|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
MOJA NOVA KONFIGURACIJA
ok evo moje buduče konfe, još se dvoumim između nekih stvari tako da bi svaki savjet dobro dosao. MBO: Asus RAMPAGE EXTREME, 775, Intel X48/IH9R, DDR3, ATX 90-MIB5Q0-G0EAY00Z FOXCONN BLACKOPS, iX48 / ICH9R, DDR3, zvuk, 2xG-LAN, S-ATA, s. 775 jos se nisam odlucio koju od ove dvi maticne ako imate preporuku slobodno nabacite također dodajte jos koji model za koji mislite da bi trebo pogledat. CPU: Intel® Core(TM) 2 Quad Q9550 2.83 GHz, 1333MHz, 12MB Cache, LGA775 (QUAD CORE), BOX MEM: DDR3 1600MHz 4GB, 2x2GB, Corsair, TW3X4G1600C9DHX 4 gigsa za sad kasnije mislim dodat još ako zaključim da je potrebno. Ako imate bolji predlog piši. VGA: GECUBE HD4870X2/2G, ATi Radeon, HD4870X2, PCIe x16, 2048 MB, DDR5, 256-bit, Radni takt GPU 750 MHz, Takt memorije 3600 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, Video izlaz S-Video, 1x D-sub, HDMI, 2560x1600, DVI-D-sub adapter; DVI-HDMI adapter vjerojatno dvi ovakve PW: Napajanje 1000W, CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU, ATX2 v2.2, 140mm vent., modularni za ovo nikako da se odlucim tako da bi bilo kakva preporuka ili savjet dobro došao. Također mi treba jedan frižiderko za procesor neki koji če ga ohladit čak i ako ga se dobro clocka. E i ako moze preporuka za neki 24" monitor nešto ne preskupo šta ču manje više koristit za gemanje i mozda pokoji video. Bilo kakve komentare, pitanja, mišljenja slobodno pišite |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pošto si relativno stari član, samo ću ti reći da za cca. 70% (možda i više) manje novaca, ti možeš složiti konfiguraciju koja će biti otprilike 5% sporija u igrama (opet - otom potom i ovisno o igrama), u videu (jel to znači video montaža ili gledanje videa odnosno filmova na kompu?) čak možda i brži (ovisno što misliš pod time). A za mjesec-dva-tri ćeš izgubiti puno manje na vrijednosti računala i neće ti biti žao novaca. Slagao si po principu najskuplje je najbolje, a nije. Možda ti čak i topik neće izdržati do jutra, jer dosta često na ovakvim temam dođe do prepirke i vrijeđanja članova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
zapravo na pare nisam ni gledo nego samo čisto max perfonmanse osobno mislim da bi mogao malo srezat na MBO i stavit jednu umjesto dvi VGA pa ako imas kakav savjet... Ovaj komp ču koristit za svoje lude hobije i posel tj. obrada videa i audia, gemanje naravno, crtkaranje po CADu itd... Zadnje izmijenjeno od: mrVivi. 15.10.2008. u 02:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
2x4870x2 nemos iskristit ni da imas 40'' monitor to je suludo bacanje novaca maticna takoder napajanje max 750w ovo ostalo ako mora nek bude... eto... bolje uzmi posten 24'' monitor tipa dell 2407WFP-HC (bolji je od novijeg) itd.. nema potrebe za racunalom od cca 20k kn kad ces ispusit na vrijednosti nenormalno zabolit ce te glava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok ok skaliro sam malo konfu. samo nikako da se odlucim koji vent za CPU ima tko kave preporuke, nesto za Q9550. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
