|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
(riješeno) Kako narezati veliki fajl?
imam problem,,trebam prebaciti igru sa drugovog kompa kod sebe, fajl je velicine 5,5 gb(nedjeljiv mi se cini) i ne mogu ga nikako staviti na dva diska? sta da radim ? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Drugi medij sa većim kapacitetom, ili Winrar?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Napravi dvije datoteke sa rar-om, imas opciju kod kompresije da ti splita na 4.7 gb. Onda na prvi disk sprzi sa nerom u udf formatu a drugi disk normalno. barem ja tako radim i sve 5.
![]() |
#4 |
Premium
|
fajl je vec u rar.-u,tako da mu ne mogu nista,,,kad je on to dobio sve je bilo u nekih 60-tak rar fajlova,to smo raspakovali i dobili fajl koji se instalira sa power isom...i sad tako raspakovano-glavni fajl je datoteka u raru od 5,5 gb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa u čemu je problem? Ponovo ga zapakiraj kako tebi odgovara.
![]() |
#6 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Tocno i u cemo je problem? Dobio si .iso file ili vec koji image file. Napravi od njega archive od 4.7gb i ostatak. Imas dva file-a.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
File koji si dobio raspakiranjem rar-ova, a otvaraš PowerISO-om, možeš podijeliti pomoću Alcochola na 2 manja. Jedan će imati 4Gb. a drugi ostatak. Kad mountaš prvi takav dvd sa Alcocholom, on će početi instalaciju i onda automatski zatražiti drugi dvd, te nastaviti instalaciju gdje je stao.
![]() |
#9 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Taj fajl sigurno NIJE u raru nego si kod instalacije winrara klikao next,next,next pa je sam winrar pobrao asocijacije za .ISO i sl. image ekstenzije. Citiraj:
1- uzmi taj file desni klik na njega 2- Klikni: Add tio archive... 3- Pod "Split to volumes" klikni 4000(MB aka 4GB) 4- Klikni na OK Sad imas 2 filea, jedan od 4GB a jedan od 1,5GB snimi ih svaki na svoj DVD odkopiraj na svoj komp te odraraj, sad si dobio onad svoj file od 5,5GB na svom kompu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Mar 2007
|
decki! zbunit cete covjeka... odi ti samo lepo kupi dual layer i fino si snimi... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|