![]() |
Amd64 3200+
Zanima me dali netko zna zasto po ducanima se prodaje 3200 754pin s 512kb cache-a, kad bi trebao imati 1Mb cache-a
Gledao sam na AMD-eovoj stranici modele i takav ne postoji po njima!!! S obzirom da taj 3200+ s 512kb cachea radi na taktu 2200Mhz, meni se nekako cini da je to 3000 nabrijana na 3200, sta vi mislite o tome!!!! Imam osijecaj da cu morati razmontirati box u ducanu da provjerim brojceke na procesoru??? Dali je netko upucen u to vise???? Isplati li se kupiti taj procesor???? Meni nekako ljepše zvuci 1Mb cache nego +200Mhz |
1mb cache = +2-3% na performansama...bilo je hrpa testova kako se athlon ponaša sa određenim količinama cachea...pogledaj npr semprona 3100 koji ima 256kb keša, pa je za dlaku sporiji odčistokrvnog athlona.
A sad, dali su ti mhz važni ili ne, koliko sam shvatio 1mb procesori (clawhammer) idu do max 2200-2300, dok 512kb (newcastle) ide do 2400-2500. S obzirom kako athlon skalira sa megahercima, radije bi tih 200mhz nego 1mb keša... |
procesori sa 1Mb cache-a (Clawhammer jezgra) se više ne proizvode i nema ih više za kupiti (ak nađeš kojeg onda si teški srećković)
procesori sa 512kb cache (Newcastle jezgra) su nova CG revizija i uglavnom se clockaju do bola (barem 2.4-2.5GHz) tako da se ISPLATE |
Ok Hvala to je bilo sve sto sam htio cuti
|
Sada bi trebalo čekati nove 90nm s939 procesore , biti će jeftini a zvijer! :burn:
|
1MB keša ti znači puno za multimediu i razno kodiranje i dekodiranje video/audio file-ova.
|
Citiraj:
E to meni puno znači, ali već je ponuda gotova, pa sutra ide na uplatu, ograničen sam da kupim cijeli comp u jednom dućanu!!! Nema veze, mislim da će i ovaj bit dolbaš!!!:D Joj ljudi nemate pojima kako sam sretan napokon si kupujem comp, naime bez njega sam već pola godine i bit će zvijerka:D |
Pa kaj si napravio? Frižider experiment krenuo po zlu?
|
Citiraj:
Krepo mi prvo monitor, pa matična, a u to vrijeme sam bio bez posla pa sam i ostatak prodao dok je još imao neku cijenu, jer sam znao da neko vrijeme nix od love:rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:28. |