aha...sad će udrit po tebi... no, da ne spammam, evo par prijedloga. Prvo - ploča. Obe su odlične, s tim da je Foxconn malo više okrenut ka hardcore overclockerima. Odličan review kolege sa foruma imaš ovdje: http://octeamcroatia.com/index.php/r...conn-black-ops Drugo, sa zvijeri poput 4870x2 (još pogotovo sa dvije takve), ovaj procesor ćeš morat dignut na najmanje 3.6 ako ne želiš da se grafičke hlade dok ga čekaju da isporuči informaciju... Treće, iskreno, dvije 4870x2 je doslovno bacanje novca. Vidi u čemu je problem - sve nove igre će ti odlično i bez trzanja raditi i sa jednom 4870x2, što znači da ćeš s njom u Crysisu (npr.) imati 40fps. Sa DVIJE takve ćeš imati 42fps, iz razloga što je CrossfireX vrlo slabo i nikako podržan u igrama. Jedva je i obični Crossfire, a kamoli CrossfireX, tako da ti stvarno nema potrebe za dvije. Rađe uzmi jednu i ako baš ne možeš bez dvije onda za pola godine uzmi drugu, tada će joj cijena pasti barem upola. Za monitor ti jedino mogu preporučiti Della 24" pošto ga i sam imam i vrhunski mi je. Možda će netko kompetetivniji znati nešto više reći o tome... Hladilo... jesi razmišljao o vodenom hlađenju, pošto će ti itekako trebati ako misliš držati procesor preko 3.6 24/7, plus šta ti matična već ima vodeni blok na NB-u pa je šteta ne iskoristit to... P.S. Kada već kupuješ tako nešto, onda razmisli i o UPS-u. Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 15.10.2008. u 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ok, več ste me uvjerili nemora te mi sad svi poredu bukvicu čitat. Za vodeno neznam nikad nisam volio ideju mješaja struje i vode ( stim bi mogla imat nešto činjenica da me je struja preko vode jednom drmnula srečom to nije bila jaka struja ali moram vam reči that thing really hurts.) tako da sad imam averziju na čitavu tu ideju . UPSa imam 2. Sad ću se malo pohvalit ja planiram nabavit ili ogromni LCD ili projektor jer samo mi to i jos koja stvarcica fali da zavrsim svoj 11mx10m multimedijalni tavan kad sve sredim mozda postam koju sliku pa da pokrepate od zavisti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Zalman 9700 LED Cooler, sck 775/754/939/940/AM2 oce ovaj valjat jedan od razloga za ovu sobu je taj sta ja i moji frendovi za ovog prvenstva nismo imali kvalitetno mjesto za gledanje tako kad bude slijedeče okupljanje zovnem te ponesi gajbu dvi hladnog and we are friends for life. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
gdje se moze nabavit evo bas gledam niko ga nema na cijenicima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Adrenaline junkie
|
Tebi niej ni sa onom konfiguracijom trebalo 1kW napajanje. Ako baš hoćeš da budeš 10000000% siguran i da možeš mirno spavati onda uzmi Corsair 620HX.
![]() |
#13 |
Premium
|
jesi siguran da če ovo biti ok ja sam isto mislio uzet max 800w napajanje ali su me uvjerili da je to premalo za jednu 4870 X2 a kamoli dvi (iako kad sam ja malo racuno potrosnju svih tih komponenti nije bilo ali eto uspjeli su me uvjerit). Nemoj da ga donesem kući pa da ispane da ga moram mjenjat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma radit ce 100%. Mogao bi to cak i Hx520, ali za svaku sigurnosti i moguce kasnije nadogradnje uzmi HX620. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Kolko god je ovo i divno i krasno sa 4870x2 ja bi radije na tvom mjestu uzeo 280GTX ili 260GTX u Sli-u iako to povlaci plocu sa "slabijm" chipsetom,mislim da ce performanse biti bolje,i to dosta kako vele vecina testova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
|
A ja opet kazem da je to sve bacanje para. Da bi iskoristio puni potencijal toga trebao bi ti neki monitor od recimo preko 40" i slične gluposti. Ali ako to čovjeka čini srećnim, samo naprijed.
![]() |
#17 |
Premium
|
uzimam samo jednu već ste mi ugušili gušt koji bi dobio sa dvi X2-ice |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Buying Bitcoin
|
Ako ćemo realno gledati, onda je kupovina high-end komponenti općenito bacanje para, jer plaćaš masnu premiju za nešto što je malo bolje od prosjeka, a istom brzinom i u većoj količini gubi na vrijednosti. Drugim riječima, uzmeš "običnu" P45 ploču (npr. DFI LAN PARTY DK P45-T2RS, koja je vrhunska, ili Biostar Tpower), E8400 procesor (kasnije ga digneš na 3.6), DDR2 RAM (jer je đaba, a nije loš) i jednu 4870 grafičku (1650kn u hardveraja). To ćeš platit otprilike 3x manje nego tvoju konfiguraciju, a imat ćeš 5fps-ova prosječno manje u igrama. Za pola godine ubodeš još jednu 4870 koja će tada koštat 700kn i onda još neko vrijeme možeš sve igrati na very high ![]() Za napajanje svi govore da je Corsair HX620 vrhunsko i više nego dovoljno... Inače, iste su ovakve savjete i meni davali kada sam kupovao kompjuter ali ih isto nisam poslušao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Konfa snova po meni bi bila ova: DFI P45-T2RS E8500 ili Q9450 + TRU 120 Extreme 4 GB Mushkina XP2 ATI 4870X2 2 WD 6400AAKS Raid + 2 TB samsung Corsair 620HX Antec P182 SE ili TT Armor+ Da imam love na bacanje ne bi uzeo nista bolje, Razerovu periferiju: Lachesis-a i Tarantulu Te neki hebacki HI-FI da susjede mog zivcirat. Za prikaz bi si najradje uzeo Pioner LX5090 plazmu (sam si naveo da imas prostor od kojih 100m2, pa sa kauca derat igrice) il ak os neki monitor onda DELL 2408WFP il cak neki veci model od 27 il 30 inca.
![]() |
#21 |
Premium
|
ok sve sam si odabro osim novog monitora dosta sam konfuguraciju "zahvaljujući" vama sasjeko daj te sad preporuku za dobre i kvalitetne 24" monitore koji nekoštaju puno ali ako baš moraju koštat puno (ono 4k+) da bi dobio kvalitetu onda napišite i njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
evo ekipa sve mi stiglo osim MBO još nju čekam navodno sutra dolazi imam jedno pitanjce naime malo sam čaprko po ovim paketima koji su stigli i malo su mi nejasni ovi PCI-E kablovi za grafu zapravo nisu mi nejasni nego ih ja nisam vidio u ovaj izvedbi pa reko bolje pitat neg "ubost" pogrešno uzeo sam Corsair HX620 i sad koliko sam ja skužio ovi PCI-E kablovi šta dolaze uz napajanje su 6 pinski i 8 pinski tj. bodeš samo šest u šest pinski konektor a u 8 pinski bodeš tih šest plus ona dodatna dva. Evo kažem glupost ali radije pitam nego zajebem svoju X2icu. Evo dolje slika. http://img357.imageshack.us/img357/3438/p1010028ug2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne vidim kaj ima bit nejasno ![]() 6pin ide u 6pin konektor a 6+2pin u 8pin PCIe konektor na grafi btw stvarno se nadam da nisi uzeo onaj Corsair DDR3 C9 jer je smeće, Kingmax sa Elpida čipovima se ponašao puno puno bolje od tog Corsaira Citiraj:
živo me zanima kaj bi rekli da im dam kvalitetno 430W napajanje da pogoni naklokani C2Q i HD4870X2 ili kvalitetno 680W napajanje za pogonit kvad i dve HD4870X2
![]() |
![]() |
#27 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidiš da ne znaš Napajanje bi to pogonilo OK bilo bi na granici i vjerojatno to nebi moglo tjerat recimo godinu dvije ali bi radilo Govorim o verziji kvalitetan 430W PSU na C2Q + HD4870X2
![]() |
#29 |
Premium
|
evo sve sam složio ali imam problem grafa radi dok joj neinstaliram drivere onda dobijem blue screen i neki ati2dvag error. itko ima ideju u čemu bi mogo biti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Adrenaline junkie
|
Koju verziju drivera pokusavas instalirati? Da si samo malo koristio google dobio bi OVE rezultate...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|