Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2008., 12:28   #1
Katango boy
Registered User

Katango boy's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Smile Gigaset SE 555 login problem

Dobio sam dotični uređaj prije otprilike 2 godine, kada se uz pretplatu dobivao i iPod shuffle i do sad je sve radilo OK. No u zadnje vrijeme mi se često zna dogoditi to da mi veza znatno oslabi (primjerice pratim promet na utorrentu i skida mi nekih 120 kB/s i tako pola dana te onda najednom brzina padne na bijednih 5 kB/s). Vezu dijelim zajedno s burazom i njemu se često događa ista stvar, neovisno o tome da li su oba kompjutora uključena ili ne. S obzirom da mi niti WEP, niti WPA zaštita nisu uključene pomislio sam da se netko od susjeda uključuje i opterećuje mi vezu. I sad nastaje problem jer ne mogu pristupiti ruteru. Kada upišem adresu u preglednik (192.168.2.1) ona me odvede do početne stranice za login. Problem je što ne znam koja je šifra (probao sam admin i prazno i sve što mi je palo na pamet ali ništa ne pali) tako da ne mogu niti vratiti ruter na tvorničke postavke. Moguće je da je lik koji je došao postaviti ruter iz t-com upisao neku šifru i sad ne znam što bih dalje. Negdje sam pročitao da ukoliko bih stavio novi firmware da bi mi se šifra sa logina maknula, no drugdje sam pročitao da se ništa ne mijenja. Može li mi netko objasniti kako se zapravo vrši taj firmware, dali mi je on nužan i koje je najbolje rješenje u ovoj situaciji? Unaprijed Hvala!
Katango boy je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 12:43   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jesi li probao "0000" kao sifru? Ako nista ne pali, uzmi cackalicu i iza routera imas malu reset tipku. Stisni ju s cackalicom.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2008., 13:13   #3
Katango boy
Registered User

Katango boy's Avatar

Probah i 0000 i 1234 i sve što mi je palo na pamet. Pritiskom na reset na samom ruteru ne dolazi mi do bilo kakvih promjena postavki tako da mi niti to nije pomoglo
Staro 09.09.2008., 13:36   #4
Pepermint
Premium
Moj komp

Pepermint's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ako nerijesis problem i ako mislis ostati na t-comu, odi kod njih i produzi ugovor, dobijes novi modem za 1kn.
Pepermint je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 13:37   #5
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Moraš držati taj reset stisnutim dok se lampice na njemu ne ugase, kratkim pritiskom na reset nisi resetirao uređaj. Drži jedno 15-tak sekundi.
Tu u ADSL bibliji pogledaj username i pass za svoj uređaj.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 13:45   #6
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Pepermint Pregled postova
ako nerijesis problem i ako mislis ostati na t-comu, odi kod njih i produzi ugovor, dobijes novi modem za 1kn.
...koji nije ni do koljena ovom Siemensu...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 13:48   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zavisi od verzije koju imaš password je prazno (ako stoje "zvjezdice", selektiraj i izbriši sa del), 0000 (četri nule), admin.
Resetiranje na default postavke firmware - a se vrši tako da pritisneš taster (kroz rupicu) barem 5 sekundi (zaključit ćeš po ledicama koje će se sve pogasit osim power), tada pusti. Nezaboravi da potom treba proći konfiguraciju iz početka, podešavanje radi sa kompa koji je žično spojen na uređaj i sa fiksnim mrežnim postavkama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 14:39   #8
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni je na SE 555 def šifra admin. Probaj ga resetirati tako da ga ugasiš, zatim stavi čačkalicu na reset buton. Upali ga i drži čačkalicu barem 15 sec.
Staro 10.09.2008., 14:38   #9
Katango boy
Registered User

Katango boy's Avatar

upravo sam nekako uspio osposobiti ruter, pa eto zahvale za dani savjet. upalilo je drženje čačkalice na resetu 10tak sekundi dok sam prije uzaludno pokušavao samo stisnuti na trenutak, ruter bi se restartao no postavke bi ostale na istom. imao sam malo problema jer nisam mogao uspostaviti vezu sa ruterom i podesiti ga, no nekako sam na posljetku uspio i sad opet sve radi za 5. uključio sam wpa te se nadam da više neću imati neovlaštenih upada. još jednom hvala!
Staro 18.11.2008., 08:58   #10
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Meni se počelo dešavati isto, veza puno sporija, non stop puca itd, i ja ga odlučio resetirat. Nakon restarta i to nekoliko puta jedva sam uspio ući u postavke, jer nikad mi nije pokazivao početnu stranicu nego je pisalo "applying settings". Nakon što sam uspio uć u postavke namjestim sve kako treba i neće se spojit na net. Tj online lampica ne svijetli, a uključeno je "always on". Zvao sam službu za korisnike i prijavili su kvar još prije dok se nisam ni mogao spojit na ruter. Sad mi ne preostaje ništa drugo nego čekat. Ima tko kakav savjet ili prijedlog?!

domy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2008., 13:38   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Usporedi postavke sa ovom slikom. Po inicijalizaciji DSL led na uređaju mora svijetlit stalno, ako nije onda nešto nije uredu sa linijom, razdjelnikom, . . .
Također probaj mjenjat Line mode u ADSL2+.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 17:56   #12
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Upali i filtriranje po MAC adresi, sigurnosti nikad kraja...
Fadolf je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 20:49   #13
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Riješeno, znam šta sve treba svijetlit. Bilo je SVE postavljeno al ništa, zvao sam već bio i službu ni oni sami više nisu znali šta je. Nakon restartanja ono, desetak puta sigurno, je proradilo. Nikako da se spoji na net. Znači samo nije Online lampica svjetlila...

domy1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno