa 1Mb cache-a (Clawhammer jezgra) se više ne proizvode i nema ih više za kupiti (ak nađeš kojeg onda si teški srećković) procesori sa 512kb cache (Newcastle jezgra) su nova CG revizija i uglavnom se clockaju do bola (barem 2.4-2.5GHz) tako da se ISPLATE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I Love AMD and nVida
|
Ok Hvala to je bilo sve sto sam htio cuti
![]() |
#7 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
E to meni puno znači, ali već je ponuda gotova, pa sutra ide na uplatu, ograničen sam da kupim cijeli comp u jednom dućanu!!! Nema veze, mislim da će i ovaj bit dolbaš!!! ![]() Joj ljudi nemate pojima kako sam sretan napokon si kupujem comp, naime bez njega sam već pola godine i bit će zvijerka ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Pa kaj si napravio? Frižider experiment krenuo po zlu?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
I Love AMD and nVida
|
Citiraj:
Krepo mi prvo monitor, pa matična, a u to vrijeme sam bio bez posla pa sam i ostatak prodao dok je još imao neku cijenu, jer sam znao da neko vrijeme nix od love ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|