|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Dobio sam dotični uređaj prije otprilike 2 godine, kada se uz pretplatu dobivao i iPod shuffle i do sad je sve radilo OK. No u zadnje vrijeme mi se često zna dogoditi to da mi veza znatno oslabi (primjerice pratim promet na utorrentu i skida mi nekih 120 kB/s i tako pola dana te onda najednom brzina padne na bijednih 5 kB/s). Vezu dijelim zajedno s burazom i njemu se često događa ista stvar, neovisno o tome da li su oba kompjutora uključena ili ne. S obzirom da mi niti WEP, niti WPA zaštita nisu uključene pomislio sam da se netko od susjeda uključuje i opterećuje mi vezu. I sad nastaje problem jer ne mogu pristupiti ruteru. Kada upišem adresu u preglednik (192.168.2.1) ona me odvede do početne stranice za login. Problem je što ne znam koja je šifra (probao sam admin i prazno i sve što mi je palo na pamet ali ništa ne pali) tako da ne mogu niti vratiti ruter na tvorničke postavke. Moguće je da je lik koji je došao postaviti ruter iz t-com upisao neku šifru i sad ne znam što bih dalje. Negdje sam pročitao da ukoliko bih stavio novi firmware da bi mi se šifra sa logina maknula, no drugdje sam pročitao da se ništa ne mijenja. Može li mi netko objasniti kako se zapravo vrši taj firmware, dali mi je on nužan i koje je najbolje rješenje u ovoj situaciji? Unaprijed Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi li probao "0000" kao sifru? Ako nista ne pali, uzmi cackalicu i iza routera imas malu reset tipku. Stisni ju s cackalicom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Probah i 0000 i 1234 i sve što mi je palo na pamet. Pritiskom na reset na samom ruteru ne dolazi mi do bilo kakvih promjena postavki tako da mi niti to nije pomoglo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Moraš držati taj reset stisnutim dok se lampice na njemu ne ugase, kratkim pritiskom na reset nisi resetirao uređaj. Drži jedno 15-tak sekundi. Tu u ADSL bibliji pogledaj username i pass za svoj uređaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zavisi od verzije koju imaš password je prazno (ako stoje "zvjezdice", selektiraj i izbriši sa del), 0000 (četri nule), admin. Resetiranje na default postavke firmware - a se vrši tako da pritisneš taster (kroz rupicu) barem 5 sekundi (zaključit ćeš po ledicama koje će se sve pogasit osim power), tada pusti. Nezaboravi da potom treba proći konfiguraciju iz početka, podešavanje radi sa kompa koji je žično spojen na uređaj i sa fiksnim mrežnim postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni je na SE 555 def šifra admin. Probaj ga resetirati tako da ga ugasiš, zatim stavi čačkalicu na reset buton. Upali ga i drži čačkalicu barem 15 sec.
![]() |
#9 |
Registered User
|
upravo sam nekako uspio osposobiti ruter, pa eto zahvale za dani savjet. upalilo je drženje čačkalice na resetu 10tak sekundi dok sam prije uzaludno pokušavao samo stisnuti na trenutak, ruter bi se restartao no postavke bi ostale na istom. imao sam malo problema jer nisam mogao uspostaviti vezu sa ruterom i podesiti ga, no nekako sam na posljetku uspio i sad opet sve radi za 5. uključio sam wpa te se nadam da više neću imati neovlaštenih upada. još jednom hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Meni se počelo dešavati isto, veza puno sporija, non stop puca itd, i ja ga odlučio resetirat. Nakon restarta i to nekoliko puta jedva sam uspio ući u postavke, jer nikad mi nije pokazivao početnu stranicu nego je pisalo "applying settings". Nakon što sam uspio uć u postavke namjestim sve kako treba i neće se spojit na net. Tj online lampica ne svijetli, a uključeno je "always on". Zvao sam službu za korisnike i prijavili su kvar još prije dok se nisam ni mogao spojit na ruter. Sad mi ne preostaje ništa drugo nego čekat. Ima tko kakav savjet ili prijedlog?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Upali i filtriranje po MAC adresi, sigurnosti nikad kraja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Riješeno, znam šta sve treba svijetlit. Bilo je SVE postavljeno al ništa, zvao sam već bio i službu ni oni sami više nisu znali šta je. Nakon restartanja ono, desetak puta sigurno, je proradilo. Nikako da se spoji na net. Znači samo nije Online lampica svjetlila...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|