|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Program za konvertovanje MP3/WAV u Siemens Wav!!!
Malo poglupo napisano ali to je to. Znači , treba mi neki program/convertor pomoću kojeg ću ja MP3 file ili obični Wav file konvertovati u Wav file za Siemens mobitel tako da ga on prepozna. Ja i djevojka imamo Siemens M55. Njezin rodjak je njoj pomoću Sox programa konvertovao pjesmu u taj format koji prepoznaje M55 i tako da ne njezinom mobitelu sad svira prava pjesma tj. i sa vokalom-pjevačom. Uostalom , skontali ste šta mi treba. Ja sam nabavio također taj SOX ali ga nisam skontao jer treba kucati neku komandnu liniju koju ja ne znam a njezin rodjak nece da kaze jer je to pokvaren covjek... Sta da se radi... :mad: :mad:
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Izvor ti mora biti wav: Primjer naredbe: sox pcekspert.wav -i -c 1 -r 16000 pcekspert_m55.wav
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Dobijem poruku tipa: Sox is not recogniuzed as internal or external command... ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
|
Govorimo li o http://sox.sourceforge.net/ Ako jesmo jos me zanima kuzis li se imalo u komandolinijski nacin rada? Da budem detaljniji ako se ne kuzis?
![]() |
#5 |
Premium
|
Prijatelju. Ovaj program Sox mi je dao drug koji je znao napraviti sound file za mobitel . Sve što znam da je to radio iz Command Prompa ( što dođe sa windowsom) i da se treba kucati nekakva komandna linija baš nešto kao ono što si ti već naveo... To je sve što znam. Dalje sam ko bez glave. ![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
Eh onda imamo problem ![]() Da bi to mogao napraviti moras znati gdje ti se nalazi program. Ja sam ga recimo stavio u C:\Sox. Sad da bi pretvorio neki .wav u onaj koji ti Siemens podrzava moras napisati liniju koja ce pokrenuti program (Sox), reci mu koji je ulazni file, koje parametre mora koristiti i koji je izlazni file. Primjer. Ako je program u C:\Sox onda mu je naredba za pokretanje C:\Sox\sox.exe Sad ti treba lokacija filea koji zelis pretvoriti. Kod mene je "E:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert.wav". NAPOMENA: Ako imas bilo gdje razmak u nazivu direktorija ili filea onda moras cijelu lokaciju staviti pod navodnike Parametar koji moras upisati da bi dobio .wav kompatibilan sa Siemensom je -i -c 1 -r 16000 Sad nam jos treba lokacija za izlazni file. Stavit cu "E:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert_pretvoreno.wav" Rezultat, tj. sto trebam upisati: C:\Sox\sox.exe "D:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert.wav" -i -c 1 -r 16000 "D:\Glazba\Svasta nesto\pcekspert_pretvoreno.wav" Osim Soxa mozes koristiti i bilo koji drugi program za obradu glazbe koji moze staviti sample rate na 16000, stereo u mono i to na kraju spremiti kao 4-bit IMA ADPCM .wav. To moze npr. CoolEdit (Kupio ih je Adobe pa se zadnja verzija zove Adobe Audition). Kad otvoris file odes u Edit > Convert Sample Rate Sample Rate stavis 16000, Channels na mono i OK. Spremis koristeci DVI/IMA ADPCM (*.wav) s tim da u Options prije toga provjeris da je stavljen 4-bit mod.
![]() |
#7 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovo me podsjeća na ona džepna izdanja knjiga tipa, naučite AutoCAD za 24 sata ![]() Nego daj me usrećite i recite mi da ta fora sa pretvorbom melodija pali i za druge tipove mobitela. Konkretno mislim na Samsung. Ja mu mogu mijenjati melodije, ali one moraju biti sa .mmf ekstenzijom. Znači da li postoji neki program koji .wav (ne nužno) konvertira u .mmf, a da pritom na več ranije opisan način u toj melodiji ostaje snimljen glas pjevača i sl., koji se bez problema može reproducirati kao 40polifonska melodija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo sad tek se konektovao . Cijeli dan nije radio telefon zbog nekog kvara kod susjeda. Hvala puno na obrazloženju. Odo odmah probati pa ću javiti rezultate. Pozdrav.
![]() |
#9 |
Premium
|
Prijatelju , hvala puno. Iskrena !!! ![]() Niko mi dosad nije mogao objasniti jer niko i nije znao. Sve sam skontao sad i sve je OK. U Windows Recorder-u sasječem pjesmu kod najboljeg dijela i negdje oko 1 minute mi izađe oko 600 KB. Mobitel ima 1,87 MB memorije tako da mi može stati nekih 2 pjesme po minutu i 2 po pola minute. 1 - djevojka ; 2 - imenik 3 - poruka 4 - nepoznati Hvala puno , ponovo. Pozdrav!!! ![]()
![]() |
#10 |
Moderator
|
Zakon ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |